fbpx

10 ερωτήσεις που δε χρειάζεται να κάνεις στην κολλητή σου, γιατί ξέρεις ήδη την απάντηση!


Oι κολλητές έχουν μια ξεχωριστή και εξωπραγματική σύνδεση μεταξύ τους, σαν να έχουν τηλεπάθεια.

Σε κάθε δύσκολη φάση που περνάς, ξέρεις πως η κολλητή θα σταθεί δίπλα σου βράχος, προσφέροντας μια τεράστια αγκαλιά για παρηγοριά και θα σε βοηθήσει να ανασκουμπωθείς και να ανακτήσεις εκ νέου τις δυνάμεις σου.

Ωστόσο, οι φίλες δεν είναι μόνο για τις δυσάρεστες στιγμές, ούτε και για τις όμορφες. Είναι για τις μικρές εκείνες λεπτομέρειες, που ίσως να φαντάζουν ανούσιες, αλλά στην πραγματικότητα δείχνουν πως υπάρχει ένας γερός δεσμός. Είναι εκείνες οι φορές όπου δε χρειάζεται καν να την κοιτάξεις, γιατί ξέρει ήδη τι περνάει από το μυαλό σου κι εσύ από το δικό της. Γνωρίζεστε πλέον τόσο καλά μεταξύ σας, που υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που δεν περιμένεις απάντηση από την κολλητή σου. Ξέρεις ήδη ότι είναι… «ναι»! 

#1 «Πάμε για καφέ;»

Δε γίνεται να αυτοαποκαλείστε κολλητές και η απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση να είναι αρνητική! Φυσικά και θα πάτε για καφέ κι ας έχετε άλλα εκατό πράγματα να κάνετε μέσα στην ημέρα, κι ας τρέχουν από παντού οι υποχρεώσεις, κι ας μιλούσατε ήδη κανένα τρίωρο στο τηλέφωνο! Ο καφές είναι… καφές, δεν αλλάζει! Η μόνη ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί εδώ είναι: «Πού πάμε;».

#2 «Πεινάς;»

Μα καλά, ρωτάνε τέτοια πράγματα; Αφού το έχουμε ξαναπεί, κολλητές που τρώνε μαζί, μένουν για πάντα μαζί. Έχετε ζήσει λιγούρες και λιγούρες και για εσάς δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα και μέρος για φαγητό, αλλά όλες οι ώρες είναι για φαγητό. Το «τι θα φάμε;», είναι μια δύσκολη ερώτηση, αλλά το «πεινάς;» απλά ρητορική. Όπως και να ‘χει, πάντα κάτι θα τσιμπήσετε και μετά υπόσχεστε η μία στην άλλη πως από «αύριο» ξεκινάτε διατροφή…

#3 «Θυμάσαι τότε που…;»

Η κολλητή σου γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις πτυχές της ζωής σου, ακόμη κι αν δεν ήταν παρούσα! Βέβαια, τις πιο σημαντικές στιγμές τις έχετε περάσει μαζί, οπότε σε κάθε ερώτηση που ξεκινάει με το «θυμάσαι», η απάντηση είναι αυτονόητη! Προφανώς και θυμάται, ίσως και καλύτερα από σένα! Αν όχι εκείνη, τότε ποιος θα συγκρατούσε επακριβώς τους διαλόγους που έκανες με τον πρώην σου, τότε που ήσασταν στα χωρίσματα;

#4 «Βγάζουμε story;»

Προφανώς και δε χρειάζεται καν να την ρωτήσεις. Απλά σηκώνεις το κινητό και εκείνη παίρνει πόζα δίπλα σου κατευθείαν, ό,τι κι αν κάνει εκείνη την στιγμή. Το να την ρωτήσεις είναι απλά για να της δώσεις χρόνο να… προετοιμαστεί. Φυσικά, οι προσπάθειες πολλές και η ώρα ακόμα περισσότερη μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά αφού τα βρίσκετε εσείς, τι να σας πουν μωρέ;

#5 «Να μείνω σπίτι σου;»

Aπό τις πιο όμορφες στιγμές που περνάς με την κολλητή σου είναι εκείνη που μένει η μία στο σπίτι της άλλης για βράδυ! Τόσα γέλια, τόσα μυστικά ξεχύνονται μέσα σε ένα δωμάτιο. Το σπίτι της είναι σαν δεύτερο σπίτι σου. Δε γίνεται να έρθεις αντιμέτωπη με το οποιοδήποτε πρόβλημα και να μην της κάνεις την (ρητορική) ερώτηση αν μπορείς να κοιμηθείς σ’ αυτήν απόψε. Και αυτή δεν μπαίνει καν στον κόπο να σου απαντήσει!

#6 «Nα δανειστώ αυτό από τα ρούχα σου»;

Κολλητές είστε, ίδιο γούστο έχετε, οπότε για ποιο λόγο να αγοράζετε τα ίδια πράγματα, όταν μπορεί να δανειστεί η μια από την άλλη; Σε έκτακτες περιστάσεις όπως είναι το πρώτο ραντεβού, είναι αυτονόητο πως θα περάσεις από το σπίτι της και θα κάνεις μερικές δοκιμές μέχρι να βρεις το τέλειο συνολάκι!

#7 «Σε πειράζει να το ακυρώσουμε για σήμερα;»

Κάποιες φορές ενώ έχεις κανονίσει με την κολλητή σου έξοδο, το μόνο που θέλεις τελικά είναι να μείνεις σπίτι και να ξεκουραστείς βλέποντας ταινία (και μαζί της ακόμα καλύτερα). Πόσες φορές την έχεις πάρει τελευταία στιγμή να της το ακυρώσεις και εκείνη δε σου κράτησε καμία κακία; Γι’ αυτό είστε και τόσο κοντά, γιατί υπάρχει κατανόηση!

#8 «Κρατάς μυστικό;»

Οι κολλητές διαφέρουν από τις απλές φίλες, επειδή σ’ αυτές μπορείς να εμπιστευτείς τα πάντα. Όταν λοιπόν σε απασχολεί κάτι, την παίρνεις αμέσως τηλέφωνο προκειμένου να τα βγάλεις από μέσα σου και στο τέλος να ζητήσεις τη συμβουλή της. Δε χρειάζεται να την ρωτήσεις καν αν μπορείς να της εκμυστηρευτείς το οτιδήποτε. Απλά αρχίζεις να της ξεφουρνίζεις οτιδήποτε σ’ απασχολεί, γιατί την απάντηση την ξέρεις εδώ και πολύ καιρό.

#9 «Θα είσαι δίπλα μου;»

Δεν ρωτάς ποτέ μια κολλητή αν θα ‘ναι δίπλα σου. Ξέρεις ότι δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από εκεί! Η θέση της είναι να είναι στο πλευρό σου και στα άσχημα και στα όμορφα! Όσο και να μη συμφωνεί με τις πράξεις σου, σε αγαπάει και σε στηρίζει. Ναι, ενδέχεται να κάνεις λάθη και εκείνη να στα έχει επισημάνει άπειρες φορές, αλλά παρόλα αυτά δε φεύγει στιγμή από δίπλα σου. Και με κάτι τέτοια την αγαπάς λίγο περισσότερο, η αλήθεια είναι.

#10 «Σκέφτεσαι αυτό που σκέφτομαι;»

Αυτές είναι οι «υπερδυνάμεις» των αδελφών ψυχών. Έχετε ζήσει αρκετά η μία την άλλη κι έχετε συζητήσει τόσα πράγματα εις βάθος. Μόνο ένα βλέμμα πλεόν αρκεί για να καταλάβετε τι έχει η καθεμία εκείνη την ώρα στο μυαλό της. 

Το καλό που σας θέλω, να προσέχει η μία την άλλη και να μην αφήσετε κανέναν και τίποτα να μπει ανάμεσα σας, διότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις μια φίλη που να τη νιώθεις αδερφή σου

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET