ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Αυξάνεται κατά 500 ευρώ – Για ποιους φοιτητές!

Δεδομένων των ενοικίων, ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητο.

Neopolis Team

4 Μαρτίου, 2024

Ο πρωθυπουργός παρευρέθηκε στη συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και μεταξύ άλλων, προανήγγειλε την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος. Μια αναγκαία ενέργεια, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί με τα ενοίκια και την τρελή ανοδική πορεία που τραβούν τα τελευταία χρόνια.

Όπως δήλωσε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα:

Το ξέρω καλά πόσο αυτό απασχολεί την καθημερινή ζωή σας. Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι αποτελεί μια πρόκληση που απαιτεί πολλές δράσεις και σε παράλληλα πεδία. Σε πρώτη φάση έχουμε συμφωνήσει με τον Υπουργό να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το στεγαστικό επίδομα, φτάνοντας ως τα 2.500 ευρώ.

Η αύξηση λοιπόν, είναι της τάξης των 500 ευρώ, με το συνολικό ποσό να σκαρφαλώνει από τα 1.500 στα 2.000 ευρώ για τους φοιτητές που ζουν μόνοι τους. Ενώ στην περίπτωση της συγκατοίκησης, το επίδομα θα αυξηθεί από 2.000 σε 2.500€.

Τα νέα αυτά δεδομένα γύρω από το φοιτητικό επίδομα θα αρχίσουν να ισχύουν από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (τον ερχόμενο Σεπτέμβρη), ενώ οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται εντός εβδομάδας.

Ποιους αφορά η αύξηση

Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι δεν είναι όλοι οι φοιτητές δικαιούχοι των επιπλέον 500 ευρώ, αλλά εκείνοι που σπουδάζουν σε Περιφερειακά Πανεπιστήμια – εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης δηλαδή – σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Αναλυτικά όμως, όσα θα ισχύουν για το στεγαστικό επίδομα:

2.500 ευρώ (αντί 2.000 ευρώ) για «επίδομα συγκατοίκησης» για όσους ενοικιάζουν σπίτι μαζί με άλλους (τουλάχιστον ένα συγκάτοικο και παραπάνω) εφόσον φοιτούν σε Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας , μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους.
2.000 ευρώ (αντί 1.500 σήμερα) ως επίδομα στέγασης χωρίς συγκατοίκηση, για φοίτηση σε Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας, εκτός μονίμου κατοικίας τους.
2.000 ευρώ «επίδομα συγκατοίκησης» (ίδιο με φέτος) για όσους ενοικιάζουν από κοινού και συστεγάζονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά προέρχονται από άλλες πόλεις ή περιοχές.
1.500 ευρώ «φοιτητικό στεγαστικό επίδομα» (από 1.000 που ίσχυε έως πρόπερσι) για όσους σπουδάζουν Αθήνα Θεσσαλονίκη και ενοικιάζουν μόνοι τους σπίτι, προερχόμενοι από άλλες πόλεις ή Περιφέρειες.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πρωτιά για φοιτήτριες της Νομικής Αθηνών σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης ρωμαϊκού δικαίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληροφορική ΕΚΠΑ: Καθηγητής ξυπνάει με κέφια και περνάει με 5 όσους είχε κόψει με 4.5!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET