fbpx

Φοιτήτρια αποφασίζει να παντρευτεί τον εαυτό της, κάνει την καλύτερη δουλειά!


Διανύουμε την εποχή που τα ράφια των βιβλιοπωλείων είναι άδεια στο section «Αυτοβελτίωση – Αυτοεκτίμηση», αυτό είναι αλήθεια. Αλλά δεν ήξερα ότι το να παντρευόμαστε τον εαυτό μας is a thing. Προφανώς είναι όμως και τρεντάρει – πού αλλού; – στη Δύση κυρίως.

Έχω πολλές απορίες πάνω στο θέμα, με βασικότερη το πώς γίνεται η πρόταση γάμου και στη συνέχεια η τελετή (ας μην ρωτήσω για την πρώτη νύχτα). Το αστείο είναι ότι κανονικά δε θα περίμενα απάντηση, αλλά πλέον υπάρχουν δείγματα τέτοιων γάμων, οπότε όποιος το σκέφτεται μπορεί να πάρει έμπνευση.

Κι όπως είπαμε, στην πρωτοπόρα Δύση η νέα αυτή μόδα ονόματι ‘sologamy’ (καταλαβαίνεις εύκολα το νόημα από την ετυμολογία) σε λίγο καιρό δε θα προκαλεί καμία εντύπωση, αλλά στην Ανατολή τώρα… ανατέλλει (έως και κάκιστο το μπουμεροαστείο).

Η επιλογή της Kshama Bindu ας πούμε θεωρείται εξωγήινη για τους ανθρώπους της Ινδίας. Ναι μεν τα προσκλητήρια είναι αναμενόμενα αυτή την περίοδο (it’s wedding season y’all!), αλλά όχι ακριβώς για τον γάμο που διοργανώνει η 24χρονη φοιτήτρια Κοινωνιολογίας.

Το βράδυ της 11ης Ιουνίου συγκεκριμένα, η Kshama θα παραστεί σε μια ινδουιστική τελετή, καθόλα παραδοσιακή, με μια μόνο παράλειψη: αυτή του γαμπρού ή της νύφης. Το λες και λεπτομέρεια πλέον. 

Βασικά, όσο το σκέφτομαι, τόσο γλυκαίνομαι απέναντι στην ιδέα. Ξέρετε τι ποσοστά έχουν φτάσει τα διαζύγια; Πόσο drama μπορεί να χωρέσει ένας γάμος με τον ίδιο μας τον εαυτό; Well, η περίπτωση της 33χρονης από τη Βραζιλία που πριν λίγο καιρό κατέθεσε χαρτιά διαζυγίου από τον εαυτό της, αποδεικνύει ότι έχει κι αυτή η σχέση τα ρίσκα της. 

Ας μη μιλάμε για χωρισμούς όμως, όταν ασχολούμαστε με το σόλο γάμο της φίλης Kshama.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kshama Bindu (@kshamachy)

Όπως λέγαμε, η τελετή θα είναι εντελώς παραδοσιακή, με την 24χρονη να φοράει κόκκινο νυφικό, έχοντας σχέδια από χένα στα χέρια και βερμιγιόν βαφή στα μαλλιά, και κάνοντας τους καθιερωμένους επτά γύρους γύρω από την ιερή φωτιά εκφωνώντας όρκους αιώνιας αγάπης. Όσο για το μήνα του μέλιτος, θα ταξιδέψει στη Γκόα για δύο εβδομάδες (πείτε το και solo traveling άμα θέλετε, δε θα το μάθει ποτέ). 

Η ίδια δηλώνει «Πολλοί με θεωρούν μεγάλο κελεπούρι.», συνεχίζοντας ότι «Ο αυτο-γάμος είναι μια δέσμευση να είσαι εκεί για τον εαυτό σου, να επιλέξεις έναν τρόπο ζωής που θα σε βοηθήσει να ωριμάσεις και να ανθίσεις στο πιο ζωντανό, όμορφο και βαθιά ευτυχισμένο άτομο που μπορείς να γίνεις.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kshama Bindu (@kshamachy)

Οι γονείς της πάντως τη στηρίζουν για την επιλογή της, αφού, όπως λέει και η ίδια, είναι πολύ ανοιχτόμυαλοι και θέλουν απλά να είναι χαρούμενη.

Κι εμείς αυτό θέλουμε λοιπόν και γι’ αυτό θα ευχηθούμε βίον ανθόσπαρτον!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET