ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν/μιου Θεσσαλίας πήραν το «χρυσό» για τεστ έγκαιρης διάγνωσης της φυματίωσης!

Δέκα φοιτητές από το Πανεπιστημίο Θεσσαλίας στην κορυφή του κόσμου, μόνο περηφάνοι νιώθουμε! Το χρυσό μετάλλιο κρέμασε πάνω της η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, IGEM Thessaly, που πήρε μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας, διοργάνωση που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο ΜΙΤ στη Βοστώνη. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό, αφού προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 6.000 […]

Neopolis Team

7 Νοεμβρίου, 2019

Δέκα φοιτητές από το Πανεπιστημίο Θεσσαλίας στην κορυφή του κόσμου, μόνο περηφάνοι νιώθουμε!

Το χρυσό μετάλλιο κρέμασε πάνω της η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, IGEM Thessaly, που πήρε μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας, διοργάνωση που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο ΜΙΤ στη Βοστώνη. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό, αφού προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 6.000 φοιτητές.

Η IGEM Thessaly στην πρώτη τής συμμετοχή, παρουσίασε το ερευνητικό της έργο με την ονομασία «ODYSSEE», το οποίο αφορά ένα προληπτικό τεστ για την έγκαιρη διάγνωση της φυματίωσης, με στόχο την εφαρμογή του στα σποτ των προσφύγων της χώρας μας.

Οι φοιτητές της ελληνικής αποστολής εντυπωσίασαν με το έργο τους και απέσπασαν το χρυσό μετάλλιο, ανάμεσα σε 375 ομάδες από όλον τον κόσμο.

Το ODYSSEE διακρίθηκε ως το καλύτερο ερευνητικό έργο στην κατηγορία της διάγνωσης και κέρδισε υποψηφιότητα για τα ειδικά βραβεία καλύτερης υποστηριζόμενης επιχειρηματικότητας και καλύτερης ενσωμάτωσης του κοινωνικού παράγοντα στο έργο.

Ο Διαγωνισμός του Πανεπιστημίου ΜΙΤ

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Συνθετικής Βιολογίας iGEM προέκυψε ως ιδέα του Πανεπιστημίου MIT. Εκεί παρουσιάζονται ερευνητικά έργα που προτείνουν λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας μέσω της Συνθετικής Βιολογίας, ενός διεπιστημονικού κλάδου που συνδέει τη Βιολογία με τη Μηχανική με στόχο την εκ νέου σύνθεση λειτουργικών βιολογικών συστημάτων.

Με τη σειρά μας να πούμε συγχαρητήρια στα παιδιά, που κατάφεραν να σε έναν μεγάλο ανταγωνισμό να παρουσιάσουν ένα πολύ χρήσιμο έργο στη σημερινή εποχή και να κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και πρώτο στην Ελλάδα – Τα πεδία όπου ξεχωρίζει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση φοιτητής που έφαγε στη λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET