ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Έτσι θα μαζέψεις κανά «ψιλό», για τις διακοπές του καλοκαιριού. Γρήγορα κιόλας!

Ότι έχουμε μπει στο τέλος του Ιουνίου, το ξέρεις. Ότι δεν έχεις άπλετο χρόνο να μαζέψεις κανένα «ψιλό» για τις διακοπές που κανόνισες να πας, κι αυτό το ξέρεις. Όπως επίσης ξέρεις ότι ένας πολύ καλός τρόπος να γεμίσεις το πορτοφόλι σου είναι να πιάσεις μια δουλίτσα. Ωστόσο, αυτό θα έπρεπε να το κάνεις από […]

Ότι έχουμε μπει στο τέλος του Ιουνίου, το ξέρεις. Ότι δεν έχεις άπλετο χρόνο να μαζέψεις κανένα «ψιλό» για τις διακοπές που κανόνισες να πας, κι αυτό το ξέρεις. Όπως επίσης ξέρεις ότι ένας πολύ καλός τρόπος να γεμίσεις το πορτοφόλι σου είναι να πιάσεις μια δουλίτσα. Ωστόσο, αυτό θα έπρεπε να το κάνεις από το προηγούμενο κιόλας καλοκαίρι, γιατί τώρα δεν προλαβαίνεις για κανένα λόγο. Δε ζούμε και σε εποχές ΠΑΣΟΚάρας να τσιμπήσεις από εκείνα τα ωραία και αγύριστα διακοποδάνεια, να είσαι άρχοντας.

Οπότε τι σου απομένει να κάνεις;

Επειδή σε μια παρόμοια φάση βρισκόμαστε κι εμείς, καθίσαμε και σκεφτήκαμε μερικούς πιθανούς τρόπους να γεμίσουμε λίγο τις τσέπες μας, γιατί κακά τα ψέματα, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν… ευρώ!

Από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται να μιλήσουμε για στανταράκια. Θα το πάμε λίγο παραπέρα, σε τρόπους πιο ανώδυνους μεν, αλλά και αρκετά αποδοτικούς.

#1 Διαίρει και βασίλευε!

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Το να μαζέψεις και τους δυο σου γονείς και να τους μιλήσεις για το οικονομικό σου στρίμωγμα είναι ανοησία! Το να πάρεις τον καθένα ξεχωριστά και να του ζητήσεις κανένα ψιλό αντιθέτως, είναι πολύ σοφό! Θα σου αυξήσουν και οι δύο το χαρτζιλίκι και έτσι οι αποδοχές σου θα διπλασιαστούν. Σκέψου μια μικρή έστω αύξηση, ωστόσο εις διπλούν! Ό,τι πρέπει ε; Όσο για το αν θα αποκαλυφθείς, δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι. Έχουν σημαντικότερα προβλήματα να συζητήσουν από τα οικονομικά σου.

#2 «Και σκούπισμα και σφουγγάρισμα και ψώνια και όλα τα κάνω»

Τι σου είναι κι εσένα λίγες δουλειές στο σπίτι; Πού και πού μπορείς να σηκώνεις το κ*λαράκι σου και να το κουράζεις λίγο. Άμα δε, υπάρχει και σκοπός όπως ακριβώς τώρα, πιστεύω θα σου είναι πιο εύκολο. Ξέρεις πόσο μεγάλη βοήθεια θα είναι αυτή για τη μητέρα σου, που τρέχει για όλα μόνη της και δεν προλαβαίνει; Ε, και σίγουρα κάπως θα σε ανταμείψει γι’ αυτόν σου τον κόπο.

#3 Να το αγαπάς το σόι σου

Να το παίρνεις κανά τηλέφωνο, να πηγαίνεις καμια βόλτα να το βλέπεις και γενικότερα να το έχεις από κοντά. Όχι από συμφέρον μόνο, προς Θεού, αλλά αν ποτέ πέσεις στην ανάγκη τους (όπως τώρα καλή ώρα) να σου είναι πιο εύκολο κι εσένα να ζητήσεις βοήθεια, αλλά και γι’ αυτούς να βάλουν βαθιά το χέρι στις τσέπες τους. Γιατί άμα τους θυμάσαι μόνο κάτι τέτοιες στιγμές, μην περιμένεις και πολλά! Ένα ταλιράκι και πολύ σου είναι.

#4 Στήσε πάγκο λαϊκής βραχιολιών

Οι φίλοι μας στο Μοναστηράκι που το κάνουν τι παραπάνω από εσένα έχουν δηλαδή; Κατ’ αρχάς πέρα του ότι θα βγάλεις κανένα ψιλό, θα περάσεις και λίγο πιο δημιουργικά τον χρόνο σου μέχρι να φτάσουν οι άγιες εκείνες μέρες των διακοπών. Άσε που μπορεί να ξεδιπλωθεί κανένα ταλέντο από το πουθενά και να βρεις το επάγγελμα της ζωής σου.

#5 Open-παρτάρα για… φιλανθρωπικό σκοπό

Φιλανθρωπέστατος! Θα διοργανώσεις ένα παρτάκι, με είσοδο βέβαια (τα ωραία πράγματα κοστίζουν), και τα έσοδα του οποίου θα πηγαίνουν κατευθείαν στον κουμπαρά σου και θα σε στέλνουν ένα βήμα πιο κοντά στην καλοπέρασή σου. Αρκεί βέβαια να έχεις αρκετούς γνωστούς και καλούς φίλους (γιατί οι καλοί φίλοι στην ανάγκη φαίνονται) που να θέλουν να σε βλέπουν ευτυχισμένο και να πείσεις πως πρόκειται για ένα επικό παρτάκι στο σπίτι σου, στην αυλή, στην ταράτσα, ή όπου αλλού σκεφτείς.

#6 Ψείρισμα το ψείρισμα γεμίζει το… σακούλι

Δε σου λέω να πας στο μετρό να αρχίσεις να ψειρίζεις πορτοφόλια, δε θέλουμε να περάσεις τις διακοπές σου στον Κορυδαλλό! Αλλά το να βουτήξεις το χεράκι σου στο κομπόδεμα του αδερφού/ής σου και να πάρεις κάμποσα ψιλά, δε νομίζω να σε φτάσει μέχρι εκεί. Και γενικότερα ό,τι μπορείς από το σπίτι, ψείριζε! Έχε τα μάτια σου ανοιχτά, μην τυχόν και σου ξεφύγει τίποτα. Ε κάθε μέρα από 1-2 ευρώ, το μήνα πάει 30-60. Σε χάλασε; Δε σε χάλασε!

#7 Βοήθα τον πλησίον σου

Και συγκεκριμένα εκείνους μιας ηλικίας και πάνω. Κάτι σαν προσκοπάκι δηλαδή. Θα παίρνεις από κοντά τις γιαγιάδες και τους παππούδες στα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές και όλο χαμόγελο θα προσφέρεις τη βοήθειά σου μεταφέροντας τα πράγματά τους. Να τους ξεβαρύνεις τη μεσούλα τους, βρε παιδί μου. Άμα το κάνεις τακτικά, που θα πάει, θα σε μάθουν και όλο και κάποιο «δωράκι» θα σου δώσουν για τη βοήθειά σου, αλλά κυρίως για την ευγένειά και το σεβασμό σου, νεαρέ. Με το τελευταίο έχουν ένα κόλλημα η αλήθεια είναι.

#8 Και στην τελική, τι να τα κανς δύο νεφρά;

Βάρος στον οργανισμό σου είναι, τίποτα άλλο. Ένα βάρος βέβαια που κοστίζει αρκετά, κι η πώληση του ενός είναι μια εναλλακτική για καλές διακοπές. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως με την κίνησή σου αυτή, θα πρέπει να φροντίσεις να μην ξεσαλώσεις πάάάρα πολύ εκεί στο νησάκι, ή όπου αλλού επιλέξεις να πας. Μιλάω φυσικά για τα ποτά, γιατί έχοντας μείνει με ένα νεφρό και ξέροντας πως δεύτερο για καλό και για κακό δεν έχεις, θα πρέπει να το προσέχεις σαν τα μάτια σου. Αυτό είναι και το μόνο κακό, γιατί κάτι άλλο να σε σταματάει, δε βρίσκω!

Άσε το μυαλουδάκι σου να σκεφτεί λίγο παραπέρα
και τρόπους να μαζέψεις χρήματα θα βρεις! 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET