ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Φοιτητικές Εκλογές 2016 | Κλωτσιές και μπουνιές ανάμεσα σε φοιτητές εν όψει εκλογών!

Μεγάλη ένταση με σοβαρό τραυματισμό φοιτητών έγινε στο Τμήμα Χημείας στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, μεταξύ ΔΑΠ και φοιτητών από το ΜΑΣ-ΠΚΣ εν όψει των Φοιτητικών Εκλογών 2016. Να σημειώσουμε πως σύμφωνα και με το χθεσινό μας άρθρο, οι Φοιτητικές Εκλογές 2016 θα πραγματοποιηθούν στις 18 Μαϊου 2016. Για το συγκεκριμένο περιστατικό ο βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσονας […]

Neopolis Team

13 Απριλίου, 2016

Μεγάλη ένταση με σοβαρό τραυματισμό φοιτητών έγινε στο Τμήμα Χημείας στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, μεταξύ ΔΑΠ και φοιτητών από το ΜΑΣ-ΠΚΣ εν όψει των Φοιτητικών Εκλογών 2016.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα και με το χθεσινό μας άρθρο, οι Φοιτητικές Εκλογές 2016 θα πραγματοποιηθούν στις 18 Μαϊου 2016.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό ο βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσονας Φωτήλας (Ποτάμι), δήλωσε:

Για άλλη μια φορά το Πανεπιστήμιο μετατρέπεται σε ρινγκ των κομματικών παρατάξεων. Φαινόμενα, όπως επιθέσεις και ξυλοδαρμοί, που κατεγράφησαν στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών στις 07.04.2016 μεταξύ μελών κομματικών παρατάξεων ενόψει των φοιτητικών εκλογών καταδεικνύουν ότι ήρθε επιτέλους η ώρα τα κόμματα να πάψουν να αντιμετωπίζουν τους φοιτητές σαν πελάτες τους και να επιτρέψουν στο Πανεπιστήμιο να επιτελέσει το έργο του ως χώρος εκπαίδευσης και έρευνας

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως μέλη της παράταξης δέχθηκαν αναίτια επίθεση μελών της ΚΝΕ-ΜΑΣ-ΠΚΣ.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Πάτρας καταγγέλλουμε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα 7/4/16 στον προαύλιο χώρο του Χημικού όπου τραυματίστηκαν σοβαρά μέλη της παράταξής μας από αναίτια επίθεση μελών της ΚΝΕ-ΜΑΣ-ΠΚΣ.
Τα μέλη της ΠΚΣ χωρίς καμία αφορμή επιτέθηκαν στα μέλη μας και ιδιαίτερα σε μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου του χημικού, προκαλώντας του και σοβαρούς τραυματισμούς και καταστρέφοντας όλο το συνδικαλιστικό υλικό που υπήρχε στο χώρο. Σε όλα αυτά πρωτοστάτης ήταν μάλιστα όχι ένα απλό στέλεχος αλλά ο ίδιος ο γραμματέας Πάτρας της ΠΚΣ.
Ως οργάνωση πάντοτε είμαστε ενάντια σε αυτές τις πράξεις βίας και σε αυτούς που τις προκαλούν. Πάγια θέση μας είναι ότι τέτοιες φασιστικές-Χρυσαυγίτικες ενέργειες και πρακτικές δεν έχουν θέση στο δημοκρατικό και ευνομούμενο πανεπιστήμιο που εμείς οραματιζόμαστε.
Καλούμε λοιπόν τις πρυτανικές αρχές και κάθε άλλο νόμιμο φορέα να προβεί σε ενέργειες για να διασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα των σπουδαστών. Μα πάνω από όλα, καλούμε όλους τους φοιτητές να προστατέψουν το πανεπιστήμιό μας από τέτοια φαινόμενα και να απομονώσουν τους λατρευτές των πρακτικών αυτών.
Η βία δεν χωράει στο πανεπιστήμιο όπως και αυτοί που την ασκούν. Όλοι οι φοιτητές στις φοιτητικές εκλογές που έρχονται πρέπει να τους απομονώσουν ώστε να στείλουμε το μήνυμα ότι το πανεπιστήμιο ήταν, είναι και θα είναι δημοκρατικό

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάληψη του Εθνικού και Βασιλικού Θεάτρου προχώρησαν σπουδαστές των Δραματικών Σχολών!

Είναι viral

Άντρας μήνυσε γυναίκα με 3 εκατ. δολάρια, επειδή τον είχε χρόνια στο friendzone!

ΕΛΛΑΔΑ

Μόλις μάθαμε ότι η dream job των Ελλήνων είναι να γίνουν συγγραφείς, it makes sense!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET