ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές Ιατρικής ζητούν να βοηθήσουν στη μάχη με τον κορωνοϊό, μόνο μπράβο!

Με κάτι τέτοια λυγίζουμε.

Neopolis Team

22 Μαρτίου, 2020

Ξέρετε, πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά των ανθρώπων. Ναι μεν χθες κάναμε λόγο για την ανεύθυνη, εγωιστική και άμυαλη πλευρά, αλλά σήμερα ανακαλύψαμε την υπεύθυνη, την ανιδιοτελή, που έχει την ικανότητα να μας συγκινεί και να μας κάνει να ξεχνάμε την πρώτη (μέχρι το επόμενο ανάλογο περιστατικό βέβαια, γιατί σίγουρα θα υπάρξει).

Σε κάθε περίπτωση, στον αντίποδα των φοιτητών που παρακούν κάθε κανονισμό και οργανώνουν παρτάκια, υπάρχουν οι φοιτητές των Ιατρικών σχολών της Ελλάδας, που ζητούν να επιστρατευτούν στον αγώνα που δίνεται στα νοσοκομεία κατά του κορωνοϊού. Τελειόφοιτοι φοιτητές του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ, της σχολής Ιωαννίνων και Κρήτης, καλούν μέσω ανακοινώσεων των φοιτητικών τους συλλόγων τούς συμφοιτητές τους να συμμετάσχουν στη μάχη που δίνεται αυτήν την περίοδο στα νοσοκομεία, αλλά και την κυβέρνηση να τους συμπεριλάβει στο σχεδιασμό της.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ανάγκες στην Υγεία είναι αυξημένες αυτήν την περίοδο, αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο με τον καιρό, οπότε κάθε επιπλέον χέρι βοηθείας μόνο να συντελέσει σημαντικά μπορεί.

Έτσι λοιπόν, φοιτητές ζητούν από συμφοιτητές τους που είναι είτε τελειόφοιτοι είτε βρίσκονται στα τελευταία έτη (4ο,5ο,6ο), να σταθούν δίπλα τους στην απόφασή τους και να δείξουν υπευθυνότητα στη δύσκολη αυτή συγκυρία που τους έχει ανάγκη.

Συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του φοιτητικού συλλόγου Ιατρικής ΑΠΘ, λέει: «καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που βρίσκεται στο 4ο, 5ο και 6ο έτος, καθώς και όσους έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα, να συμβάλλουμε με οργανωμένο τρόπο, με δεδομένο τις γνώσεις -θεωρητικές και πρακτικές- και την αντίστοιχη περιορισμένη πείρα που έχουμε, στον αγώνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στα δημόσια νοσοκομεία για την προστασία και την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας.»

Στη συνέχεια βέβαια, θίγονται και θέματα που υπάρχουν στο σύστημα Υγείας, ενώ καταγράφονται ορισμένα αιτήματα.

Εάν λοιπόν σπουδάζεις στο ΑΠΘ, μπορείς να μπεις εδώ για να δηλώσεις τη συμμετοχή σου και ταυτόχρονα να διαβάσεις ολόκληρη τη σχετική ανακοίνωση.

Τα άτομα της Ιατρικής Αθήνας από την άλλη, μπορούν να στραφούν στη διεύθυνση [email protected] για να δηλώσουν συμμετοχή, στέλνοντας ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, αριθμό μητρώου και την Παθολογική κλινική στην οποία έχουν ασκηθεί. 

Από τους 5ετείς φοιτητές ζητείται να αναφέρουν επιπλέον την Πνευμονολογική κλινική και την κλινική Εντατικής Θεραπείας στην οποία έχουν ασκηθεί.

Τέλος, ο φοιτητικός σύλλογος Ιατρικής Ιωαννίνων συγκεντρώνει συμμετοχές (με ονοματεπώνυμο, αριθμό μητρώου, Κλινική Παθολογίας που έχει παρακολουθηθεί), που θα κατατεθούν στο ΔΣ του συλλόγου αλλά και στον Πρόεδρο της σχολής.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φιλοσοφική Αθηνών: 1200 φοιτητές ζητούν την άμεση συντήρηση του κτιρίου της σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΥΔΟΞΟΣ: Παράταση πήραν οι δηλώσεις συγγραμμάτων, αν το άφησες για τελευταία στιγμή!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητής του ΠΑΔΑ έφτιαξε λαμπάδα Μαρίνα Σάττι, μήπως και δούμε… ανάσταση στην Eurovision!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET