fbpx

Γιατί το να είσαι single το καλοκαίρι είναι το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί!


Το να είναι κανείς single είναι υπέροχο. Ειδικά όταν βρίσκεσαι στα 20 και είναι καλοκαιράκι. Όπως αυξάνεται η θερμοκρασία, έτσι αυξάνονται κι οι πιθανότητές σου να φλερτάρεις και να περάσεις καλά. Μπορείς να κάνεις ό,τι απολύτως θες, δίχως να χρειαστεί να δικαιολογηθείς σε κανένα αλλά ούτε και να συμβιβαστείς, να φας όσα παγωτά τραβάει η ψυχούλα σου, να διασκεδάσεις με φίλους και γνωστούς και φυσικά να κάνεις πολύ ευκαιριακό σεξ. Και στο κάτω κάτω, τι να σου κάνει η σχέση, αν έχει στο πλευρό σου το φαΐ να σε στηρίζει;

Κι αν δε σ’ έχω πείσει ήδη, ορίστε οι λόγοι που το να είσαι single το καλοκαίρι είναι απλά υπέροχο:

#1 Έχεις όσο χρόνο θέλεις να αφιερώσεις στον εαυτό σου…

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα ολόκληρο καλοκαίρι αποκλειστικά αφιερωμένο στον εαυτό σου. Μπορείς ανενόχλητα να ασχοληθείς με ό,τι σε κάνει να νιώθεις χαρούμενος/η και σε γεμίζει δίχως να χρειάζεσαι την έγκριση κάποιου άλλου. Έχεις ελευθερία κινήσεων κι επενδύεις πλέον στον πιο σημαντικό άνθρωπο που υπάρχει, δηλαδή σε σένα.


#2 …αλλά και στους φίλους σου

Όταν είσαι σε σχέση, είναι αρκετές οι φορές που απομακρύνεσαι και παραμερίζεις τους φίλους σου. Είναι απόλυτα φυσιολογικό μεν, αλλά επικίνδυνο δε. Είναι αναγκαίο να βάζεις πάντα προτεραιότητες σε κάθε τομέα της ζωής σου και πίστεψέ με οι φίλοι σου θα έπρεπε να είναι κάπου στην κορυφή. Η σχέση κάποια στιγμή θα τελειώσει και το μόνο που θα σου απομείνει θα είναι μερικοί καλοί φίλοι να μαζέψουν τα κομμάτια σου. Το καλοκαίρι κι η single κατάστασή σου είναι η πιο κατάλληλη συγκυρία να περάσεις τέλεια με την παρέα σου και μόνο.


#3 Ξέρεις πόσο κόσμο θα γνωρίσεις; Ουουου

Δεν είσαι πλέον δεσμευμένος/η. Είσαι ένα ελεύθερο πουλί που μπορείς πια να πετάξεις σε άλλη φωλιά. Το καλοκαίρι είναι η ιδανικότερη εποχή να κάνεις νέες γνωριμίες. Η διάθεση όλων είναι χαλαρή κι εύθυμη και τα κοκτεϊλάκια κάνουν τα μαγικά τους. Απόκτησε θάρρος και μη διστάσεις να φλερτάρεις ή ακόμη και να ανταποκριθείς σε εκείνον/η που σου αρέσει και του/της αρέσεις. Μία ακόμη εμπειρία δεν έβλαψε ποτέ κανένα.


#4 Oικονομία, it’s a thing

Με τα ραντεβού στα καλά εστιατόρια και στο σινεμά και με τα δώρα που έπρεπε να αγοράζεις στη σχέση σου κάθε λίγο και λιγάκι, τα χρήματα έφευγαν φσσς φσσς σαν ατμός. Ήθελες να ευχαριστείς μονάχα εκείνον/η με αποτέλεσμα να παραμελείς τον εαυτό σου και να μην του δίνεις την αρμόζουσα προσοχή. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Έχεις όλο το ελεύθερο να φερθείς όμορφα στον εαυτό σου και να επενδύσεις τα χρήματά σου σε όλα αυτά που στερήθηκες όσο ήσουν σε σχέση.


#5 Μπορείς επιτέλους να ψάξεις το σωστό άτομο για σένα

Όταν είναι κανείς ερωτευμένος ή έχει σχέση, δε βλέπει καθαρά τα πράγματα. Παρασύρεται από το πάθος κι άλλα έντονα συναισθήματα και εθελοτυφλεί. Πολλές φορές αποφασίζουμε να κλείσουμε τα μάτι σε ορισμένα χαρακτηριστικά του/της συντρόφου μας, τα οποία γίνονται αντιληπτά μόνο στον χωρισμό. Όταν λοιπόν χωρίζεις, συνειδητοποιείς ότι ο/η πρώην σου δεν ήταν τελικά κι η καλύτερη επιλογή για σένα και αξίζεις καλύτερα. Πλέον έχεις ένα ολόκληρο καλοκαίρι να αναζητήσεις εκείνον τον ένα/εκείνη τη μία.


#6 Κρεβάτι, κρεβατάκι σου

Ωραίες οι αγκαλιές και τα χαδάκια, αλλά με 35 βαθμούς έξω να σου λείπει το βύσσινο. Όχι μόνο έχεις ένα ολόκληρο κρεβάτι μονάχα για σένα για να απλώνεσαι όσο θες, να ροχαλίζεις και τέλος πάντων να κοιμάσαι όπως εσύ νομίζεις, αλλά γλιτώνεις και την ανυπόφορη κατάσταση του να είσαι όλο το βράδυ αγκαλιά με έναν άνθρωπο, ενώ τα σώματά σας κολλούν από τον ιδρώτα.


#7 Τη βαλίτσα σου και όπου σε βγάλει 

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή να βγεις έξω και να ανακαλύψεις νέες εμπειρίες και νέα πράγματα. Όταν είσαι σε σχέση, δεν μπορείς να κάνεις σχέδια μόνος/η σου, γιατί έχεις να υπολογίζεις ένα ακόμη άτομο σ’ αυτά. Πρέπει να επιλέξετε ένα μέρος που να αρέσει και στους δύο και να κάνετε μία λίστα με αμοιβαίες υποχωρήσεις για να περάσετε όσο καλύτερα μπορείτε. Πφφφ κουράζομαι και μόνο στην σκέψη! Σαν single όμως, δεν έχεις να αντιμετωπίσεις τέτοιες δυσκολίες. Παίρνεις στην πλάτη σου ως σακίδιο την καλή σου διάθεση και τους φίλους σου και πηγαίνετε όπου γουστάρετε εσείς.


#8 Είναι κι αυτοί οι καλοκαιρινές έρωτες που σε περιμένουν

Υπάρχει ομορφότερη εξέλιξη από ένα φλερτ (ή και παραπάνω) που μπορεί να καταλήξει σ’ έναν καλοκαιρινό έρωτα; Δε δεσμεύεσαι από κανέναν απολύτως. Μπορείς να δέχεσαι ευπρόσδεκτα κάθε γλυκό κομπλιμέντο, κάθε καλή κουβέντα και κάθε φλερτ από τον οποιονδήποτε. Έχεις επίσης τη δυνατότητα να αποδέχεσαι όποιο από αυτά θες και να βιώσεις δίχως ταμπού και περιορισμούς έναν ή και παραπάνω καλοκαιρινούς έρωτες και να γεμίσεις εμπειρίες.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET