ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτητής χρησιμοποιεί σκονάκι με ΑΙ στις εξετάσεις, καταλήγει στη φυλακή!

Έχουν δυσκολέψει τα πράγματα. 😬

Τα πράγματα έχουν σοβαρέψει κάπως. Κατανοούμε ότι τα πανεπιστήμια έχουν βρει έναν νέο εχθρό στο πρόσωπο της τεχνητής νοημοσύνης (όσον αφορά τις αντιγραφές στις εργασίες/εξετάσεις, διότι διαφορετικά μόνο βοηθητική είναι), αλλά το να καταλήγουν φοιτητές φυλακή για ένα πιο εξελιγμένο σκονάκι είναι κομματάκι υπερβολή. Τι, όχι; 🥲

Στην Τουρκία δυστυχώς δεν έχουν την ίδια άποψη και ευχόμαστε να μην επηρεαστούμε και εκεί, όπως κάναμε με το 6ήμερο εργασίας. Αν, πάλι, έχουν τέτοιες άγριες διαθέσεις και οι ελληνικές σχολές, τότε η περίπτωση του φοιτητή στη γειτονική χώρα είναι το καμπανάκι μας εν μέσω εξεταστικής.

Ο συνάδελφος που λέτε, προσπάθησε να περάσει εξετάσεις στο πανεπιστήμιο με αυτοσχέδια συσκευή, συνδεδεμένη με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, για να λαμβάνει τις σωστές απαντήσεις. Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε μια κάμερα μεταμφιεσμένη σε κουμπί του πουκαμίσου του, η οποία ήταν συνδεδεμένη με τεχνητή νοημοσύνη μέσω ενός ρούτερ κρυμμένο στο παπούτσι του.

Αν μας ρωτάτε, τον περνάγαμε για την ιδέα και μόνο.

Αυτό που μετράει ωστόσο είναι η άποψη του πανεπιστημίου, που δεν εντυπωσιάστηκε από την πατέντα, αντιθέτως, τον τιμώρησε με σύλληψη για αυτή. Κι αυτό γιατί ο φοιτητής μπορεί να σκέφτηκε τον σωστό τρόπο να πετύχει, κατά την εφαρμογή όμως προδόθηκε. Οι κινήσεις του κρίθηκαν ύποπτες στη διάρκεια της εξέτασης και το σχέδιο πήγε κουβά. Αντί να μπει στο πανεπιστήμιο, μπήκε… φυλακή, μαζί με ένα ακόμα πρόσωπο που τον βοηθούσε, αναμένοντας πλέον τη δίκη του.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, ένας αστυνομικός σκανάρει μια ερώτηση για να δείξει πώς λειτουργεί το σύστημα και το λογισμικό δίνει τη σωστή απάντηση, την οποία άκουγε ο υποψήφιος μέσω ακουστικού. Εξακολουθούμε να το βρίσκουμε πολύ καλή ιδέα, αλλά η κατάληξή της μας αποτρέπει από το να τη δοκιμάσουμε.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Το «Νησί των Νεκρών» είναι το ελληνικό νησάκι στο οποίο δε θα κλείσουμε ποτέ διακοπές!

ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στα σόσιαλ μίντια με τον θάνατο του Manolo σε ηλικία μόλις 26 ετών!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό: Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία – Τα τμήματα που κερδίζουν τις προτιμήσεις!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET