ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Το φημολογούμενο βίντεο της Μαριπόζα είναι μισή ντροπή αυτού που το διέρρευσε και μισή αυτών που το ψάχνουν!

Εμετούλης μόνο για τα σχόλια!

Κάποιοι δηλώνουν κουρασμένοι με τη διαρκή συζήτηση περί σεξ και συναίνεσης, χαρακτηρίζοντας γραφικούς όσους την ανοίγουν σε κάθε ευκαιρία, και σε αυτούς απαντάμε με περιστατικά σαν της Έλενας Κρεμλίδου.

Η 25χρονη αποτελεί πρόσωπο των σόσιαλ μίντια και άρα πρόσωπο που σχολιάζεται συχνά και με άσχημους τρόπους. Τα σχόλια αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με τη σεξουαλικότητά της και εκεί είναι που ξεκινάει το πρόβλημα.

Θα αποτελεί πάντα μυστήριο γιατί κάποιος να ενδιαφέρεται τόσο για το τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του, αλλά υπάρχει πολύ σαν ανησυχία γύρω μας. Τόσο πολύ, που όταν γίνεται λόγος για «ροζ βίντεο», πετούν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας από πάνω τους και ζητιανεύουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν ένα λινκ. Θα έλεγε κανείς ότι η συμπεριφορά αυτή είναι πολύ πιο ντροπιαστική από το να βρίσκεσαι όντως σε ένα τέτοιο βίντεο που δημοσιεύεται εν αγνοία σου και χωρίς τη συγκατάθεσή σου, αλλά άντε να το εξηγήσεις αυτό σε ανθρώπους που σχολιάζουν κάπως έτσι:

Τα παραπάνω comments θα τα βρείτε στα βιντεάκια της Έλενας Μαριπόζα στο TikTok, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι δεν είναι η ίδια στο επίμαχο βίντεο, αλλά κυρίως να εξηγήσει πως δεν είναι μαγκιά να παρακολουθείς κάποιον άνθρωπο σε προσωπικές στιγμές που δεν ήθελε και δε συμφώνησε να δημοσιευθούν.

@elena_mariposa_ Replying to @Andreas_ ♬ original sound – Elena Kremlidou

@elena_mariposa_ Replying to @Ant Tam ♬ original sound – Elena Kremlidou

Αλήθεια, είναι πολύ απλό αν το σκεφτείς. Το θύμα είναι αυτός που αγνοούσε τη βιντεοσκόπηση ή/και τη διαρροή της, ο θύτης είναι εκείνος που τραβάει κρυφά τις ερωτικές στιγμές και τις βγάζει προς τα έξω. Δε χρειάζεσαι πτυχίο για να το καταλάβεις. Χρειάζεσαι μια στοιχειώδη ενσυναίσθηση και αντίληψη των δικαιωμάτων του συνανθρώπου σου.

Επειδή φυσικά υπάρχει μεγάλη έλλειψη, το αποτέλεσμα είναι τα παραπάνω σχόλια (που είναι πολύ περισσότερα στην πραγματικότητα) καθώς και η διακίνηση του βίντεο από κινητό σε κινητό σαν να μη μιλάμε για ποινικό αδίκημα.

Την ίδια ώρα, κοπέλες που έχουν πέσει θύμα revenge porn, παρακολουθούν την αντιμετώπιση που λαμβάνει ένα δημόσιο πρόσωπο βιώνοντας κάτι παρόμοιο και σίγουρα δε νιώθουν την ασφάλεια που χρειάζεται για να μιλήσουν και να απαιτήσουν προστασία του εαυτού τους. Σε μια κοινωνία που έχει μάθει να κατηγορεί τυφλά τις γυναίκες σε τέτοιες περιπτώσεις (και γενικότερα βασικά), πώς να τολμήσεις να μιλήσεις;

Όταν ξέρεις ότι θα χαρακτηριστείς εσύ πουτ@ν@ και όχι εκείνος μαλ@κας, πού να αναζητήσεις δίκιο και μια κουβέντα που θα σε κάνει να αισθανθείς ασφάλεια;

Από όλη αυτή την άσχημη υπενθύμιση πως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας λοιπόν, κρατάμε τα λόγια της ίδιας της Έλενας Κρεμλίδου, η οποία σε μια δύσκολη στιγμή της, σκέφτεται να στηρίξει όσες πιθανώς βιώνουν τα ίδια.

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των Ελλήνων για το 2022, ξέρουμε τι googlαρες φέτος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET