ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Το φλερτ είναι και γυναικεία υπόθεση!

Για κάποιον ιδιαίτερα παράξενο λόγο, το θέμα συζήτησης της περασμένης εβδομάδας ήταν αναπάντεχα κοινό, είτε σε ομαδική συνομιλία με τις φίλες είτε σε καφέ με δυο πολύ καλούς φίλους. Ακόμη και στο μπαλκόνι, με την κολλητή, εκεί που τελειώσαμε το συμμάζεμα, καθίσαμε όπως-όπως και χαζεύοντας τους περαστικούς, γεννήθηκαν απορίες για το φλερτ, την πρώτη κίνηση […]

Default avatar

Guest Author

30 Σεπτεμβρίου, 2016

Για κάποιον ιδιαίτερα παράξενο λόγο, το θέμα συζήτησης της περασμένης εβδομάδας ήταν αναπάντεχα κοινό, είτε σε ομαδική συνομιλία με τις φίλες είτε σε καφέ με δυο πολύ καλούς φίλους. Ακόμη και στο μπαλκόνι, με την κολλητή, εκεί που τελειώσαμε το συμμάζεμα, καθίσαμε όπως-όπως και χαζεύοντας τους περαστικούς, γεννήθηκαν απορίες για το φλερτ, την πρώτη κίνηση και τους ρόλους των φύλων στο παιχνίδι των σχέσεων.

Η φιλενάδα μου, πάντα κολακευόταν από το ανδρικό και ωραίο φλερτ. Της αρέσουν οι πιο αρρενωποί σε εμφάνιση άνδρες, με περιποιημένη εμφάνιση και ωραίο άρωμα. Απαραίτητη προϋπόθεση, το ύψος. Θεωρεί κοντούς τους κάτω του 1.80, λόγω κυβικών. Αυτό που πρέπει να αναφερθεί, είναι πως η φιλενάδα μου ανήκει στις «παραδοσιακές» γυναίκες, που θεωρούν σημαντική την ανδρική πρωτοβουλία στο φλερτ.

pic-2

Εγώ από την άλλη, ως γνωστό πνεύμα αντιλογίας (θέλοντας και μη), άρχισα να ξεδιπλώνω τους προβληματισμούς μου, σχετικά με το θέμα. Όντας υπέρ της ισότητας και της ελεύθερης έκφρασης, δεν μπορούσα να διανοηθώ πώς ένα τόσο ανθρώπινο κομμάτι της ζωής μας, το φλερτ, ανήκει ολοκληρωτικά στους άνδρες. Ποιος τους καταλόγισε τέτοια ευθύνη; Ποιος τους υποχρέωσε ισόβια να είναι κυνηγοί και οι τολμηροί των καταστάσεων; Λίγο η κοινωνία, λίγο τα ρομάντζα 18ου αιώνα, λίγο οι τηλενουβέλες, είχαμε δεν είχαμε, γίναμε πάλι περιορισμένης αντίληψης.

Μην μπορώντας να βγάλουμε άκρη, για το αν απειλούνται ή κολακεύονται από τη γυναικεία πρωτοβουλία, πέσαμε για ύπνο με μυαλά μπερδεμένα και αναπάντητα ερωτηματικά. Αποφάσισα την επόμενη μέρα να κάνω ΤΟ πιο «τολμηρό» βήμα και να αναρτήσω ανάλογη δημοσκόπηση στο προφίλ μου, έτοιμη να δεχτώ όλες τις συνέπειες.

Τα αγαπημένα αγόρια που συμμετείχαν στην έρευνά μου, απάντησαν σε προσωπικό μήνυμα, όπου μπορούσε ο καθένας, ανενόχλητος ,να μου εκφέρει χωρίς κανέναν δισταγμό, την προσωπική του άποψη. Εδώ να αναφέρω πως οι απαντήσεις ήταν θετικότατες. 

Με λίγα λόγια λοιπόν, οι συμμετέχοντες δήλωσαν τα παρακάτω, τα οποία φρόντισα να συνοψίσω και να «ενώσω» κατά κάποιον τρόπο:

Αρχικά, το πρώτο βήμα από μια κοπέλα, μπορεί να φανεί εξαιρετικά ωραίο στα μάτια των ανδρών, καθώς αποτελεί κάτι σπάνιο και επιφέρει μόνο θετικά συναισθήματα. Όταν μια γυναίκα προσεγγίζει έναν άνδρα με το βλέμμα και την κινησιολογία της στον χώρο, τον κάνει να νιώθει ξεχωριστός. Είτε ως γνωστοί είτε ως άγνωστοι που έρχονται πρώτη φορά σε οπτική επαφή, ο τρόπος που θα κινηθεί το θηλυκό στον χώρο, καθορίζει την πορεία της μεταξύ τους σχέσης. Όταν ως γυναίκες, θέλουμε να προσεγγίσουμε κάποιον πολύ επιθετικά και «ωμά», προφανώς η ανδρική πλευρά θα το εκλάβει ως κάτι το περιστασιακό και «γρήγορο». Όπως ακριβώς το ανδρικό φλερτ, έτσι και το γυναικείο, αναλόγως την πρόθεση, δίνει και τα ανάλογα «σήματα».

pic-3

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε αρκετές φορές, πως στα μάτια των αρσενικών μας «φίλων», μια γυναίκα που αναλαμβάνει δράση, δείχνει ελεύθερο μυαλό και μεγάλο δυναμισμό. Στην ουσία, αποδεσμεύεται από το ελληνικό και γελοίο κατεστημένο που την τοποθετεί ως «θήραμα» και περνά τις σχέσεις των δύο φύλων, σε προοδευτικό επίπεδο.

Από την άλλη πλευρά, ένας διαδικτυακός φίλος ανέφερε πως μια δυναμική γυναίκα, ίσως φέρει σε δύσκολη θέση τον άνδρα που την ενδιαφέρει, λόγω της δυναμικότητας και της πρωτοβουλίας. Αυτό θα φέρει ως αποτέλεσμα, την άμεση αντίδρασή του και κατά συνέπεια την οπισθοχώρηση. Γνώμη μου είναι πως, αν όντως η κοπέλα προσεγγίσει με «βίαιο» (σε εισαγωγικά) τρόπο και πολύ «άγριες» διαθέσεις κάποιον, αν ο χαρακτήρας του και γενικότερα η ψυχολογία του βρίσκονται σε πιο χαμηλές διαθέσεις, είναι κάπως λογικό να μην κολακευτεί και ακόμη και να φοβηθεί.

gif-flirting

Συνοψίζοντας, κορίτσια και αγόρια, πρέπει να έχετε τα μάτια και τις αισθήσεις σας σε επιφυλακή, καθώς το άτομο που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον (για οποιαδήποτε επαφή), πρέπει να ανταποκρίνεται στον δικό σας τρόπο προσέγγισης. Η κινησιολογία, το βλέμμα, ακόμη και το γέλιο, είναι κάποιες ενδείξεις. Έτσι, την επόμενη φορά που θα ενδιαφερθείτε για κάποιον κορίτσια μου, πάρτε τις πληροφορίες σας αν αυτό είναι δυνατό, παρατηρείστε ποιον έχετε απέναντι σας και κάντε την κίνησή σας. Δεν είναι ντροπή η πρωτοβουλία, ντροπή είναι να θέλετε αιωνίως να είστε τα θύματα.

Φιλιά πολλά!

Διαδικτυακά αγόρια, για ακόμη μια φορά, ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σας.

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET