Έρευνες λένε

Αλληλούια, επιστήμονες φτιάχνουν αλκόολ που θα μεθάς χωρίς να παθαίνεις χανγκόβερ!

Πρόκειται για ένα συνθετικό αλκοόλ, που ναι μεν θα σε μεθάει, αλλά δε θα σε χρεώνει με τους γνωστούς πονοκέφαλους και ναυτίες την επόμενη μέρα.

Neopolis Team

4 Απριλίου, 2019

Πριν λίγες ημέρες να το γράφαμε και δε θα το πίστευε κανείς. Λογικό. Ακούγεται σαν εκείνες τις ευχές που κάνεις Πρωτοχρονιάτικα ή όταν σβήνεις τα κεράκια της τούρτας σου κι από μέσα σου ξέρεις ότι θα μείνουν… «ευχές».

Ωστόσο, τα νέα ότι επιστήμονες δουλεύουν πάνω σε αλκοόλ που δε θα προκαλεί το γνωστό hangover το επόμενο πρωί είναι ό,τι πιο αληθινό συμβαίνει αυτήν την στιγμή. Κι αναμένεται να βγει στις αγορές μέσα στα επόμενα 5 χρόνια!

Πρόκειται για ένα συνθετικό αλκοόλ, που ναι μεν θα σε μεθάει, αλλά δε θα σε χρεώνει με τους γνωστούς πονοκέφαλους και ναυτίες την επομένη.

Με λίγα λόγια, κρατάμε το καλό κομμάτι του ποτού, απαλλασσόμαστε από τις επιπτώσεις του!

Κι όλα αυτά τα οφείλουμε σε μια ομάδα με επικεφαλής τον Βρετανό καθηγητή David Nutt. Η αλήθεια είναι ότι οι Βρετανοί δείχνουν μια ιδιαίτερη αγάπη στα ποτά και τα μεθύσια, οπότε μια τέτοια λύση δε θα μπορούσε να έρθει απ’ οπουδήποτε αλλού.

Εκτός βέβαια από το hangover, το συνθετικό αλκοόλ με την ονομασία Alcarelle, μπορεί να σε σώσει από ηπατική ανεπάρκεια σε περίπτωση που είσαι ένα βήμα πριν γραφτείς στους ΑΑ, καθώς οι δημιουργοί του αναφέρουν πως δεν είναι τοξικό για το ήπαρ!

Για να σε προλάβουμε, μπορεί οι δύο μεγαλύτερες επιπτώσεις να χάνονται με το εναλλακτικό αυτό αλκοόλ, ωστόσο αυτή την αίσθηση ζάλης και ανείπωτης χαράς που θες να σου προσφέρει το ποτό, σου τη προσφέρει. Απλώς σε γλιτώνει από παρεκτροπές! Μην ψάχνεις λοιπόν για τρύπες απ’ όπου μπάζει η ιστορία κι απλώς εκτίμησε τη σωτήρια λύση που σου προσφέρει ο κ. David Nutt κι η ομάδα του.

Ο ίδιος λέει:

Πρέπει να δείξουμε ότι είναι διαφορετικό από το αλκοόλ. Ότι δεν παράγει τοξικότητα, όπως αυτό. Και φυσικά, δε θέλουμε τα hangovers. Πρέπει να δείξουμε ότι δεν έχει τις αρνητικές συνέπειες που έχει το αλκοόλ. 

Επίσης, σημειώνει ότι: «Γνωρίζουμε σε ποια σημεία του εγκεφάλου το αλκοόλ έχει καλή ή κακή δράση και συγκεκριμένα ποιοι υποδοχείς μεσολαβούν γι’ αυτό.»

Το μόνο που απομένει, είναι να δοθεί επίσημη έγκριση για την κυκλοφορία του, κάτι που συνήθως διαρκεί 3 χρόνια στην Αγγλία, λόγω του προϊόντος όμως, θα χρειαστεί περισσότερος καιρός.

Υπομονή, λίγα ακόμα hangovers και μετά θα μπει ένα οριστικό τέλος στην πληρωμή των χθεσινοβραδινών αμαρτιών…

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET