Μουσική

Eurovision: Η Ολλανδία αποκλείστηκε οριστικά από τον τελικό, με ανακοίνωση της EBU!

Ήρεμα τα πράγματα στον φετινό διαγωνισμό #νοτ.

Η φετινή Eurovision είναι η πιο επεισοδιακή απ’ όλες. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο και για αυτό οφείλεται η παρουσία τού Ισραήλ στον διαγωνισμό. Δεν είναι ότι ποτέ άλλοτε δεν έχουν ξαναγίνει πόλεμοι εν μέσω Eurovision, απλά η χώρα που εμπλέκεται σε αυτόν και κατά της οποίας πραγματοποιούνται διαμαρτυρίες παγκοσμίως, συμμετέχει κανονικά σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ήταν πέρα από αναμενόμενο ότι η εν λόγω παρουσία θα αποτελούσε κόκκινο πανί στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, but hey, οι χορηγίες είναι πάνω απ’ όλα…

Πολλοί διαγωνιζόμενοι λοιπόν, εκφράζουν την πολιτική τους θέση στα γεγονότα μέσα από μικρές πράξεις και μπηχτές απέναντι στην ισραηλινή αποστολή, μεταξύ των οποίων και η Μαρίνα Σάττι που έδειξε να πλήττει κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της Εden Golan. Εκείνος που ξεχώρισε όμως ήταν ο Joost Klein, ο διαγωνιζόμενος της Ολλανδίας στο παρακάτω σκηνικό.

@eurovisioncrave Joost Klein challenges Israel’s Eden Golan to answer uncomfortable question. KING behaviour 🙏 #esc #eurovisionsongcontest #eurovision2024 #esc2024 # #eurovision #joostklein #edengolan #europapa ♬ original sound – EurovisionCrave | Feim

Με λίγα λόγια, δημοσιογράφος ρώτησε την Eden αν θεωρεί ότι η παρουσία της στο Malmo της Σουηδίας απειλεί τη ζωή όσων βρίσκονται εκεί για τον ετήσιο ευρωπαϊκό διαγωνισμό (από άποψη τρομοκρατίας), με μέλος της αποστολής της να της τονίζει ότι δε χρειάζεται να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση αν δε θέλει. O Joost Klein έβγαλε από το κεφάλι του τη σημαία της χώρας του με την οποία είχε καλυφτεί και ειρωνικά είπε «Γιατί όχι;».

Ο Ολλανδός εκπρόσωπος πήρε με το μέρος του τον κόσμο του ίντερνετ, αλλά από εκείνη τη στιγμή έχει ξεκινήσει ένα θρίλερ γύρω από τη συμμετοχή του, η οποία μαθαίνουμε ότι ακυρώνεται!

Με τους περισσότερους να θεωρούν ότι τιμωρείται για τη συμπεριφορά του απέναντι στο Ισραήλ και να καταδικάζουν την EBU για αυτό, η τελευταία βγήκε να ανακοινώσει ότι ο λόγος πίσω από τον αποκλεισμό του είναι καταγγελία που έκανε Σουηδή γυναίκα από την παραγωγή. Η EBU ξεκαθαρίζει ότι η σουηδική αστυνομία βρέθηκε στο σημείο για να διερευνήσει το περιστατικό κι ενώ οι νομικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Ολλανδός δεν μπορεί να συμμετάσχει στον τελικό. Επισημαίνει ακόμα ότι το γεγονός αυτό δε σχετίζεται με τη στάση του απέναντι στην ισραηλινή αποστολή, μια δήλωση που δεν έχει καταφέρει να τους πείσει όλους.

FUN ZONE

Μουσική

Το Nemo έχασε και το δεύτερο βραβείο της Eurovision, αφού έσπασε το πρώτο στη σκηνή!

Μουσική

«Να Ζήσω Παραπάνω»: Το νέο άλμπουμ του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου θα γίνει το αγαπημένο σου για το καλοκαίρι!

BINGE WATCHING

Το Παπακαλιάτης supremacy έφτασε ως το ABC News χάρη στη διεθνή επιτυχία του «Μαέστρο»!

EVENTS

Το TEDxAthens 2024 έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου – Aνακαλύπτοντας το ‘Χ Machina’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET