ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ;

«Το Θανάσιμο Πέρασμα» | Η εξιχνίαση εγκλημάτων δεν ήταν ποτέ τόσο καθηλωτική!

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το αστυνομικό μυθιστόρημα της δανέζας Lone Theils γοητεύει τόσο χάρη στο μαύρο χιούμορ και τη νοσταλγική διάθεση για τη δεκαετία του 1980 με την οποία είναι ποτισμένο, όσο και στην τολμηρή και συναρπαστική ηρωίδα του. «Το Θανάσιμο Πέρασμα» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε καθηλώνει σε κάθε σελίδα του χωρίς να το […]

Δήμητρα Πραντάλου

14 Απριλίου, 2018

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το αστυνομικό μυθιστόρημα της δανέζας Lone Theils γοητεύει τόσο χάρη στο μαύρο χιούμορ και τη νοσταλγική διάθεση για τη δεκαετία του 1980 με την οποία είναι ποτισμένο, όσο και στην τολμηρή και συναρπαστική ηρωίδα του.

«Το Θανάσιμο Πέρασμα» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε καθηλώνει σε κάθε σελίδα του χωρίς να το καταλάβεις.

Η στρωτή και σταθερή αφήγηση της Lone Theils που σε κάποιες στιγμές κορυφώνει την αγωνία και σε κάποιες άλλες κρύβει εκπλήξεις που δεν υποψιάζεσαι καν, έκαναν αναπόφευκτα το βιβλίο μπεστ σέλερ και δικαίως.

https://www.instagram.com/p/BhOg6Isn8Sc/?taken-by=neopolisgr

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Νόρα Σαν είναι ανταποκρίτρια του δανέζικου εβδομαδιαίου περιοδικού Globalt στο Λονδίνο. Η απόκτηση μιας βαλίτσας από ένα παλαιοπωλείο θα είναι η αρχή μιας πολύ παράξενης ανακάλυψης. Σ’ αυτή θα βρει διάφορες πολαρόιντ, μεταξύ των οποίων και τη φωτογραφία δύο νεαρών κοριτσιών απ’ τη Δανία που εξαφανίστηκαν σε ένα φεριμπότ ταξιδεύοντας προς Αγγλία το 1985. Η δημοσιογραφική της περιέργεια ξυπνά και πριν προλάβει να το συνειδητοποιήσει μπλέκεται σε μία έρευνα με συνεντεύξεις μαρτύρων και συναντήσεις με πρόσωπα απ’ το παρελθόν της. Η έρευνα θα τη φέρει αντιμέτωπη μ’ έναν σίριαλ κίλερ που εκτίει ισόβια κάθειρξη σε μια βρετανική φυλακή. Η Νόρα θα πλησιάσει στην αλήθεια για την τύχη των δύο εξαφανισμένων κοριτσιών, η οποία όμως αποδεικνύεται πολύ επικίνδυνη.

Η ηρωίδα του βιβλίου χαρακτηρίζεται αναμφίβολα από χιούμορ, ευστροφία – άλλωστε χάρη σ’ αυτήν τη γλιτώνει- και ευγλωττία. Η καθημερινότητά της μάλιστα είναι συνηθισμένη, γι’ αυτό είναι πολύ εύκολο να ταυτιστείς μαζί της ως ένα κομμάτι. Προσωπικές ανησυχίες, γονείς χωρισμένοι, αδερφός με αυτισμό και ένας έρωτας που στην αρχή φαίνεται ανεκπλήρωτος. Παθιασμένη με τη δημοσιογραφία, η Νόρα Σαν μπλέκεται σε μια ιστορία που οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν καταφέρει να ξεδιαλύνουν πλήρως. Και παρόλο που ο σίριαλ κίλερ βρίσκεται στη φυλακή, υπάρχουν άλλοι που συνεχίζουν το έργο του στον έξω κόσμο.

Η εξιχνίαση μιας ιστορίας που κρατάει χρόνια, επέρχεται μετά από πολλές συνεντεύξεις μαρτύρων με τρομερά εύστοχες ερωτήσεις, κάτι που η Lone Theils γνωρίζει πολύ καλά εξαιτίας της επί 16 χρόνια εμπειρίας της στη δημοσιογραφία. Εξού και η γρήγορη πλοκή των γεγονότων!

Χωρίς να θέλω να πω περισσότερα, «Το Θανάσιμο Πέρασμα» είναι ίσως το πιο έξυπνο βιβλίο που διάβασα τους τελευταίους δύο μήνες και το οποίο μάλιστα θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει ταινία.

ΥΓ. Αν είσαι φοιτητής δημοσιογραφίας ή ασχολείσαι με αυτή, πρέπει να το διαβάσεις!

 

FUN ZONE

BINGE WATCHING

Πέθανε ο Μichael Gambon, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Ντάμπλντορ στο Χάρι Πότερ!

EVENTS

Σymposio Festival: 1η Οκτωβρίου το μεγάλο comeback στη Βαρβάκειο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET