ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Facezam | Ήρθε η εφαρμογή που μπορεί να βρει στο Facebook έναν άγνωστο μόνο από μία φωτογραφία του.

Πόσες φορές έχεις δει μία ωραία κοπέλα ή έναν ωραίο άντρα στο δρόμο και θες να μάθεις πως τον λένε στο Facebook αλλά χωρίς να καρφωθείς; Ένας Βρετανός επιχειρηματίας λοιπόν εκμεταλλεύτηκε αυτήν μας την επιθυμία και δημιούργησε την εφαρμογή Facezam που μπορεί να βρει έναν άγνωστο στο Facebook μόνο από μία φωτογραφία του. Επισημαίνεται μάλιστα […]

Default avatar

Guest Author

15 Μαρτίου, 2017

Πόσες φορές έχεις δει μία ωραία κοπέλα ή έναν ωραίο άντρα στο δρόμο και θες να μάθεις πως τον λένε στο Facebook αλλά χωρίς να καρφωθείς; Ένας Βρετανός επιχειρηματίας λοιπόν εκμεταλλεύτηκε αυτήν μας την επιθυμία και δημιούργησε την εφαρμογή Facezam που μπορεί να βρει έναν άγνωστο στο Facebook μόνο από μία φωτογραφία του.

Επισημαίνεται μάλιστα πως η εν λόγω εφαρμογή, σχεδιάζει να διατεθεί για συσκευές iOS αργότερα αυτό το μήνα, υποστηρίζει πως σαρώνει με ακρίβεια  δισεκατομμύρια φωτογραφίες του Facebook ανά δευτερόλεπτο, έχοντας πρόσβαση μέσω μιας βάσης δεδομένων για προγραμματιστές.

Οι αρμόδιοι αναφέρουν πως έχει ποσοστό επιτυχίας 70% κάτι που σημαίνει πως βρίσκει έναν άγνωστο σε δευτερόλεπτα, ενώ το εν λόγω ποσοστό πέφτει στο 55% όταν το πρόσωπο φοράει γυαλιά ή βρίσκεται σε γωνία. 

Η εταιρεία μάλιστα κατασκευής της εφαρμογής έχει ως moto το εξής: «Απλά βγάλτε τη μια φωτογραφία και το Facezam θα τη βρει στο Facebook». Κάτι που πυροδότησε όπως ήταν φυσικό, την αντίδραση του Facebook που την καταγγέλει για παραβίαση προσωπικών δεδομένων του κάθε χρήστη του. 

«Οι χρήστες θα είναι σε θέση να εντοπίσουν κάποιον κανείς μέσα σε ένα διάστημα δευτερολέπτων, το οποίο σημαίνει πως η προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν θα υπάρχει πλέον στη δημόσια κοινωνία», αναφέρει ο Jack Kenyon, ο δημιουργός του Facezam.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Elite φέρνει νέα αλμυρά snacks και croutons που απλά ξέρουμε ότι θα γίνουν αγαπημένα μας!

Είναι viral

77χρονη παντρεύτηκε τον εαυτό της στην τελετή των ονείρων της μετά από 40 χρόνια single!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET