ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

6 φορές που η Rachel και η Monica ήταν το απόλυτο #friendshipgoals και ταυτιστήκαμε απόλυτα!

Αν μοιράζεσαι κι εσύ μια τέτοια φιλία με την κολλητή σου, να ξέρεις είσαι πολύ τυχερή.

Δήμητρα Πραντάλου

10 Νοεμβρίου, 2020

26 χρονιά μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου στη μικρή οθόνη και τα Φιλαράκια παραμένουν η αγαπημένη σειρά όλων των εποχών με 10 σεζόν και συνολικά 236 επεισόδια, τα οποία ως true fans έχουμε χάσει το μέτρημα για το πόσες φορές τα έχουμε παρακολουθήσει. Πρόκειται για τη σειρά που μας δίδαξε πολλά πράγματα στα τόσα χρόνια προβολής της, με σημαντικότερο όλων τι πάει να πει αληθινή φιλία.

Ξέρετε, αυτή που χαρακτηρίζεται από αφοσίωση, ειλικρίνεια, σεβασμό, επιμονή και υπομονή και στο τέλος της ημέρας, όσα στραβά και να προκύψουν, γίνεται πιο ισχυρή και δυνατή.

Και μια τέτοια φιλία είδαμε ανάμεσα στη Rachel Green και τη Monica Geller, που αποτέλεσαν την επιτομή του #friendshipgoals πρoτού το #friendshipgoals was even a thing. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που σκεφτήκαμε τη δική μας κολλητή καθώς βλέπαμε τη σειρά (για την ακρίβεια είναι πάρα πολλές), γι’ αυτό και συγκέντρωσα – με μεγάλη δυσκολία – εκείνες που η σχέση τους άγγιξε την τελειότητα και μας έκαναν να ταυτιστούμε απόλυτα:

#1 Όταν η μία εμψύχωνε την άλλη

Όταν η Rachel το έσκασε από το γάμο της, η Monica έγινε το στήριγμά της, εκείνη που της έμαθε να προσαρμόζεται στην πραγματικότητα και να μπορεί τελικά να στηριχτεί στα πόδια της. Η Rachel από την άλλη, ήταν εκείνη που έμαθε τη Monica πώς να χαλαρώνει πού και πού στη ζωούλα της (πράγμα που της χρειαζόταν). Η μία ενθάρρυνε την άλλη, αλληλομετέδιδαν τα θετικά τους στοιχεία και αυτό οδήγησε στο να γίνουν τόσο καλύτεροι άνθρωποι όσο και οι καλύτερες φίλες.

#2 Όταν τα πράγματα ήταν κάπως… δύσκολα

https://youtu.be/0HdOLvUxwTc

Οι πραγματικές φίλες είναι πάντα η μία για την άλλη, στα εύκολα και στα δύσκολα. Κι αυτό ξεκάθαρα ισχύει για τις δύο πρωταγωνίστριές μας. Μεταξύ άλλων, η Monica στάθηκε βράχος δίπλα στην Rachel, όταν η δεύτερη αντιμετώπιζε πρόβλημα στο μάτι και έπρεπε να του ρίξει σταγόνες. Σίγουρα υπάρχουν και χειρότερα, αλλά… έχετε δοκιμάσει να ρίξετε σταγόνες στο μάτι;;; Σαν πραγματική φίλη λοιπόν, η Monica έκανε ό,τι περνούσε απ’το χέρι της, ακόμα κι αν έπρεπε να την ρίξει στο πάτωμα για να τα καταφέρει και να βεβαιωθεί πως στο τέλος της ημέρας θα είχε γίνει το καλύτερο για τη Rachel. Σου θυμίζει κάποια;

Διάβασε κι αυτό

Τρεις κουλές θεωρίες συνωμοσίας για «Τα Φιλαράκια», που απορούμε πώς τις σκέφτηκαν!

#3 Όταν η μία έγινε θυσία για την άλλη

Στη φιλία δε χωράνε εγωισμοί και μερικές φορές πρέπει να αφήσεις κάτι στην άκρη για χάρη της κολλήτης σου. Κι αυτό συνέβαινε συνεχώς για τη Monica και τη Rachel! Η πρώτη από την ηλικία των 14 είχε σκεφτεί τα ονόματα των μελλοντικών της παιδιών, έκανε όμως πίσω όταν η Rachel θέλησε να… κλέψει το ‘Emma’ για το δικό της. Και μπορεί αυτό να πόνεσε λίγο, στο τέλος όμως η Μοnica κατάλαβε πως ήταν η σωστή απόφαση. Γιατί ήταν οι καλύτερες φίλες, τόσο απλά.

#4 Όταν έκαναν πράξη την πιο τρελή τους φαντασίωση

Αν δεν κάνουμε πραγματικότητα με την κολλητή μας τις πιο τρελές και, εντελώς χαζές κάποιες φορές, επιθυμίες μας τότε με ποιον; Αυτές που μετά από καιρό θα θυμόμαστε και θα γελάμε μέχρι δακρύων. Και προφανώς δεν αποτελούν και την πιο σωστή απόφαση που θα μπορούσαμε να πάρουμε στη ζωή μας, αλλά μετράει απλά η στιγμή και η απόλαυση να κάνεις κάτι αλλοπρόσαλλο και ξεχωριστό με τον… partner in crime σου. Κάπως έτσι είδαμε να γίνεται όταν η Monica, η Rachel και η Phoebe, νοίκιασαν νυφικά και άραξαν στον καναπέ του διαμερίσματος πίνοντας μπίρα και βλέποντας τηλεόραση. Ό,τι καλύτερο.

#5 Όταν η μία κατάλαβε πόσο σημαντική ήταν για την άλλη

https://youtu.be/WYuteyiFy6Q

Το να υποστηρίζεις τη φίλη σου σε όλους τους σημαντικούς τομείς της ζωής της, είτε για τη σχολή είτε για τη δουλειά είτε για τα γκομενικά, σημαίνει πραγματική φιλία. Έτσι, όταν η Rachel αποφάσισε να μετακομίσει στο Παρίσι για την καριέρα της, φρόντισε να κάνει ξεκάθαρο πόσο σημαντική επιρροή ήταν για εκείνη που την είχε στη ζωή της. Επί τη ευκαιρία, πότε ήταν η τελευταία φορά που είπες στην κολλητή σου πόσο σημαντική είναι για σένα;

#6 Στο τέλος της ημέρας τα έλυναν όλα

Σε όλες τις σχέσεις θα προκύψουν οι τσακωμοί και η Monica με τη Rachel είχαν ομολογουμένως κάτι επικούς καυγάδες, κυρίως στο θέμα της συγκατοίκησης, ωστόσο στο τέλος της ημέρας παρέμεναν οι καλύτερες φίλες και δεν άφηναν τα προβλήματα να επηρεάσουν το δέσιμό τους. Κι όταν η Rachel ένιωσε απομονωμένη εξαιτίας της Julie, η Monica αμέσως της υπενθύμισε πως ό,τι και να γίνει, θα είναι δίπλα της για πάντα.

Αν μοιράζεσαι κι εσύ μια τέτοια φιλία με την κολλητή σου, να ξέρεις είσαι πολύ τυχερή.

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

DIGITAL

Με το νέο app ‘Next by NBG’ όλα γίνονται πιο εύκολα, ακόμα και η διαχείριση των οικονομικών σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET