«Κοιμούνται σε διαδρόμους κι αίθουσες» | Φοιτητές του ΟΠΑ μιλούν για τους τοξικομανείς!


Την περασμένη Τετάρτη η Σύγκλητος του ΟΠΑ ανακοίνωσε ότι διακόπτει προσωρινά τα μαθήματα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ευαισθητοποιήσει την πολιτεία για την ύπαρξη τοξικοεξαρτημένων ατόμων στους χώρους του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) αποφάσισε να διακόψει την εκπαιδευτική λειτουργία του Ιδρύματος στο κεντρικό κτήριο την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017, κατά το χρονικό διάστημα 11:00 έως 15:00, με σκοπό να ακουστεί από την πολιτεία και την κοινωνία η κραυγή αγωνίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας για την κατάσταση που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα.

Η καθημερινή πλέον παρουσία των τοξικο-εξαρτημένων ατόμων στο Ίδρυμα δημιουργεί αυξημένους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των μελών της κοινότητας, παρεμποδίζει την εκπαιδευτική λειτουργία, αποθαρρύνει τους φοιτητές να προσέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας, βλάπτει την ακαδημαϊκή εικόνα και προσβάλλει το κύρος του Πανεπιστημίου, η λειτουργία του οποίου εν τέλει καθίσταται δυσχερής έως και αδύνατη υπό τις συνθήκες αυτές.

Η Διοίκηση του ΟΠΑ έχει επανειλημμένως απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και έχει ενημερώσει για τις δυσκολίες και τους σοβαρούς κινδύνους που δημιουργούνται από την κατάσταση αυτή, χωρίς δυστυχώς αποτελέσματα που να δείχνουν ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται».

Οι χώροι του Πανεπιστημίου θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, αφού και η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει. Μάλιστα, η παρουσία των τοξικομανών έχει γίνει πια μια συνηθισμένη εικόνα για τους φοιτητές, εντελώς ενοχλητική.

Το ιn.gr βρέθηκε στο ΟΠΑ και μίλησε με φοιτητές, εκ των οποίων ορισμένοι δήλωσαν ότι έχουν δει άτομα να κάνουν μέχρι και χρήση, να κοιμούνται στους διαδρόμους και τις αίθουσες, ενώ ακόμα και στις τουαλέτες να βρουν σύρριγες.

Όπως χαρακτηριστικά μάλιστα είπαν, πιστεύουν πως «το πρόβλημα αυτό δεν θα λυθεί έτσι εύκολα γιατί υπάρχει στο πανεπιστήμιο μας πολλά χρόνια τώρα».

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET