ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Single… και τι έγινε; Έτσι θα την παλέψεις αν είσαι το μπακουράκι της παρέας σου!

Κι όμως, υπάρχουν τρόποι να επιβιώσεις μεταξύ ερωτευμένων!

Θεώνη Σταματοπούλου

10 Δεκεμβρίου, 2018

Έχεις βρεθεί κι εσύ να είσαι ο/η μόνος/η single σε ολόκληρη την παρέα; Είμαι σίγουρη ότι σου έχει συμβεί. Στην πραγματικότητα, σε όλους μας έχει συμβεί κάποια στιγμή να είμαστε το μοναδικό μπακούρι, ανάμεσα σε μία παρέα γεμάτη από σιχαμένα ζευγαράκια.

Σίγουρα νιώθεις κάπως περίεργα και μοναχικά όταν σε περιτριγυρίζουν ερωτευμένοι (και με το δίκιο σου) και πράγματα που έκανες κάποτε με τους φίλους σου, τώρα τα κάνουν με το άλλο τους μισό. Κι εσύ; Απλά κάθεσαι στη γωνίτσα σου να κλαις τη μοίρα σου. Μήπως πρέπει να αλλάξει αυτό; Το να είσαι ο μοναδικός single μιας παρέας δεν είναι απαραίτητα μια δυσάρεστη εμπειρία. Αντί να σκέφτεσαι τα αρνητικά της φάσης, σκέψου όλα εκείνα τα καλά που απολαμβάνεις.

Κι αφού τα βρεις με τον εαυτό σου, θα δεις ότι υπάρχουν τρόποι να επιβιώσεις ανάμεσα στον κόσμο των ζευγαριών. Βασικά θα σε βοηθήσω εγώ σ’ αυτό. Σου έχω τι πρέπει να κάνεις για να την παλέψεις όταν είσαι το μόνο μπακούρι στην παρέα:

1 | Αρχικά, μη νιώθεις άσχημα

Το ξέρω ότι νιώθεις παράταιρος/η και ότι δεν ταιριάζεις πλέον στην παρέα, μιας και δε μοιράζεσαι τα ίδια ενδιαφέροντα μαζί τους ούτε βρίσκεστε το ίδιο συχνά, για ευνόητους λόγους. Και λέω εγώ τώρα, αντί να χαίρεσαι που έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και την ανεξαρτησία σου, κάθεσαι και χαλιέσαι; Μην απομονώνεσαι και μην νιώθεις μοναχικά. Οι φίλοι σου ακόμη εδώ είναι, απλώς ερωτευμένοι.

2 | Ναι, να το κρατάς το φανάρι

Και μόνο η έκφραση βασικά, είναι λάθος. Το ότι βγαίνετε τρεις φίλοι μαζί και οι δύο τυχαίνει να έχουν σχέση, δε σημαίνει ότι ο τρίτος κρατάει το φανάρι. Γιατί να υπάρχουν τέτοια ταμπού δηλαδή; Κάλλιστα μπορείτε να εξακολουθείτε να βρίσκεστε όπως πριν, ακόμη κι αν εσύ είσαι ελεύθερος/η. Ίσα-ίσα, η συναναστροφή με άλλα άτομα κάνει καλό και στο ίδιο το ζευγάρι. Είσαι το αντίδοτο στην ρουτίνα τους, σκέψου το κι έτσι!

3 | Πέρνα καλά με την πάρτη σου

Μιας και πλέον έχεις εξασφαλίσει περισσότερο ελεύθερο χρόνο, επειδή δε βλέπεις τόσο συχνά την παρέα σου, μπορείς να ασχοληθείς παραπάνω με τον εαυτό σου. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν και δεν έβρισκες χρόνο πριν, ξεκίνησε ένα νέο χόμπι ή απλά σάπιζε στο σπίτι χωρίς να κάνεις τίποτα. Δε χρειάζεται οτιδήποτε κάνεις να το κάνεις με παρέα. Κάποιες φορές είναι αναγκαία και η φάση του να περνάς χρόνο all alone!

4 | Πες στην παρέα σου πώς νιώθεις

Στην πραγματικότητα είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις, μόλις αρχίσεις να νιώθεις ότι πιέζεσαι ψυχολογικά με την εν λόγω κατάσταση. Μίλησέ τους με ειλικρίνεια και βγάλε από μέσα σου τα όσα νιώθεις. Φίλοι σου είναι, θα καταλάβουν. Μοιράσου τις ανησυχίες σου και είμαι σίγουρη ότι θα δείξουν κατανόηση. Και πού ξέρεις; Ίσως να ήθελαν να κάνουν κι αυτοί την ίδια κουβέντα,

5 | Μην και κάνεις κι εσύ σχέση, απλώς και μόνο για να μπεις στο team 

Σίγουρα είναι μία αναμενόμενη πρώτη αντίδραση και δεν μπορώ να σε κατακρίνω. Είναι λογικό να σκεφτείς ότι ίσως θα πρέπει να βρεις κι εσύ κάποιον/α για να κάνετε σχέση, ώστε να μη νιώθεις άσχημα. Ενώ καταλαβαίνω το συλλογισμό σου, από εμένα είναι… ΟΧΙ. Θα είναι ένα μεγάλο λάθος. Θα ψάξεις για σχέση, όχι επειδή το θες, αλλά επειδή πιθανώς ζηλεύεις! Το αποτέλεσμα θα είναι να βρεις ένα άτομο που δε σε καλύπτει και να συμβιβαστείς για να μη διαφέρεις απ’ τους φίλους σου. Και σε ρωτάω, αυτό είναι το ζητούμενο;

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET