ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Η ζωή σε μαθαίνει πως για να γίνεις ευτυχισμένη, θα πρέπει πρώτα να γίνεις δυνατή!

Η ζωή για κανέναν δεν είναι εύκολη. Η ζωή ξέρει πως για να γίνεις ευτυχισμένη, θα πρέπει πρώτα να γίνεις δυνατή...

Κλεοπάτρα Μπράιτ

3 Νοεμβρίου, 2017

Μια φορά και έναν καιρό ήσουν ένα μικρό κοριτσάκι με πολύ μεγάλα όνειρα που υποσχέθηκες ότι μια μέρα θα γίνουν πραγματικότητα. Μην απογοητεύσεις τον εαυτό σου.

Καταλαβαίνω, αλήθεια καταλαβαίνω. Περνάς άσχημα αυτόν τον καιρό, ίσως να μη σε καταλαβαίνει κανείς. Κατηγορείς τον εαυτό σου και τα λάθη σου. Είσαι μόλις 20 χρονών, για ποια λάθη μου μιλάς; Κανείς μας δεν είναι τέλειος κι αυτό είναι που μας κάνει μοναδικούς. Δεν είσαι τα λάθη σου. Τα λάθη είναι απλώς το μέσο, ο δάσκαλος που θα σε βοηθήσει να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρα σου.

Πόσο άδικος είναι ο κόσμος που σε ανάγκασαν να ζεις χωρίς τη θέληση σου. Είσαι μια γυναίκα με όνειρα και οι γυναίκες αυτές θα έπρεπε να ζουν σε έναν ονειρικό κόσμο. Η ζωή είναι σκληρή, τίποτα δε θα σου έρθει χωρίς να το προσπαθήσεις. Είσαι και εσύ όμως σκληρή μην αφήσεις κανέναν να σε πείσει για το αντίθετο. Θα βρεθούν πολλοί στο δρόμο σου που θα προσπαθήσουν να σε ρίξουν για να ανέβουν εκείνοι. Αυτή θα είναι η στιγμή που εσύ θα πρέπει να πεισμώσεις και να τους αποδείξεις το αντίθετο.

Βαθιά μέσα σου ξέρεις πως μπορείς να κάνεις τα πάντα. Η αλήθεια είναι πως αυτό που δίνεις παίρνεις, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Η αλήθεια είναι πως τα πάντα εξαρτώνται από εσένα κι από την προσπάθεια σου. Μετέτρεψε τον πόνο που νιώθεις μέσα σου σε δύναμη, μπορείς.

Κάποιοι άνθρωποι δεν πρόκειται να κατανοήσουν τη ζωή σου, δεν πειράζει. Είσαι εδώ για να ζήσεις τη ζωή σου, όχι για να τους κάνεις να σε καταλάβουν. Να χαμογελάς, να διασκεδάζεις, να ζεις την κάθε στιγμή. Είσαι πολύ μικρή και ποτέ δε θα είσαι ξανά τόσο μικρή όσο τώρα. Κάποιες φορές θα παίρνεις λάθος αποφάσεις, αλλά ούτε αυτό πειράζει. Οι λάθος σου αποφάσεις θα σου γίνονται μάθημα.

Μην στέκεσαι στην εξωτερική εμφάνιση, δε θα κρατήσει για πάντα. Ναι, είσαι όμορφη. Οι άντρες σε κοιτάνε και τα κορίτσια θα ήθελαν να σου μοιάζουν. Τι θα σου μείνει όμως τελικά; Η μισή σου ομορφιά να βρίσκεται στο μυαλό σου, να το θυμάσαι αυτό.

Θα σου δώσω μια συμβουλή: Κάθε πρωί που ξυπνάς μπορείς να κάνεις μια νέα αρχή. Το προηγούμενο βράδυ ο κόσμος σου κατέρρεε, δεν μπορούσες να ελέγξεις τον εαυτό σου και ο πόνος έφυγε από την καρδία σου και πήγε στα μάτια. Δάκρυα έσταζαν από τα μάτια σου όλο το βράδυ αλλά σήμερα είναι μια καινούργια μέρα.

Δε χρειάζεται να μισείς κανέναν! Οι γυναίκες με αυτοπεποίθεση δε μισούν, απλά αγνοούν. Να έχεις φιλοδοξίες, ελπίδες. Να κάνεις όμορφα πράγματα, να ζεις καλά, να τρως σωστά. Να έχεις σωστές και σταθερές προτεραιότητες. Το μυαλό σου συνεχώς να εξελίσσεται, το κεφάλι σου να είναι πάντα ψηλά. Να κάνεις αυτό που αγαπάς και να αγαπάς αυτό που κάνεις.

Πρέπει να μάθεις να αγνοείς τι κάνουν οι άλλοι. Η ζωή είναι για να ξεπερνάς τα δικά σου όρια, να βελτιώνεις τη δική σου προσωπικότητα, να ζεις τη δική σου ζωή όχι των άλλων…

Όταν θυμηθείς ποια είσαι τότε θα αλλάξει το παιχνίδι, η ζωή σου. Όλοι περνάμε άσχημες φάσεις. Αν δεν είσαι αυτή τη στιγμή καλά, δεν πειράζει. Θα βρεις το δρόμο σου, σου έχω εμπιστοσύνη. Θαυμάζω τις γυναίκες που γελούν δυνατά, έχουν το δικό τους στυλ, είναι ευγενικές και ειλικρινείς με τον εαυτό τους. Ποτέ μα ποτέ μη νιώσεις άσχημα για τον εαυτό σου, απλώς δούλεψε περισσότερο.

Κορίτσι μου, σταμάτα να λες στον εαυτό σου πως έχεις χάσει το δρόμο σου. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είσαι στο δρόμο απλώς χωρίς να έχεις βρει ακόμη τον προορισμό. Είσαι στο δρόμο και ελπίζεις ότι σύντομα θα βρεις τον προορισμό που θα σου αρέσει και θα μείνεις εκεί… Είσαι στο ταξίδι, στην αναζήτηση της ζωής αλλά όχι χαμένη.

Να ταξιδέψεις πολύ. Τα ταξίδια είναι μόρφωση, είναι εμπειρίες ζωής. Βλέπεις τον κόσμο από μια άλλη πρωτόγνωρη σκοπιά. Καταλαβαίνεις πως το σπίτι σου, η χώρα σου δεν είναι η μοναδική πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές.

Τι σου λέω και εγώ θα μου πεις, έρχομαι να σε ξεβολέψω από τη μέχρι τώρα βολεμένη ζωή σου. Έχεις βολευτεί στη δυστυχία σου, έχεις επαναπαυτεί στο ρόλο του θύματος. Θα σου πω κάτι τελευταίο…

Η ζωή για κανέναν δεν είναι εύκολη. Η ζωή ξέρει πως για να γίνεις ευτυχισμένη, θα πρέπει πρώτα να γίνεις δυνατή…

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET