ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε πότε και γιατί αλλάζει η ώρα στα ρολόγια μας!

Την Κυριακή αλλάζει η ώρα. Η χειμερινή ώρα αλλάζει πάντα τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Οκτώβρη, χαρίζοντας σε εκείνους που λατρεύουν τον ύπνο μια έξτρα ώρα απόλαυσης. Έτσι στις 04.00 τα ξημερώματα Κυριακής, γυρίστε τους δείκτες του ρολογιού μια ώρα πίσω, ώστε να δείχνουν 03.00. Γιατί αλλάζουμε την ώρα 2 φορές τον χρόνο! Ουσιαστικά […]

Neopolis Team

22 Οκτωβρίου, 2015

Την Κυριακή αλλάζει η ώρα. Η χειμερινή ώρα αλλάζει πάντα τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Οκτώβρη, χαρίζοντας σε εκείνους που λατρεύουν τον ύπνο μια έξτρα ώρα απόλαυσης.

Έτσι στις 04.00 τα ξημερώματα Κυριακής, γυρίστε τους δείκτες του ρολογιού μια ώρα πίσω, ώστε να δείχνουν 03.00.

Γιατί αλλάζουμε την ώρα 2 φορές τον χρόνο!

Ουσιαστικά ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ήταν ο πρώτος που διατύπωσε το 1784 την ιδέα της θερινής ώρας καθώς περισσότερο φως/ήλιος σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων και ενεέργειας. Με την αλλαγή της ώρας, «μεγαλώνει» η μέρα στις παραγωγικές ώρες αφού τα ρολόγια μας γυρίζουν μία ώρα πίσω ή μία ώρα μπροστά ανάλογα την εποχή.

Από το 1973 και μετά όπου εκδηλώθηκε η ενεργειακή κρίση, αποφασίστηκε από μεγάλο μέρος των χωρών της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάς, η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας με έναρξη το 1975. Αν το καλοσκεφτείτε… η εξοικονόμηση ρεύματος που γίνεται με την θερινή ώρα είναι τεράστια αφού χωρίς την αλλαγή της ώρας, κατά τους θερινούς μήνες θα ξημέρωνε στις 5:15 περίπου ενώ η παραγωγικές ώρες ξεκινάνε μετά τις 7 το πρωί.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έγινε δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Cambridge!

SPILL THE TEA

Καρολίνα: «Χαίρομαι που ο Μπο δε θα μου δώσει δεύτερη ευκαιρία, γιατί δείχνει ότι είναι νοήμων»!

ΕΛΛΑΔΑ

Με παραίτηση προειδοποιούν οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου για την υποβάθμιση των πτυχίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET