Είναι viral

Φοιτητές παραλαμβάνουν τα πτυχία τους μέσω ρομπότ στην Ιαπωνία, βρε λέτε;

Κλασικοί Γιαπωνέζοι, πάντα πιο μπροστά.

Neopolis Team

13 Απριλίου, 2020

Έχουμε πει πολλές φορές πόσο νιώθουμε την ξενέρα των παιδιών που περίμεναν πώς και πώς να φορέσουν τα καλά τους για να ορκιστούν και να παραλάβουν το πτυχίο τους αυτήν την περίοδο, αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Το χειρότερο σενάριο θα ήταν να αναβληθεί επ’ αορίστου η τελετή, ενώ στις φάσεις που παλεύονται είναι η παραλαβή του πτυχίου μέσω email ή η ορκωμοσία με τηλεδιάσκεψη. Σίγουρα όχι αυτό ακριβώς που είχε ονειρευτεί κάθε απόφοιτος, αλλά απ’ το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα, όπως έχουμε μάθει όλοι να λέμε τον τελευταίο καιρό για τη ζωή. 

Επειδή βέβαια δεν είμαστε η μοναδική χώρα που πλήττεται από τον κορωνοϊό, δεν είμαστε και οι μόνοι που προχωράμε σε καινοτόμες κι ευφάνταστες λύσεις των προβλημάτων. Για την ακρίβεια, στο κομμάτι του «καινοτόμου» δε θα μπορούσαμε να πιστεύουμε ότι υπερτερούμε των Γιαπωνέζων, οι οποίοι το πήγαν – ξανά – ένα βήμα παρακάτω, με τη δική τους ιδέα να πραγματοποιηθεί η τελετή αποφοίτησης.

Παίρνοντας λοιπόν από τη μία τους κανόνες του social distancing και από την άλλη την αγάπη αυτού του λαού για την τεχνολογία, προέκυψε μια ορκωμοσία με φοιτητές-ρομπότ να παραλαμβάνουν εικονικά τα πτυχία τους (classic Japanese people).

Συγκεκριμένα, φοιτητές του Business Breakthrough University του Τόκιο συνδέθηκαν μέσω βιντεοκλήσης με την τελετή αποφοίτησής τους που έλαβε χώρα στο Hotel Grand Palace στις 28 Μαρτίου, κατά την οποία, σε ορισμένους από αυτούς (ήταν κομματάκι δύσκολο να επιτευχθεί για όλους τους φοιτητές) δόθηκε μια θέση στο πάνω μέρος ενός «Newme» ρομπότ (κάτι σαν το κεφάλι του δηλαδή), σε αυτό φορέθηκε η τύβεννος και το κλασικό καπέλο αποφοίτου και δημιουργήθηκε έτσι στους φοιτητές η ψευδαίσθηση ότι παρευρίσκονται όντως στην τελετή.

Τα ρομπότ αυτά κατηύθυναν οι μοναδικοί 4 φοιτητές που μπόρεσαν να βρίσκονται εκεί. 

Ξέρουμε, κάτι σας θυμίζουν οι παραπάνω εικόνες και είναι αυτό:

Μήπως δεν είναι τόσο πρωτοπόροι οι Γιαπωνέζοι τελικά; Μήπως ο Sheldon είναι όντως πολύ μπροστά όπως ισχυριζόταν; Τέλος πάντων, αν προκύψει ζήτημα για κλοπή ιδέας ευχόμαστε να λυθεί γρήγορα.

Κατά τ’ άλλα, η διαδικασία της απονομής του πτυχίου είχε κάπως έτσι:

Όταν ακουγόταν το όνομα ενός αποφοίτου, το ρομπότ κινούταν προς τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου, Omae Kenichi, ο οποίος στεκόταν στην σκηνή. Ο απόφοιτος εμφανιζόταν στην οθόνη του τάμπλετ που ήταν τοποθετημένη στο πάνω μέρος όπως είπαμε, παραλαμβάνοντας έτσι κατά κάποιον τρόπο το πτυχίο του.

Αυτή η προσπάθεια ήταν και η πιο κοντινή στην αυθεντική διαδικασία που μπορούσε να γίνει, με τους φοιτητές να δίνουν όντως το παρόν στην τελετή αποφοίτησης, απλώς με έναν διαφορετικό από το συνηθισμένο τρόπο.

Λέτε μετά την παραλαβή πτυχίων με τις πιτζαμούλες μέσω τηλεδιάσκεψης, να έρθει κάτι αντίστοιχο κι εδώ κάποια στιγμή;

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET