Είναι viral

Φοιτήτρια κάνει yoga στην άκρη του μπαλκονιού, τελικά πέφτει και σπάει 110 κόκαλα. Μόνο!

Στα μάτια μου, η γιόγκα είναι μια επικίνδυνη μορφή γυμναστικής ακόμα και στο δάπεδο, με τους μύες και τα κόκαλα να κινδυνεύουν να σπάσουν σε κάθε της – ειδικά περίεργης – στάση. Φαντάζομαι λοιπόν, ότι το να κάνεις τα ακροβατικά που απαιτεί σε πιο προχωρημένα στάδια στα κάγκελα του μπαλκονιού, είναι ένα επιπρόσθετο ρίσκο. Το […]

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

30 Αυγούστου, 2019

Στα μάτια μου, η γιόγκα είναι μια επικίνδυνη μορφή γυμναστικής ακόμα και στο δάπεδο, με τους μύες και τα κόκαλα να κινδυνεύουν να σπάσουν σε κάθε της – ειδικά περίεργης – στάση. Φαντάζομαι λοιπόν, ότι το να κάνεις τα ακροβατικά που απαιτεί σε πιο προχωρημένα στάδια στα κάγκελα του μπαλκονιού, είναι ένα επιπρόσθετο ρίσκο. Το να κάνεις το οτιδήποτε βέβαια στα κάγκελα ενός μπαλκονιού, 25 μέτρα από το έδαφος, δε θα έπρεπε να θεωρείται ασφαλές. 

Πράγμα που δεν μπορούμε να πούμε ότι είχε στο μυαλό της η 23χρονη φοιτήτρια διατροφολογίας του Tecnológico de Monterrey στο Μεξικό, Alexa Terezzas, όταν πήρε την απόφαση να κάνει μερικές τολμηρές ασκήσεις κρεμάμενη από το μπαλκόνι της. Το αποτέλεσμα ήταν να γλιστρήσει και να πέσει από τον 6ο όροφο, αλλά όχι, όπως θα ήταν αναμενόμενο, να χάσει τη ζωή της. Η κοπέλα μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί πάλευαν για 11 συνεχόμενες ώρες να την κρατήσουν στη ζωή.

Προτού γίνει όμως το μοιραίο, ένας φίλος που ήταν μαζί της εκείνη την στιγμή, πρόλαβε να βγάλει την παρακάτω φωτογραφία, που έχει γίνει viral:

Σύμφωνα με τους γιατρούς βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, έχοντας σπάσει κάπου στα 110 κόκαλα με κατάγματα σε πόδια, χέρια, γοφούς και κεφάλι.

Στην καλύτερη περίπτωση όπως λένε, δε θα μπορέσει να περπατήσει για τα επόμενα τρία χρόνια. Κάτι που επηρεάζει πολύ περισσότερο τη ζωή της απ’ ό,τι αν αρκούνταν να κάνει τα ακροβατικά της μέσα στο σπίτι.

Πάντως, γείτονες της κοπέλας, παραδέχονται πως δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τόσο τολμηρό. Αντιθέτως, ήταν συνηθισμένοι στην εικόνα της 23χρονης να κάνει επικίνδυνα ακροβατικά στο χείλος του μπαλκονιού.

Διαβάζοντας αυτήν την είδηση, η συσχέτιση με τις δύο κολλητές που κατέληξαν στο νοσοκομείο λόγω… 1.000 squats, ήταν αναπόφευκτη. Και εκεί είναι που αναρωτιέσαι:

Τι είναι πιο επικίνδυνο εν τέλει; Η γυμναστική ή ο ανθρώπινος εγκέφαλος;

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET