Εξαρθρώθηκε η «σπείρα» που ήταν υπεύθυνη για τη μαζική αντιγραφή στο Παν. Πατρών!


Έχει ζουμί η υπόθεση της αντιγραφής εργασίας των πρωτοετών φοιτητών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών. Κι αυτό, διότι πίσω από το σκηνικό κρύβεται φοιτητής μεγαλύτερου έτους, που σε συνεργασία με Φροντιστήριο της πόλης είχε στήσει μπίζνα από τις λίγες.

Θα μας πείτε (και πολύ καλά θα κάνετε) Δίοικηση Επιχειρήσεων σπουδάζει ο φίλος, επιχείρηση είπε να στήσει. Πού είναι το παράξενο; Και θα συμφωνήσουμε απόλυτα! Αυτό όμως, είναι μια άλλη συζήτηση...

Στο θέμα μας που λέτε, ο νεαρός βρήκε πρωτοετάκια που προφανώς δεν είχαν καμία όρεξη να κάνουν τις εργασίες τους και τους πούλησε έναντι 100€ ένα σίγουρο ...10αράκι! Κατάφερε να βρει 20 τέτοιους «τεμπελχανάδες», τσέπωσε τα δύο χιλιαρικάκια και την έκανε ...κύριος.

Έλα όμως, που τα 20 πρωτοετάκια δεν κράτησαν την ετοιματζίδικη εργασία για πάρτη τους και τη μοίρασαν σε 86 ακόμη συμφοιτητές τους (φταίμε εμείς να υποθέσουμε οτι τις πούλησαν κι εκείνοι, εκμεταλλευόμενοι το λαμογίστικο επιχειρηματικό μοντέλο της πυραμίδας;).

Κάπως έτσι, οι διορθωτές έφτασαν στο σημείο να διορθώσουν 106 πανομοιότυπες εργασίες, με το περιστατικό να παίρνει διαστάσεις και τους πρωτοετείς να τιμωρούνται τελικά από τη Γενική Συνέλευση. Μια τιμωρία η οποία τους «λύγισε» και τους έκανε να παραδεχτούν την ...πλεκτάνη και να οδηγήσουν τους υπεύθυνους στον φοιτητή - εγκέφαλο - διευθύνων σύμβουλο της σπουδαίας αυτής επιχείρησης.

Πλέον, ο νεαρός βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο απαγόρευσης συμμετοχής του σε 3 εξεταστικές περιόδους, μέχρι και την οριστική διαγραφή του από το τμήμα. Αν βέβαια, την γλιτώσει με μια απλή επίπληξη, θα σοκαριστούμε τόσο πολύ που θα παρακαλάμε για σύννεφα να πέσουμε. Ποιος να το πίστευε άλλωστε, πως συμβαίνουν τέτοια πράγματα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια... Τα Πανεπιστήμια που παρουσιάζονται ως τα «καλύτερα του κόσμου» εδώ και καμιά 20αριά χρόνια. Από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και φυσικά ΣΥΡΙΖΑ...

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Neopolis Team