ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έτσι θα καταλάβεις ότι έκανες καλή πρώτη εντύπωση σε κάποιον που μόλις γνώρισες!

Λένε ότι η πρώτη εντύπωση που θα σου κάνει κάποιος είναι και η πιο σημαντική. Αυτό που θα καταλάβει ένας άνθρωπος με το που σε γνωρίσει είναι ένα πολύ μικρό μέρος της προσωπικότητάς σου μεν, αλλά ενδεικτικό του εαυτού σου από την άλλη. Ενώ μπορεί η εντύπωση που θα σχηματίσει κάποιος για σένα να μην […]

Λένε ότι η πρώτη εντύπωση που θα σου κάνει κάποιος είναι και η πιο σημαντική. Αυτό που θα καταλάβει ένας άνθρωπος με το που σε γνωρίσει είναι ένα πολύ μικρό μέρος της προσωπικότητάς σου μεν, αλλά ενδεικτικό του εαυτού σου από την άλλη. Ενώ μπορεί η εντύπωση που θα σχηματίσει κάποιος για σένα να μην είναι ακριβής και ακόμα χειρότερα να είναι βεβιασμένη, δεν μπορείς να αρνηθείς ότι μετράει πολύ και της δίνεις βάση κι εσύ.

Μία καλή πρώτη εντύπωση είναι καλός οιωνός και σημαίνει ότι εκείνο το άτομο που συμπαθείς και σε ενδιαφέρει, θα θελήσει να σε γνωρίσει καλύτερα, αφού η πρώτη σας επαφή τον/την άφησε απόλυτα ευχαριστημένο/η. Μπορείς εύκολα να καταλάβεις λοιπόν, αν κάποιος σε συμπάθησε με το που σε γνώρισε και του έκανες καλή εντύπωση, με τους παρακάτω απλούς τρόπους:

1. Σου κάνει ερωτήσεις

Αυτό σημαίνει ότι επιδιώκει τη συζήτηση μαζί σου. Έχει εντυπωσιαστεί με τα όσα έχει ακούσει μέχρι στιγμής από εσένα και κάνοντάς σου ερωτήσεις είναι σα να σου λέει ότι θέλει να μάθει ακόμη περισσότερα. Δεν στέκεται σε όσα έχει ακούσει ήδη γιατί αν το έκανε αυτό, δε θα προχωρούσε η κουβέντα σας. Η ερώτηση όμως, φέρνει κι άλλη, κι άλλη και σιγά σιγά πραγματοποιείται ένας όμορφος διάλογος, μέσα από τον οποίο θα γνωριστείτε καλύτερα.

2. Απαντάει στις ερωτήσεις σου

Το συγκεκριμένο δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητο. Υπάρχει κόσμος που όταν τον ρωτάς κάτι, απαντάει με ένα αδιάφορο «ναι» ή «όχι» και δεν επιδιώκει περαιτέρω συζήτηση. Όπως καταλαβαίνεις, σε τέτοια άτομα δεν έχεις κάνει και την καλύτερη εντύπωση (ούτε αυτά σ’ εσένα). Αντιθέτως, κάποιος που απαντά σε οτιδήποτε τον ρωτήσεις, ευγενικά και ολοκληρωμένα, σημαίνει ότι έχει κάθε καλή διάθεση να ανοίξει κουβέντα μαζί σου και σε συμπαθεί.

3. Θέλει να ακούσει τη γνώμη σου

Αν κάποιος που γνώρισες πριν λίγο, ζητάει να μάθει τη γνώμη σου πάνω σ’ ένα θέμα, σημαίνει ότι του έκανες μία απίστευτα καλή πρώτη εντύπωση. Όταν ζητάει κάποιος τη γνώμη μας υποδηλώνει ότι δίνει μεγάλη σημασία στα λεγόμενά μας για μία απόφαση που πρόκειται να πάρει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αν σκεφτείς ότι γνωρίζεις το εν λόγω άτομο για λίγο διάστημα και δεν ξέρει ακόμη αν η γνώμη σου θα του φανεί χρήσιμη ή όχι.

4. Σε συστήνει και σε άλλους

Προτού προλάβεις να συστήσεις τον εαυτό σου, εκείνος/η φροντίζει να σε γνωρίσει στους γύρω του/της λες και σε ξέρει από καιρό. Κάνοντας αυτήν τη χειρονομία, μοιράζεται επίσης μερικά βασικά χαρακτηριστικά ή κάποια επιτεύγματά σου, γεγονός που σημαίνει ότι νιώθει ευγνώμων που σε γνώρισε και ότι ήδη σε θαυμάζει. Είναι μεγάλη υπόθεση να υπάρχει τέτοια οικειότητα και καλή διάθεση από τη μεριά κάποιου που μόλις έχεις γνωρίσει.

5. Έχει την πρόθεση να γνωριστείτε καλύτερα

Μπορεί οι περισσότεροι να πετάνε ένα «Να κανονίσουμε να τα ξαναπούμε ρε συ» και να μην τους βλέπεις ποτέ ξανά, εκείνος/η όμως δείχνει σοβαρά ότι δε θέλει να μείνει απλά στα λόγια και σου ζητάει να κανονίσετε να βρεθείτε σύντομα είτε μόνοι είτε με παρέα. Δε θα σου πει το τυπικό απλά για να σε αποφύγει και να ξεχάσει ο ένας ότι γνώρισε τον άλλον. Το ότι θα σου πει πως θέλει να σε ξαναδεί, θα το εννοεί και θα φροντίσει να το κάνει απτή πραγματικότητα.

6. Θέλει να μάθει πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου

Το πιο τρανταχτό σημάδι από όλα λοιπόν στο ότι έκανες καλή πρώτη εντύπωση σε κάποιον είναι ότι θέλει να συνεχίσει να έχει επαφή μαζί σου. Οι περισσότεροι δε θα ζητούσαν κάποιο μέσο ώστε να επικοινωνήσετε αν δε γούσταραν και έμεναν αδιάφοροι από τη γνωριμία σας. Αν όμως, εκείνος/η σου ζητήσει πληροφορίες (πχ. αριθμό τηλεφώνου ή facebook) για να σε βρει, πάει να πει ότι σε συμπάθησε πολύ.

 

BINGE WATCHING

‘Emily in Paris’: Βγήκε το τρέιλερ της 4ης σεζόν και τα ερωτικά της Emily παραείναι… complicated!

Τιβί

Η Λίζα από το «Λατρεμένοι μου Γείτονες» κάνει recreate σκηνή, ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Το «Νησί των Νεκρών» είναι το ελληνικό νησάκι στο οποίο δε θα κλείσουμε ποτέ διακοπές!

ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στα σόσιαλ μίντια με τον θάνατο του Manolo σε ηλικία μόλις 26 ετών!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Πώς να ορίζετε και να τηρείτε τα προσωπικά όρια τυχερών παιχνιδιών

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Τα πιο συχνά λάθη που κάνεις με το αντηλιακό σου και μειώνεις την αποτελεσματικότητά του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET