ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτήτρια παίρνει το πτυχίο της τέσσερα χρόνια αφού διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο!

Οι γιατροί της έδιναν 12 μήνες ζωής, όμως τους διέψευσε όλους!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

8 Αυγούστου, 2022

Σπουδάζεις, βγαίνεις με τις παρέες σου, γυρνάς τον κόσμο, κάνεις σχέδια για το μέλλον σου κι αισθάνεσαι αθάνατος, ή αλλιώς, βρίσκεσαι στα 20s. Η συγκεκριμένη δεκαετία υποτίθεται πως είναι η πιο ανέμελη, διασκεδαστική και σίγουρα όχι αυτή που πρέπει να ανησυχείς για κάποια ανίατη ασθένεια.

Δυστυχώς, όσο μικρές κι αν είναι οι πιθανότητες, υπάρχουν άτομα που βιώνουν αυτή τη δοκιμασία. Κι αν μαθαίνουμε κάτι από αυτά, είναι ότι κρύβουμε πολύ περισσότερη δύναμη μέσα μας απ’ ό,τι πιστεύαμε!

Η Laura Nuttall είναι μια τέτοια περίπτωση, που κατάφερε όχι μόνο να διαψεύσει τους γιατρούς της, αλλά να ζήσει την αποφοίτησή της όπως αξίζει στον καθένα σε αυτή την ηλικία.

Για να πάρουμε την ιστορία από την αρχή, η Laura από το Barrowford στο Lancashire της Αγγλίας διεγνώσθη με πολύμορφο γλοιοβλάστωμα – την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του εγκεφάλου – έπειτα από έναν απλό οφθαλμολογικό έλεγχο το 2018. Λίγο αργότερα, ανακάλυψε πως έχει 8 ακόμη όγκους καθώς και μόνο 12 μήνες ζωής. Αναγκάστηκε λοιπόν να εγκαταλείψει το Λονδίνο και το πανεπιστήμιο, να συγκεντρωθεί στις θεραπείες της και να εκπληρώσει τις επιθυμίες της.

Η διαδικασία στην οποία μπήκε για να έχει έστω μια ελπίδα – παρότι της έδιναν μόλις ένα χρόνο – δεν ήταν καθόλου εύκολη. Αρχικά, υποβλήθηκε σε κρανιοτομή για να αφαιρεθεί ο μεγαλύτερος όγκος και στη συνέχεια μπήκε σε πρόγραμμα ραδιοθεραπείας και χημειοθεραπείας. Τότε, η οικογένειά της έμαθε πως υπάρχει ένα καινοτόμο πρόγραμμα θεραπειών στη Γερμανία και με τη βοήθεια δωρεών από φίλους και το διαδίκτυο, η Laura κατάφερε να το ξεκινήσει.

Παρόλο που έπρεπε να ταξιδεύει στην Κολωνία κάθε έξι εβδομάδες – με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Greensill να της προσφέρει τη δυνατότητα να ταξιδεύει με ιδιωτικό τζετ – ανταποκρίθηκε τόσο καλά, που ξεκίνησε ξανά τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, προκειμένου να είναι κοντά στο σπίτι της.

«Θα επιστρέψω ό,τι κι αν λένε. Δε θα αφήσω αυτόν τον όγκο να με κρατήσει πίσω», δήλωνε η 22χρονη.

Παράλληλα με τις σπουδές λοιπόν, υποβλήθηκε σε χειρουργεία τον Μάρτιο και τον Δεκέμβρη, ενώ εργαζόταν ως πρέσβειρα του οργανισμού The Brain Tumour Charity, ωστόσο αυτά δεν την σταμάτησαν από το να πάρει το πτυχίο της στην «Πολιτική, Φιλοσοφία και Οικονομία».

Όπως δήλωσε η μαμά της, Nicola: «Είχαν πει στη Laura πως έχει προσδόκιμο ζωής γύρω στον έναν χρόνο και ότι δε θα επέστρεφε στο πανεπιστήμιο, οπότε το να τη βλέπω να αποφοιτά είναι απίστευτο». 

Ξέρω πόσο σκληρά δούλεψε για να πάρει το πτυχίο της παράλληλα με τη χημειοθεραπεία, τις επεμβάσεις και τις θεραπείες, κι αυτή η μέρα είναι μια αληθινή γιορτή για την επιμονή της. Δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι γι’ αυτήν!

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια της, Professor Jackie Carter, δήλωσε πως έχει γνωρίσει ελάχιστα άτομα με την αποφασιστικότητα της Laura, ενώ ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση μαζί της μιας και το παιδί της έχει διαγνωσθεί επίσης με έναν αθεράπευτο όγκο στον εγκέφαλο

Η Laura με τη μητέρα της, μοιράστηκαν την ιστορία της σε μια προσπάθεια να επιστήσουν την προσοχή στην έρευνα που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Το Geoffrey Jefferson Brain Research Centre άνοιξε πέρσι και φέρνει κοντά τους πιο σπουδαίους επιστήμονες που ασχολούνται με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, το εγκεφαλικό και την άνοια, ώστε να αναπτυχθούν νέοι τρόποι αντιμετώπισης.

Στην Αγγλία μόνο, ο όγκος του εγκεφάλου σκοτώνει περισσότερα παιδιά κι ενήλικες κάτω των 40 από οποιονδήποτε άλλο καρκίνο, η άνοια είναι η βασική αιτία θανάτου και 100.000 άνθρωποι παθαίνουν εγκεφαλικό κάθε χρόνο.

Ευχόμαστε η Laura να μη γίνει μέρος των στατιστικών αυτών, να ζήσει πολλά χρόνια ακόμα και να συνεχίσει να διαγράφει πράγματα από το bucket list της! Εμείς από την πλευρά μας, της δίνουμε την υπόσχεση πως θα σταματήσουμε να παραπονιόμαστε για το παραμικρό κι απλά θα βάζουμε τα δυνατά μας όταν θέλουμε να πετύχουμε κάτι!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και πρώτο στην Ελλάδα – Τα πεδία όπου ξεχωρίζει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση φοιτητής που έφαγε στη λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Ιωαννίνων: Χρήματα για να αναβαθμιστούν οι φοιτητικές εστίες και η λέσχη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET