ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Τα 10 πιο γελοία πράγματα που έχουν ειπωθεί για τις γυναίκες στην ιστορία!

Να είμαστε καλά να απαριθμούμε τους ατέλειωτους ψηφοφόρους που διεκδικούν μία θέση για το ανώτερο βραβείο σεξισμού, για αυτά που έχουν πει για τις γυναίκες στο πέρασμα της ιστορίας… Τι λες για τον Pat Robertson και τη δήλωσή του: «Ο φεμινισμός είναι ένα κοινωνικό, αντί – οικογενειακό, πολιτικό κίνημα που ενθαρρύνει τις γυναίκες να παρατούν […]

Θεώνη Σταματοπούλου

9 Αυγούστου, 2016

Να είμαστε καλά να απαριθμούμε τους ατέλειωτους ψηφοφόρους που διεκδικούν μία θέση για το ανώτερο βραβείο σεξισμού, για αυτά που έχουν πει για τις γυναίκες στο πέρασμα της ιστορίας…

Τι λες για τον Pat Robertson και τη δήλωσή του: «Ο φεμινισμός είναι ένα κοινωνικό, αντί – οικογενειακό, πολιτικό κίνημα που ενθαρρύνει τις γυναίκες να παρατούν τους συζύγους τους, να σκοτώνουν τα παιδιά τους, να κάνουν μαγγανείες, να καταστρέφουν τον καπιταλισμό και να γίνονται λεσβίες»! Αυτή είναι η χαρά του να είσαι γυναίκα!

Για την ακρίβεια, σχεδόν το 98% της ανθρώπινης ιστορίας, βασίζεται σε υβριστικά και προσβλητικά πράγματα που έχουν ειπωθεί από το αντίθετο φύλο.

Αφού διαβάσεις τα 10 μεγαλύτερα μαργαριτάρια που έχουν ποτέ ειπωθεί για τις γυναίκες, θα καταλάβεις γιατί είναι αναγκαίο να υπάρχει ο φεμινισμός! Είναι απόψεις σημαντικών και γνωστών προσώπων της ιστορίας που υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες είναι αδύναμες, δεν έχουν την ικανότητα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, ακόμη και να σκεφτούν ορθά.

Enjoy the madness…

1. Όταν ο Αριστοτέλης είπε ότι οι γυναίκες είναι ένα είδος ατελούς άντρα.

«Tο θηλυκό είναι θηλυκό, επειδή υπολείπεται ορισμένων ιδιοτήτων. Θα πρέπει να θεωρήσουμε τη γυναικεία φύση προσβεβλημένη με φυσικό ελάττωμα.»

Αυτή η γνωστή φράση ηλιθιότητας αντιπροσώπευε την άποψη που επικρατούσε για το γυναικείο σώμα και μυαλό κατά τη διάρκεια του Αρχαίου Ελληνικού και Ρωμαϊκού πολιτισμού. Αποτέλεσε χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς που επηρέαζε την σκέψη των αντρών για χιλιάδες χρόνια.

2. Όταν ο Άγιος Θωμάς ο Ακινάτης είπε ότι οι γυναίκες είναι σπερματικά ατυχήματα.

«Εάν γεννηθεί μία γυναίκα, θα πρέπει να είναι επειδή το σπέρμα ήταν αδύναμο ή επειδή το υλικό (που δόθηκε από τον θηλυκό γονέα) είναι ακατάλληλο, ή λόγω κάποιου εξωτερικού παράγοντα.»

Ο χριστιανικής σκέψης και μεγάλος επηρεαστής της κοινής γνώμης, ήταν υπέρμαχος της ιδέας ότι το σπέρμα δημιουργεί μόνο άντρες κι αν καταφέρει να δημιουργήσει γυναίκες, θα είναι από κάποιο λάθος… και συνεχίζει:

«Εάν δεν ήταν εκείνη η θεία δύναμη που επιθυμεί να υπάρχει το θηλυκό φύλο, η γέννηση της γυναίκας δεν θα ήταν παρά ένα ακόμη ατύχημα, όπως εκείνα των υπόλοιπων τεράτων ( ένα σκυλί με δύο κεφάλια ή ένα μοσχάρι με πέντε πόδια).»

sexism1

3. Όταν ο Ναπολέων είπε ότι οι γυναίκες είναι απλά σκλάβες.

«Η φύση προορίζει τις γυναίκες για σκλάβες μας… είναι η ιδιοκτησία μας. Δεν είμαστε δικοί τους. Μας ανήκουν, όπως κι ένα δέντρο που καρποφορεί, ανήκει στον κηπουρό του. Οι γυναίκες δεν είναι παρά μηχανές για παραγωγή παιδιών.»

Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω! Τίποτα. Τα πράγματα είναι απλά.

Τι είμαστε, κορίτσια; ΔΕΝΤΡΑ. Και τι θέλουμε; ΕΝΑΝ ΒΛΑΚΑ ΝΑ ΚΛΑΔΕΨΕΙ ΤΟΝ ΟΠΩΡΩΝΑ ΜΑΣ.

4. Όταν ο Κάτων ο Πρεσβύτερος υποστήριξε ότι όλες οι γυναίκες είναι άγρια ζώα.

«Η γυναίκα είναι ένα βίαιο και ανεξέλεγκτο ζώο. Οι γυναίκες θέλουν απόλυτη ελευθερία ή μάλλον – για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους – απόλυτη άδεια. Αν τις αφήσεις να επιτύχουν την πλήρη ισότητα με τους άνδρες, νομίζεις ότι θα είναι πιο εύκολο να ζήσεις μαζί τους; Καθόλου. Από την στιγμή που θα επιτευχθεί η ισότητα, θα γίνουν οι αφέντρες μας.»

sexism2

5. Όταν ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος προειδοποίησε ότι η έμμηνος ρύση είναι δηλητηριώδης.

«Μία γυναίκα στην έμμηνο ρύση της, ό,τι αγγίζει θα μαραίνεται. Όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη θα θολώνει τη φωτεινότητά του, θα αμβλύνει τη δύναμη του ατσαλιού και θα απομακρύνει τη λαμπρότητα του ελεφαντόδοντου. Ακόμη κι ένα σμήνος από μέλισσες, αν την αντικρίσουν, θα πεθάνουν αμέσως.»

Αυτός ο άνθρωπος διέδωσε τη φήμη ότι το αίμα της γυναίκας κατά την περίοδο είναι θανάσιμο σε ολόκληρη την Αρχαία Ελλάδα!

6. Όταν ο Πλούταρχος δεν ενέκρινε την εκδήλωση των γυναικείων συναισθημάτων.

«Η γυναίκα δεν πρέπει να έχει δικά της συναισθήματα, αλλά να μοιράζεται τις ανησυχίες και τις ασχολίες του συζύγου της.»

Αυτή κι αν είναι άποψη για ένα καλό και μακρόβιο γάμο! Η λύση είναι λοιπόν πώς οι γυναίκες δεν θα πρέπει να ασχολούνται με τίποτα πέρα από τους συζύγους τους. Σε κάποιο άλλο σημείο λέει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν ούτε φίλους/ες και πρέπει πάλι οι φίλοι τους να είναι μόνο αυτοί που έχει ο σύζυγός τους. Εεεε. Όχι.

sexism3

7. Όταν ο Φρίντριχ Νίτσε ήταν απλά ο εαυτός του.

«Γυναίκες! Το μισό μέρος της ανθρωπότητας είναι αδύναμο, τυπικά άρρωστο, ευμετάβλητο και άστατο – οι γυναίκες χρειάζονται μία θρησκεία που τις προτρέπει να είναι αδύναμες, στοργικές και ταπεινές σαν θεότητες.»

Ωω, ο Νίτσε ξεστομίζει κάποιες αξιολάτρευτες λέξεις για τη γυναίκα στο έργο του «Η θέληση για δύναμη».

8. Όταν ο Ζαν-Ζακ Ρουσσώ είπε ότι οι γυναίκες πρέπει να μαθαίνουν μόνο ότι έχει σχέση με τη φύση των ανδρών.

«Ολόκληρη η εκπαίδευση των γυναικών πρέπει να είναι σχετική με τους άνδρες. Για να τους ευχαριστούν, να τους είναι χρήσιμες, να τους αγαπούν και να τους τιμούν, να τους εκπαιδεύουν σε νεαρή ηλικία και να τους φροντίζουν όταν μεγαλώνουν, να τους συμβουλεύουν, να τους παρηγορούν και να κάνουν τη ζωή τους ευχάριστη και γλυκιά – αυτά είναι τα καθήκοντα των γυναικών και πρέπει να τους διδάσκονται από την παιδική ηλικία.»

Ποιο Σκανδιναβικό πρότυπο εκπαίδευσης; Εδώ μιλάμε για τον ιδανικό, φανταστικό τρόπο διδασκαλίας, κατευθείαν πλασαρισμένο από τον Ρουσσώ. Γιατί τι να τα κάνεις τα Μαθηματικά, ενώ θα μπορούσες να διδάσκεσαι πώς να ικανοποιείς με κάθε πιθανό τρόπο, κάθε στιγμή, για πάντα, τον σύζυγό σου;!

sexism4

9. Όταν ο Σίγκμουντ Φρόιντ απελπίστηκε με τη σεξουαλικότητα των ώριμων γυναικών.

«Η σεξουαλική ζωή της ενήλικης γυναίκας είναι “μαύρη ήπειρος” για την ψυχολογία.»

Ο Φρόιντ υποστήριζε ότι ποτέ δεν μπόρεσε να καταλάβει τι θέλουν οι γυναίκες. Μάλιστα παρομοίασε τα μυστήρια της γυναικείας σεξουαλικότητας με ανεξερεύνητα μέρη στη γη, τα οποία είναι δύσκολο να βρεις και να εξερευνήσεις. Δεν είμαστε δα και τόσο δύσκολες στο να μας κατανοήσεις, αλλά η ιδέα ότι η γυναικεία φύση είναι παράξενη, επικίνδυνη, ξένη και σκοτεινή είναι μάλλον η πιο κολακευτική αντίληψη στην ιστορία. Ο Φρόιντ λοιπόν είναι ο λιγότερο βλάκας σ’ αυτήν την λίστα!

10. Όταν ο Τζέιμς Τζόυς ήταν λιγάκι ηλίθιος.

«Οι άντρες διέπονται από γραμμές νοημοσύνης – οι γυναίκες από καμπύλες συναισθημάτων.»

Για μία διάνοια όπως ο Τζόυς, μία τέτοια φράση είναι λιγάκι εξευτελιστική.

sexism5

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET