ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στο δρόμο ξανά σήμερα το απόγευμα οι φοιτητές με συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Και ραντεβού για μπλόκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας νωρίς αύριο το πρωί!

Neopolis Team

9 Ιουνίου, 2022

Μία μέρα πριν την προγραμματισμένη είσοδο των ΟΠΠΙ στις σχολές, οι φοιτητικοί σύλλογοι κανονίζουν συλλαλητήρια για να δώσουν το δικό τους μήνυμα αντίστασης στα σχέδια του Υπ. Παιδείας.

Με τα τελευταία γεγονότα στο ΑΠΘ να χρησιμοποιούνται ως απόδειξη ότι η αστυνομία μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει στα πανεπιστήμια, οι φοιτητές συγκεντρώνονται για άλλη μία φορά στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αφορμή η είσοδος των ΟΠΠΙ αλλά και οι γενικότερες αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο Κεραμέως στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ζητώντας ταυτόχρονα ουσιαστική αναβάθμιση σπουδών.

Το ραντεβού για σήμερα (9/6) δίνεται στις 18:00 στα Προπύλαια, και για αύριο (10/6), στις 6:00 το πρωί στις πύλες Πανεπιστημιούπολης, Πολυτεχνειούπολης και ΑΣΟΕΕ προκειμένου να εμποδιστεί η είσοδος.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι που συμμετέχουν είναι: Τοπογράφων ΕΜΠ, Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ, Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Δασκάλων ΕΚΠΑ, Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου Πειραιά, Σχολή Μηχανικών ΠΑΔΑ, Σχολής Επιστήμης Τροφίμων ΠΑΔΑ, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού ΠΑΔΑ, Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών, Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, καθώς επίσης ο σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών ΕΜΠ και ο σύλλογος Υποψηφίων Διδακτόρων ΕΜΠ, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ, ο σύλλογος εργαζομένων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και τέλος, ο σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Μία μέρα πριν την πιθανή είσοδο της αστυνομίας στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη σύμφωνα με τις εξαγγελίες, απαντούν έτσι στο οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για ένταση της καταστολής. Διεκδικούν να μην κατατεθεί ο νέος νόμος-πλαίσιο που φέρνει μια σειρά αντιδραστικών αλλαγών στα ΑΕΙ. Επιταχύνει τη μετατροπή των προγραμμάτων σπουδών σε συλλογές δεξιοτήτων, διαμορφώνει τα διοικητικά όργανα σε εκτελεστικό ρόλο «επιχειρηματικών» δραστηριοτήτων με τα συμβούλια διοίκησης κ.α.

Κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης προτάσσουν τα αιτήματα τους για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών, πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δικαιώματα. Φοιτητές και εργαζόμενοι ενώνουν τις φωνές τους και απορρίπτουν το νέο νόμο-πλαίσιο που χτυπάει τα δικαιώματα τους, κάνουν ξεκάθαρο πως η αστυνομία δεν έχει καμία θέση μέσα στα ιδρύματα.

https://www.facebook.com/foititesksana/posts/pfbid0ZzDF8px1KGV8RHFvbsQLX7tJLTWhe6u43CBLFoh9NPBiwQNNnuBPGfnjrHMYmQ4jl

Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Στη συμπρωτεύουσα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, μαζί με τους πανεπιστημιακούς και εργαζόμενους του ΑΠΘ έχουν δώσει ραντεβού για σήμερα στις 19:00 στην Καμάρα, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 συναυλία στα γρασίδια της Φιλοσοφικής.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET