Είναι viral

Φοιτητής Νομικής κερδίζει δίκη ενάντια στον σπιτονοικοκύρη του με τα βιβλία της σχολής!

Πρακτική από το πρώτο έτος ο φίλος!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

19 Δεκεμβρίου, 2021

Λένε ότι η δια βίου μάθηση είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσεις πραγματικές γνώσεις και να κατανοήσεις το αντικείμενο των σπουδών σου, και όσοι έχουμε περάσει από τις εξεταστικές, το επιβεβαιώνουμε. Τι κι αν μάθαμε νεράκι το μάθημα που ήταν να δώσουμε, την επόμενη μέρα μετά την εξέταση δε θυμόμασταν καν τον τίτλο του. *Αυτό παρακαλούμε να μη σημειωθεί στα πρακτικά.*

Ιδανικό σενάριο, να εξασκηθούμε όπως ο φίλος μας Jack Simm και να μάθουμε από «μέσα» τα κόλπα της δουλειάς για την οποία σπουδάζουμε. Κάτι σαν πρακτική σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Ο 19χρονος φοιτητής Νομικής που λέτε, ήρθε αντιμέτωπος με μια δίκη που όχι μόνο τον έβγαλε κερδισμένο, αλλά του χάρισε και την απόλυτη εμπειρία από το δικηγορικό κόσμο που τον περιμένει αποφοιτώντας από το πανεπιστήμιό του, το University of East Anglia (UEA). Επίσης, αποτέλεσε και μία δοκιμή για το αν είναι έτοιμος να ακολουθήσει αυτόν τον τομέα ή όσο διάβασμα κι αν έριχνε, απλά δεν το ‘χε. Κρίμα να φτάνεις τελευταίο έτος για να το συνειδητοποιήσεις…

Ο Jack λοιπόν ανέλαβε την πρώτη του υπόθεση κατά κάποιον τρόπο, πολύ γρήγορα κι αναπάντεχα. Κι όλα αυτά, εξαιτίας της φοιτητικής του εστίας στο Νόριτς της Αγγλίας, η οποία ήταν σε τραγική κατάσταση. Αποφάσισε έτσι να μηνύσει τον σπιτονοικοκύρη του, αφού όπως λέει το σπίτι έμοιαζε σαν υπό κατασκευή, με τρύπιο ταβάνι, άθλιους τοίχους, ενώ τα πάντα ήταν καλυμμένα με σκόνη και δεν υπήρχε καν ζεστό νερό ούτε wifi.

Ο ιδιοκτήτης επέμενε ότι όλα θα διορθωθούν μέσα σε δυο μέρες, αλλά ο 19χρονος μετά από μια εβδομάδα δεν είδε καμία αλλαγή και αποφάσισε να φύγει. Ωστόσο, του είπαν ότι τα λεφτά που είχε πληρώσει για ενοίκιο θα κρατηθούν, οπότε το να κινηθεί νομικά ήταν η μόνη του επιλογή.

Ενώ άλλοι λοιπόν εξασκούνται σε εικονικές δίκες, ο Jack μπήκε κατευθείαν στα βαθιά και μελετώντας το σύγγραμμά του για το Δίκαιο των συμβάσεων (το οποίο εντελώς συμπτωματικά είχε σαν μάθημα εκείνο το εξάμηνο), κατάφερε να συγκεντρώσει ό,τι χρειαζόταν για να πάρει πίσω την προκαταβολή και το πρώτο του ενοίκιο, που άγγιζαν τις £859. 

Στις 2 Νοεμβρίου, το δικαστήριο του Νιούκαστλ έληξε την υπόθεση υπέρ του Jack, επιστρέφοντάς του το παραπάνω ποσό, ενώ στον σπιτονοικοκύρη επέβαλε να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα ύψους £140.

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν για τον 19χρονο φοιτητή, ο οποίος δε βγήκε απλά κερδισμένος από την υπόθεση, αλλά έκανε ένα σημαντικό βήμα για μια λαμπρή καριέρα που απλώνεται μπροστά του. Πόσο πιο καλά μπορούσε να πάει αυτό;! Να σημειώσουμε εδώ πως όταν ξεκίνησε η ιστορία πριν ένα χρόνο, ο φίλος μας βρισκόταν μόλις στο πρώτο έτος.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Stoli Vodka μας υποδέχεται στον κόσμο του ‘Spirit of Change’, μέσα από τα μάτια 4 καλλιτεχνών! 

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

AI For All: Μια νέα εμπειρία στο σπίτι με χρήση συσκευών AI παρουσίασε η Samsung Electronics Hellas!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET