BINGE WATCHING

Το ‘Falling for Christmas’ στο Netflix είναι ό,τι χρειάζεσαι για να μπεις στο γιορτινό mood!

Αν δεν έχεις στολίσει ακόμα, μετά από αυτό θα θες.

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

14 Νοεμβρίου, 2022

NETFLIX

Αν για κάτι έχουμε σε εκτίμηση το Netflix είναι που κάθε Χριστούγεννα, μας προσφέρει απλόχερα χριστουγεννιάτικες ταινίες και σειρές για να χορταίνουμε εμείς οι Christmas lovers. Με το ‘Falling for Christmas’ λοιπόν έκανα το ποδαρικό μου στην πιο όμορφη εποχή του χρόνου, κι αν ο σκοπός της ήταν να με πείσει να στολίσω, τότε τον πέτυχε.

Το xmas movie που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες μπορεί να μην πρωτοτυπεί, αλλά καταφέρνει μια χαρά αυτό που καλείται να κάνει: σε βάζει στο mood. Γεμάτο χειμωνιάτικες cozy εικόνες, στολισμένα μέρη, καρώ σκεπάσματα και πράσινα-κόκκινα πουλοβεράκια, το ‘Falling for Christmas’ σε παίρνει από το μεταίχμιο μεταξύ της φθινοπωρινής και χριστουγεννιάτικης διάθεσης και σε σηκώνει να φέρεις τις γιρλάντες! Μην ξεχνάμε και το θαύμα των Χριστουγέννων, που πάντα παίζει το ρόλο του σε κάτι τέτοιες εποχιακές ταινίες.

Το Netflix λοιπόν, που μας κάνει να περιμένουμε κάθε χρόνο τις γιορτινές παραγωγές του, αυτή τη φορά δε μας έφερε τη Vanessa Hudgens σε πρωταγωνιστικό ρόλο (αν και είναι νωρίς ακόμα, προλαβαίνει), αλλά τη Lindsay Lohan. Ήξερε καλά τι έκανε δηλαδή, γιατί πολλοί είδαν την ταινία γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο!

Στο ‘Falling for Christmas’ δεν την παρακολουθήσαμε ντυμένη αγιοβασιλίνα να χορεύει υπό τους ήχους του ‘Jingle Bell Rock’ (αν και περίμενα μία αναφορά στο ‘Mean Girls’ η αλήθεια είναι), αλλά να ζει ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα.

Long story short, ο χαρακτήρας της, Sierra, έχει ένα ατύχημα όταν ο σύντροφός της της κάνει πρόταση γάμου, το οποίο της κοστίζει τη μνήμη της και βρίσκεται να φιλοξενείται σε ένα ξενοδοχείο, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Jake. Όλως τυχαίως, ο Jake είναι χήρος με μια μικρή κόρη, την Avy, που πολύ θέλει μια μαμά. Προσθέστε σε όλο αυτό το στόρι τα Χριστούγεννα, και παίρνετε ένα ωραιότατο γιορτινό movie όπου ο Άι Βασίλης κάνει τα μαγικά του και φέρνει δύο ανθρώπους κοντά!

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πέρα από την επανεμφάνιση της Lindsay Lohan στην οθόνη, η ταινία δεν έχει κάτι που θα την κάνει να ξεχωρίσει και να αποτελέσει all time classic όπως το «Μόνος στο Σπίτι». Είναι άλλο ένα Hallmark movie στην ουσία, αλλά από τα χεράκια του Netflix. Είναι από εκείνα τα γλυκανάταλα έργα που δικαιολογείσαι να βλέπεις μόνο αυτή την εποχή.

Ωστόσο, αν αυτό που θες είναι να μπεις σιγά σιγά στο mood και όχι να κλάψεις για το πώς πέρασαν τα χρόνια από τότε που παρακολουθούσες το «Πολικό Εξπρές» και ακόμα πίστευες στον Άγιο Βασίλη, τότε this is for you. Μπορεί η παραγωγή να μη χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά πάνω στο σενάριο, αλλά έδωσε ό,τι είχε για να φέρει στην οθόνη το σωστό vibe.

Τα πάντα σε αυτή την ταινία φωνάζουν Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Γ Ε Ν Ν Α (εκτός από τον εκνευριστικό αρραβωνιαστικό της Sierra, Tad), και άρα την καθιστούν ιδανική αρχή για να μπεις κι εσύ στο κλίμα. Βλέποντας τις πανέμορφες χειμωνιάτικες εικόνες και τις αμέτρητες γιρλάντες και λαμπάκια, συνειδητοποιείς ότι φτάσαμε αισίως στην περίοδο που μπορείς να στολίσεις το σπίτι σου χωρίς να είσαι ο παράξενος της παρέας.

Με λίγα λόγια, το ‘Falling for Christmas’ είναι αυτή η ταινία που θα ξεκινήσεις διστακτικά – γιατί είναι η πρώτη του είδους της για το 2022 – και θα τελειώσεις τρέχοντας στην αποθήκη για να φέρεις το δέντρο!

Διστακτικά κι εγώ λοιπόν, θα πω καλά μας Χριστούγεννα!

FUN ZONE

EVENTS

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η φωταγώγηση του δέντρου, με Πέτρο Ιακωβίδη επί σκηνής!

BINGE WATCHING

To ντοκιμαντέρ του Χάρι και της Μέγκαν θα κάνει το Buckingham Palace να κλάψει!

PLACES TO BE

Το ΚΠΙΣΝ μπαίνει σε xmas mood – Σήμερα η φωταγώγηση και η έναρξη των εκδηλώσεων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET