ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητής μιλά ανοιχτά για το ακραίο bullying που δέχτηκε από συμφοιτητές του στο ΕΚΠΑ!

Έφτασε στο σημείο να εγκαταλείψει τη σχολή του για να γλιτώσει από τις απειλές.

Neopolis Team

25 Νοεμβρίου, 2021

Το πανεπιστήμιο το έχουμε στο μυαλό μας σαν ένα στάδιο της ζωής μας πιο ώριμο, στο οποίο δεν παλεύουμε μόνο για ένα πτυχίο, αλλά και για να αποκτήσουμε παραπάνω παιδεία και μόρφωση, να γίνουμε πιο άνθρωποι. Υποτίθεται ότι ξεφεύγεις από τη φάση του σχολείου, όπου σαν παιδί είσαι πιο σκληρός και λιγότερο συγχωρητικός. Έρχεσαι σε επαφή με μεγαλύτερο κόσμο, γνωρίζεις τον εαυτό σου, διαμορφώνεις απόψεις και γενικότερα μαθαίνεις να είσαι ένα σωστό μέλος της κοινωνίας.

Δυστυχώς αυτή δεν είναι εικόνα που έχουν όλοι. Το μάθαμε καλά με την περίπτωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα, και το συνειδητοποιούμε με άλλες παρόμοιες ιστορίες που βγαίνουν κατά καιρούς, όπως αυτή του Βασίλη. Και ξέρετε κάτι; Μπορεί να φανεί αφελές, αλλά πέφτεις απ’ τα σύννεφα όταν βλέπεις να υπάρχει τέτοια κακία, και μάλιστα σε τόσο νέα άτομα. Τι προβλήματα παίζει να κουβαλούν μέσα τους για να θέσουν σκοπό της ζωής τους την παρενόχληση ενός ανθρώπου που δεν τους έχει πειράξει πουθενά.

Πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι τελικά πρόσωπα που συναντάς στην καθημερινότητά σου, δίπλα σου στο αμφιθέατρο, ώστε να δημιουργήσουν ένα τόσο κακοποιητικό βίντεο, όπως το παρακάτω;

Η ιστορία του 23χρονου Βασίλη έγινε πρώτα γνωστή μέσα από το podcast της LiFO, ωστόσο δεν έμεινε σαν μια απλή κουβέντα. Έχει απασχολήσει πολύ τα μέσα, με αποτέλεσμα τα άτομα που του έκαναν bullying να διαγράψουν το βίντεό τους αλλά και ολόκληρο το κανάλι τους. Αυτό ωστόσο προβλήθηκε στην εκπομπή του Open, «Ώρα Ελλάδας», όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Ο Βασίλης μιλώντας για την εμπειρία του με το bullying σαν φοιτητής του Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου ΕΚΠΑ, σημειώνει πως όλα ξεκίνησαν όταν έφτιαξαν μια ομαδική συνομιλία το πρώτο έτος. Οι επιθέσεις ήρθαν στη συνέχεια από συγκεκριμένα άτομα, τα οποία άρχισαν να απειλούν τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του, ενώ στο YouTube δημοσιεύτηκε και το επίμαχο βίντεο. Μάλιστα, η παρακάτω εικόνα που δημοσίευσε η LiFO δείχνει ένα σχόλιο κοπέλας, η οποία φέρεται να έχει γυρίσει στο παρελθόν βίντεο ΚΑΤΑ του bullying!

Ο 23χρονος λοιπόν, μετά απ’ όλα αυτά τα πυρά που εντελώς αδικαιολόγητα δεχόταν, αποφάσισε να παρατήσει το όνειρό του και να αποχωρήσει από τη Σχολή. Μπήκε τότε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με 10%, ωστόσο όλη αυτή η ιστορία του δημιούργησε «τεράστιο φόβο και άγχος».

Ο ίδιος έχει απευθυνθεί σε ψυχίατρο, ενώ έχει κινηθεί και νομικά. Το μεγαλύτερο και πιο αποδοτικό βήμα όμως, ήταν να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημά του σε ένα κοινό που θα τον ακούσει, θα τον καταλάβει και θα αναπαράγει την ιστορία του ώστε να φτάσει σε ανθρώπους με παρόμοιες εμπειρίες.

https://www.facebook.com/basilistsar/posts/5293882460626804

 

Όσο υπάρχουν τέτοια άτομα λοιπόν, που αρέσκονται να περνούν τις μέρες τους με σκατοψυχιά και δηλητήριο, η μόνη απάντηση είναι η φωνή των θυμάτων και στη συνέχεια εμάς των υπολοίπων!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές Εκλογές: Άλλη μία χρονιά που ΠΚΣ και ΔΑΠ πανηγυρίζουν ταυτόχρονα τη νίκη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ θα λάβει 1.129.000€ για να επενδύσει επιτέλους στην ασφάλεια και τις υποδομές του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET