ΕΛΛΑΔΑ

Εξετάζεται η θητεία με επαγγελματική πιστοποίηση για να γίνει ο στρατός λιγότερο αγγαρεία!

Έτοιμοι για την αγορά εργασίας.

H στρατιωτική θητεία δεν αποτελεί διακαή πόθο κανενός – ή τέλος πάντων ελάχιστων ατόμων – γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές μοιάζει με αγγαρεία. Επειδή το σενάριο να σταματήσει να έρχεται το χαρτί στρατολογίας μοιάζει ουτοπικό (αν και πολλοί το ονειρευτήκαμε), η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να μας κάνει να το δούμε λίγο διαφορετικά, πιο φιλικά. Ένας από αυτούς λοιπόν, είναι να λαμβάνουμε μαζί με το απολυτήριο κι ένα πιστοποιητικό δεξιοτήτων.

How about that? Κάτι πάει να γίνει τώρα, ε;

Εκεί που θα ένιωθες ότι πετάς έτσι απλά 9 μήν… χαχαχα τι λέω, 12 μήνες από τη ζωή σου, το σχέδιο αυτό θα σε βοηθά να εφοδιαστείς με προσόντα όπως ξένες γλώσσες και χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα χρησιμεύουν στην επαγγελματική σου αποκατάσταση.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», στόχος του Υπουργείου Άμυνας είναι η απόκτηση επιπλέον δεξιοτήτων από τους φαντάρους και η ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων, παίρνοντας πιστοποίηση γι’ αυτές, η οποία θα τους φανεί πολύ χρήσιμη μελλοντικά στην επαγγελματική τους ζωή. Όπως ακούγεται, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που είναι πιο έμπειρο σε τέτοιες διαδικασίες.

Πεποίθηση του Υπουργείου Άμυνας είναι ότι η ύπαρξη μία τέτοιας δραστηριότητας μάθησης – που δεν αφορά τα στρατιωτικά αντικείμενα – κατά τη διάρκεια της θητείας μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για τους νέους κινητοποιώντας τους να υπηρετήσουν σχετικά νωρίς και όχι μετά το τέλος των σπουδών και μεταπτυχιακών τους.

Γυρνώντας το χρόνο στις 13 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ ότι:

Στέκομαι στην ανάγκη οι νεοσύλλεκτοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες στη θητεία τους που θα τους είναι χρήσιμες μετά τον στρατό. Να μην αισθάνονται ότι είναι χαμένος χρόνος.

Όπως είπα και πιο πάνω, η αλήθεια είναι ότι η στρατιωτική θητεία για τους περισσότερους νέους αποτελεί μια αγγαρεία. Είναι τέτοια η καθημερινότητα πλέον και οι ρυθμοί της, που ένας (σχεδόν) χαμένος χρόνος είναι μεγάλο πλήγμα και κανείς δεν ψήνεται να το περάσει όλο αυτό.

Για το λόγο αυτό, γίνεται η προσπάθεια εύρεσης τρόπων με τους οποίους θα πάψει όλη η διαδικασία του στρατού να είναι «καταναγκαστική εργασία», τύπου «βαράτε με κι ας κλαίω» και χάσιμο χρόνου. Στόχος είναι ο κάθε νεοσύλλεκτος ή μη, να μπορεί να αποκτήσει απαραίτητα εφόδια και κατάρτιση ώστε να βγει πιο έτοιμος στην αγορά εργασίας. Κι η αλήθεια είναι ότι δε θα μας χάλαγε ένα επιπλέον συν στο βιογραφικό μας!

Άντε να δούμε!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 – Πρεμιέρα με «Νέα Ελληνική Γλώσσα» για τους υποψήφιους των ΓΕΛ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη γνωστός τράπερ που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, για κατοχή μαχαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 ΕΠΑΛ: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα – Τα θέματα και οι απαντήσεις!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Τελευταίο τσεκ πριν τις Πανελλήνιες – Τι επιτρέπεται και τι όχι να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήτριες τηλεφωνούν στη Ζωή για την Τράπεζα Θεμάτων, τους απαντάει κανονικά!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

12χρονος τελειώνει το πανεπιστήμιο με 5 πτυχία και γράφει ιστορία ως ο νεότερος απόφοιτος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET