ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακίστηκε ο φοιτητής που επιτέθηκε σε καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου!

Ένοχος κρίθηκε ο φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής που συμμετείχε στην φραστική και σωματική επίθεση του καθηγητή, Άγγελου Συρίγου, τον Φεβρουάριο του 2017 στο προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή αλλά με δικαίωμα εξαγοράς. Ο φοιτητής αρνείται την συμμετοχή του στην επίθεση και υποστηρίζει πως η μηχανή […]

Ένοχος κρίθηκε ο φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής που συμμετείχε στην φραστική και σωματική επίθεση του καθηγητή, Άγγελου Συρίγου, τον Φεβρουάριο του 2017 στο προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή αλλά με δικαίωμα εξαγοράς.

Ο φοιτητής αρνείται την συμμετοχή του στην επίθεση και υποστηρίζει πως η μηχανή του βρέθηκε στο σημείο εκείνη την ημέρα επειδή την είχε δανείσει στον συγκάτοικό του, ο οποίος με τη σειρά του έχει ήδη καταδικαστεί σε 12 μήνες φυλάκισης με αναστολή. Ο τρίτος παραμένει ακόμα άγνωστος.

Από την πλευρά του ο κ. Συρίγος αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ως τον νεαρό που έβαφε τον τοίχο με σπρέι. Αυτή η κίνηση στάθηκε και η αφορμή της επίθεσης. «Τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό και με ρώτησε “τι σε νοιάζει εσένα, δικός σου είναι;”, εξήγησε ο καθηγητής τονίζοντας μάλιστα πως και οι τρεις δράστες τον χτύπησαν με κλωτσιές στο κεφάλι.

Στην αρχή συζητούσαμε ήρεμα. Μετά πλησίασαν άλλα δύο άτομα και ο ένας μου είπε να φύγω. Ο νυν κατηγορούμενος ήταν από τα δεξιά μου. Δέχτηκα σπρώξιμο από τον φίλο του και μετά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι εκ των πραγμάτων βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλωτσιές στο κεφάλι”, πρόσθεσε στην κατάθεση του ο καθηγητής.

Στην πρότασή της η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την καταδίκη με αναστολή του κατηγορούμενου. Ωστόσο, ο πρόεδρος αρνήθηκε να χορηγήσει αναστολή, επικαλούμενος «τις ιδιαίτερες συνθήκες της υπόθεσης και τη φύση του κατηγορούμενου» δίνοντας μόνο δικαίωμα εξαγοράς της ποινής προς 5 ευρώ ημερησίως.

Ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστήμιου στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook με μια ανάρτησή του σχολίασε το σημερινό αποτέλεσμα των 18 μηνών φυλάκισης, αλλά και την 12μηνη του πρώτου.

Ανέφερε επιπλέον πως η ελεύθερη έκφραση παραμένει ακόμα ζητούμενο στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, καθώς ομάδες περιθωριακών συνεχίζουν να σπέρνουν τον τρόμο σε όποιον δεν ενστερνίζεται τις ίδιες απόψεις με τις δικές τους. ‘Βαφτίζουν τον βανδαλισμό και την καταστροφή πολιτική πράξη’, λέει για τους αντιεξουσιαστές, ενώ σχολιάζει και το γεγονός πως οι δύο νεαροί που τον χτύπησαν δεν είναι ενεργοί φοιτητές.

Ο ένας είναι ιδιωτικός υπάλληλος αφού έχει αποφοιτήσει εδώ και 10 χρόνια από ΑΕΙ, ενώ και ο άλλος γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο πριν από 10 χρόνια. Κανείς απ΄τους δύο δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο για να υπερασπιστούν την πράξη τους, ενώ ο επικαλέστηκαν ψυχολογικά προβλήματα και ασθένεια.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του καθηγητή:

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Tripadvisor: Δύο παραλίες της Κρήτης στις 25 καλύτερες του κόσμου για το 2023!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET