ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το «Για να μην τα Χρωστάω» του Μιθριδάτη έγινε θέμα εξεταστικής σε τμήμα του ΑΠΘ!

Να περιμένουμε και τέτοια τώρα;

Neopolis Team

23 Ιουνίου, 2021

Ο εκμοντερνισμός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει αρχίσει και βγάζει μάτι. Εκεί που νομίζαμε ότι τα online μαθήματα ήταν ό,τι πιο προχώ στη χώρα μας πέρσι, έρχεται ένα θέμα εξεταστικής να μας αποδείξει πως τα πράγματα όντως αλλάζουν.

Αλήθεια, εσείς πώς θα αντιδρούσατε αν ανοίγατε κόλλα… χαχα τι λέω, αν ανοίγατε το eclass κι αντικρίζατε ερώτημα για τον Μιθριδάτη (της σύγχρονης ιστορίας); Μην το θεωρείτε και τόσο μακρινό σαν σενάριο, γιατί κάποιοι το έζησαν ήδη. Κι επειδή δεν το κόβουμε για ερώτηση βιβλίου, δεν πρέπει να ήταν και η ωραιότερη έκπληξη.

Το 12λεπτο κομμάτι «Για να μην τα χρωστάω» έχει προκαλέσει αίσθηση από τη στιγμή που βγήκε, κι όπως φαίνεται δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μόνο μεταξύ φοιτητών αλλά έχει συντροφεύσει βράδια στοχασμού και των καθηγητών. Το όνομα του ενός το ξέρουμε μάλιστα, και είναι Σπύρος Μαρκέτος, αφού αποφάσισε να δώσει σχετικό θεματάκι στις εξετάσεις. Τυπικά, το λες εκτός ύλης, αλλά επειδή δύσκολα θα βρεις 20άρη που δεν έχει ασχοληθεί με αυτό το τραγούδι έστω και μία φορά, μια μίνι προετοιμασία υπήρξε όσο να το κάνεις.

Την ιδέα αυτή είχε καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ στο πλαίσιο του μαθήματος «Αντικοινοβουλευτισμός και δικτατορίες», ενώ για την αναφορά του στις εξετάσεις ενημερώθηκε και το επίμαχο πρόσωπο, ο Μιθριδάτης.

Η αλήθεια είναι πως ο συγκεκριμένος έχει δώσει στο λαό πολλά πολιτικοκοινωνικά τραγούδια, οπότε υπάρχει μπόλικο υλικό να πάρει και κάποιο άλλο τμήμα εφόσον εμπνεύστηκε από την παραπάνω ιδέα. Εσείς καλού κακού ρίξτε μια ματιά σε παλαιότερες δουλειές του, γιατί ποτέ δεν ξέρετε από πού θα σας έρθει.

Μέχρι τότε, πολύ θα θέλαμε να μάθουμε πώς τα πήγαν τα παιδιά που ήρθαν αντιμέτωπα με τη συγκεκριμένη ερώτηση του κυρίου Μαρκέτου. Το περάσαμε το μαθηματάκι ή ο Μιθριδάτης μάς κόστισε τελικά;

Υ.Γ. Σε λίγα χρόνια από τώρα να προετοιμαστούμε για ερωτήματα σχετικά με τους πιο σύγχρονους ράπερς/τράπερς;

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα μισά ελληνικά παν/μια δε συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, κάτι έχουμε καταλάβει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET