BINGE WATCHING

Gilmore Girls: Τα επεισόδια που θα σου δώσουν motivation όσο διαβάζεις για την εξεταστική!

Be like Rory!

Γεωργία Σιμιτζή

11 Σεπτεμβρίου, 2023

Μαζί με το φθινόπωρο, έφτασε και η εποχή της μίζερης εξεταστικούλας και μόνο ένας τρόπος υπάρχει να την παλέψεις: παρέα με τις Lorelais καθώς πίνουν το ζεστό καφέ τους. Τα Gilmore Girls είναι η παρέα που χρειάζεσαι για να συνδυάσεις φθινοπωρινά vibes και σχολή, γιατί αυτό κάνει και η σειρά! Μόνο η Rory μπορεί να μας καταλάβει και ταυτόχρονα να κάνει την περίοδο αυτή πιο ευχάριστη.

Πώς ήταν στη μόδα πέρσι τα live streaming διαβάσματος, τώρα έχουμε το ίδιο αλλά με πλοκή and all. Βέβαια η σειρά, όπως είναι λογικό, δεν ασχολείται αποκλειστικά με το διάβασμα καθώς υπάρχουν και επεισόδια που έχουν να κάνουν με τη Rory και τον Jess ή τη Lorelai και τον Luke.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως αν κάτσεις να δεις και τις 7 σεζόν για να μελετήσεις, δε θα έχει αποτέλεσμα. Κάναμε πάλι την ψακτική μας λοιπόν, και σου βρήκαμε συγκεκριμένα επεισόδια της σειράς να μπιντζάρεις και να σου δώσουν motivation όσο διαβάζεις για την εξεταστική:  

Σεζόν 1 Επ. 2: The Lorelais’ First Day at Chilton

Το ταξίδι της Rory στο ιδιωτικό σχολείο Chilton μόλις ξεκίνησε, όπως θα ξεκινήσει και το δικό σου στην περίοδο εξεταστικής. Αγαπημένη σκηνή είναι αυτή όπου μιλά με τον Διευθυντή Τσάρλεστον για τους μελλοντικούς της στόχους και μας δίνει και εμάς motivation.

Σεζον 1 Επ. 4: The Deer Hunters

Η Rory μας παθαίνει λίγο τσότσο από το τόσο διάβασμα και από το πόσο δύσκολες είναι οι εργασίες στο Chilton. Is that you προσπαθώντας να βγάλεις την ύλη;

Σεζόν 1 Επ. 18: The Third Lorelai

Ενώ η Rory προσπαθεί να ολοκληρώσει μια τελική εργασία για το σχολείο, η Lorelai περνάει χρόνο με τη γιαγιά της. It’s giving εσύ με τους φίλους σου που δε χρωστάνε κανένα μάθημα. Οπότε στρώσου!

Σεζόν 2 Επ. 2: Hammers and Veils

Η Rory παθαίνει κρισάρα όταν σκέφτεται πόσα πράγματα χρειάζεται να κάνει για να μπει στο Harvard και θυμίζει εσένα και το meltdown που παθαίνεις όταν βλέπεις την ύλη βουνό. 

Σεζόν 2 Επ. 4: The Road Trip to Harvard

Το πόσο θα σκάσεις στο γέλιο όταν θα ακούσεις τη Rory να δηλώνει απογοητευμένη που έχει διαβάσει λίγα βιβλία (btw τετραψήφιος αριθμός σίγουρα), δε λέγεται. Εδώ εσύ δεν αξιώθηκες ακόμα να διαβάσεις ένα για να περάσεις το μάθημα, τι ειρωνεία. 

Σεζόν 2 Επ. 13: A-Tisket, A-Tasket

Όπως η Rory και ο Jess αποθεώνουν τα βιβλία, ακριβώς το αντίθετο κάνεις εσύ είτε μόν@ σου είτε με τον συμπάσχοντα φίλο που δίνει μάθημα τον Σεπτέμβρη. Η ελπίδα εδώ είναι το τηλεοπτικό ζευγάρι να σας εμπνεύσει και να αποκτήσετε τη θετική του ματιά απέναντι στα βιβλία. *fingers crossed*

Σεζόν 3 Επ. 3: Application Anxiety

Μάνα και κόρη γευματίζουν με μια φοιτήτρια του Harvard μετά από τις φρίκες που φάγανε για τις αιτήσεις στο κολέγιο. This is your sign λοιπόν να τρως πού και πού όταν διαβάζεις, ακόμα κι αν σε τρώει το άγχος με το πόσα χρωστούμενα έχεις φορτωθεί.

Διάβασε κι αυτό

Τι δείχνει το αγαπημένο σου σνακ στην εξεταστική για τον τρόπο που διαβάζεις!

Σεζόν 3 Επ. 21: Here Comes the Son

Αυτό το επεισόδιο έχει ένα μεγάλο heartbreak και μια Rory βουτηγμένη στο άγχος καθώς η αποφοίτηση πλησιάζει. Αυτό το τελευταίο είσαι εσύ όταν πας να δώσεις το μάθημα.

Σεζόν 3 Επ. 22: Those Are Strings, Pinocchio

Αν ο λόγος της Rory στην αποφοίτηση δε σου δώσει το κίνητρο να διαβάσεις, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να το καταφέρει! Σου υπενθυμίζει πως όλα είναι εφικτά αν παλέψεις αρκετά. 

Σεζόν 4 Επ. 2: The Lorelais’ First Day at Yale

Η Rory πάει επιτέλους στο Yale! Αχ, θυμίζει εσένα όταν πήγες με αισιοδοξία και ελπίδες πρώτη φορά στο πανεπιστήμιο, και έναν χρόνο μετά όλα αυτά έχουν πεθάνει, καθώς χρωστάς τα μαλλιοκέφαλά σου…

Σεζόν 4 Επ. 6: An Affair to Remember

Αυτό το επεισόδιο είναι για σένα που δε σε βολεύει ούτε ο καναπές, ούτε το γραφείο, ούτε το κρεβάτι για να διαβάσεις. Η Rory μας παλεύει κυριολεκτικά για να βρει το ιδανικό μέρος να συγκεντρωθεί. Μπας και πρέπει να βρεις κι εσύ το δικό σου study tree;

Σεζόν 5 Επ. 20: How Many Kropogs to Cape Cod

Σε internship mode πλέον, η Rory  ξεκινά την πρακτική της με τον Mitchum και κάνει πολύ ψάξιμο για να προετοιμαστεί. Με αυτό το spirit θέλω και εσύ να διαβάσεις τα SOS!

Έχοντας τη Rory ως spirit animal, δεν έχεις πια δικαιολογία: α) για να μη διαβάσεις και β) για να πεις πως το μόνο που κάνεις είναι να διαβάζεις. Συνδυάζεις διασκέδαση και μελέτη ταυτόχρονα! 

FUN ZONE

Μουσική

H Coca-Cola, μεγάλος χορηγός στο Elpida Tour του Κωνσταντίνου Αργυρού, μας χάρισε ένα μαγικό μουσικό καλοκαίρι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET