fbpx

Η κολλητή σου από τη σχολή δεν είναι απλά μια φίλη, είναι η αδερφή που δεν είχες ποτέ!


Από την στιγμή που γίνεσαι φοιτήτρια, μέσα σε όλα τα υπόλοιπα που θα ακούσεις, είναι πως οι φιλίες που θα κάνεις στη σχολή κρατάνε για πάντα. Κι αυτή είναι η αλήθεια! Πιο ώριμη εσύ, πιο ώριμες και οι σχέσεις που αναπτύσσεις από εδώ και πέρα.

Θα γνωρίσεις πολλούς ανθρώπους κατά τα φοιτητικά σου χρόνια. Περισσότερους απ’ όσο φανταζόσουν. Όμως, εκείνη η μία φίλη που θα ξεχωρίσεις από όλους τους άλλους συμφοιτητές σου, θα σημαίνει κάτι παραπάνω για σένα.

Είναι η αδερφή που δεν είχες ποτέ! Μαζί είστε στα εύκολα, στα δύσκολα, στις χαρές, στις λύπες, στις αποτυχίες και τις επιτυχίες.

Χάρη σ’ αυτήν τα μαθήματα αποκτούν νόημα (κι εσύ υπομονή), γιατί τα μοιράζεσαι με κάποιον. Όπως επίσης και τις κοπάνες. Γιατί ποιος άλλος νομίζεις θα πήγαινε μέχρι τη σχολή, για να ρίξει απλώς άκυρο και να κάτσει ένα διωράκι μαζί σου για να ακούσει τα προβλήματά σου; Με ποιον θα μοιραζόσουν τις τύψεις για αυτά τα «πιστόλια», αν όχι με… την αδερφή σου; Συγνώμη, τη φίλη σου εννοούσα, αλλά είναι το ίδιο και το αυτό, βλέπεις.

Άσε, μην ταλαιπωρείς το μυαλουδάκι σου. Κανείς δεν θα ήταν πάντα διαθέσιμος, ούτε πρόθυμος να θυσιάσει το μάθημα για το οποίο έκανε τόσο δρόμο για να παρακολουθήσει, μόνο και μόνο επειδή εσύ ήθελες να ξελαφρώσεις την καρδούλα σου.

Βέβαια, για να μην κατηγορούμε μόνο εσένα, έχει κι εκείνη τα δικά της θεματάκια για τα οποία χρειάζεται τη γνώμη σου. Και όσο ακατάλληλα, ή ντροπιαστικά κι αν είναι αυτά, θα στα πει!

Γιατί σε εμπιστεύεται και στηρίζεται πάνω σου. Και παρά την αντίδρασή σου που κατά πάσα πιθανότητα είναι ένα αποτυχημένα κρυμμένο γέλιο, ξέρει ότι στο τέλος θα τη βοηθήσεις και πως σίγουρα «αυτό θα μείνει μεταξύ σας», γιατί υπάρχει ποτέ περίπτωση να προδώσεις έτσι την αδερφή σου;

Ωστόσο, ακόμα και οι διαλέξεις (όποτε τους κάνετε την τιμή), μετατρέπονται σε στιγμές διασκέδασης όταν τις περνάτε μαζί.

Κουτσομπολεύετε, σχολιάζετε τους υπόλοιπους, χαζογελάτε, κοζάρετε τα αγόρια στο αμφιθέατρο και κρατάτε και καμια σημείωση πού και πού. Μιας και έπιασα το θέμα των αγοριών βέβαια, να ξέρεις ότι χάρη στο κορίτσι-διαμάντι που έχεις δίπλα σου γνωρίζεις τα ονόματα όλων εκείνων των κούκλων που έτυχε να πάρει το μάτι σου κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος. Αν δεν ήταν αυτή και οι ικανότητές της στην αναζήτηση, δε θα μάθαινες ποτέ το προφίλ τους στo Insta. Και πού πας χωρίς Ιnstagram και facebook πλεόν;

Από την άλλη, σε πιο σοβαρά θέματα όπως είναι οι εργασίες της σχολής, δεν πρόκειται να σε προδώσει ούτε να σου φορτώσει όλη τη δουλειά.

Συνεργάζεστε τέλεια και βρίσκετε μαζί το θέμα με το οποίο θα ασχοληθείτε, παρόλο που τελικά σας παίρνει μέχρι και το τελευταίο βράδυ πριν την παράδοση… Αλλά έχει κι αυτό την πλάκα του, παραδέξου το! Τι θα θυμάστε άλλωστε από τη σχολή; Τις χαζομάρες σας και την άψογη συνεργασία σας. Και την παρουσίαση! Αχ αυτή η παρουσίαση… Θυμίζει λίγο κωμωδία θα έλεγε κανείς, με εσάς να σας πιάνει νευρικό γέλιο και τον καθηγητή τα νεύρα του! Αλλά ένα είναι σίγουρο: είστε ομαδάρα!

Αχτύπητη ομαδάρα είστε και στην εξεταστική. Άγχος, αβεβαιότητα, ξενύχτια, όλα μαζί τα περνάτε.

Ακόμα κι αυτήν την πυρετώδη αναζήτηση της ύλης και των sos λίγες μέρες πριν, μαζί κι αυτά. Αλλά το καλύτερο κομμάτι, είναι εκείνο που σε παροτρύνει να κάτσεις να διαβάσεις, γιατί διαφορετικά θα κοπείς και άντε να μαζεύεις τα ασυμμάζευτα. Νιώθεις λες και σε συμβουλεύει η μεγαλύτερή σου αδερφή, γιατί ενδιαφέρεται για σένα και θέλει να πετύχεις τους στόχους σου. Γι’ αυτό και τη βλέπεις ακριβώς έτσι! Και μαζί περνάτε τη διαδικασία της εξεταστικής, με τις αποτυχίες της, αλλά και τις επιτυχίες της.

Όμως υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που δεν μπορείς να αποχωριστείς με τίποτα την κολλητή σου από τη σχολή, γιατί η φιλία σας δεν σταματάει με το που τελειώσει το μάθημα!

Μαζί έχετε ζήσει ακραίες και σημαντικές εμπειρίες των πιο ανέμελων χρόνων σας. Τέσσερα (και λίγα λέω) χρόνια αχώριστες, έχετε άλλη σύνδεση μεταξύ σας, αφού ένα βλέμμα φτάνει για να πείτε όσα δεν μπορούν χίλιες λέξεις. Ίδια όνειρα, ίδια συναισθήματα, κοινές εμπειρίες με έναν άνθρωπο που στην αρχή της γνωριμίας σας ούτε που φανταζόσουν πόσο απαραίτητος θα γίνει για σένα.

Αλλά ακόμα και στιγμές αποχωρισμού να έρχονται, όπως οι διακοπές των Χριστουγέννων, το καλοκαίρι, τα Σαββατοκύριακα, δεν αποτελούν κανένα εμπόδιο, ούτε πλήγμα για τη φιλία σας. Ίσως να χρειάζεστε λίγα χαρτομάντιλα, αλλά στο τέλος βγαίνετε ακόμα πιο δεμένες! Εξάλλου, μέσα στο διάστημα που μένετε μακριά η μία από την άλλη, τα νέα τρέχουν και ανυπομονείτε ακόμα περισσότερο για την επανασύνδεσή σας.

Κλάματα για τα μαθήματα που διαβάσατε και δεν περάσατε, άγχος για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, συναίσθημα πανικού για το διάβασμα της τελευταίας στιγμής, ευγνωμοσύνη η μια στην άλλη… Εν τέλει, έπειτα από τόσες φουρτούνες, χαρές, και κοινές εμπειρίες, έρχεται η χαρά και η δικαίωση μιας και το πτυχίο βρίσκεται και επίσημα στα χέρια σας.

Σίγουρα θα αποφοιτήσετε την ίδια περίοδο και μαζί θα κλάψετε από συγκίνηση για τα χρόνια που περάσατε μαζί αλλά και για τη νέα ζωή που σας περιμένει εκεί έξω…

Όποιο δρόμο και να ακολουθήσει η κάθε μία, όσο μακριά και να βρίσκεστε, η κολλητή σου από τη σχολή, πάντοτε θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET