ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αλλαγές στον ΚΟΚ – Οι νέοι οδηγοί θα μαθαίνουν υποχρεωτικά να βάζουν αλυσίδες!

Τα γεγονότα στην Αττική Οδό μας πόνεσαν πολύ απ' ό,τι φαίνεται.

Neopolis Team

28 Μαρτίου, 2022

Μετά τις αλλαγές στις εξετάσεις για δίπλωμα, έρχονται και αλλαγές στον ΚΟΚ, ο οποίος έχει στόχο να εκσυγχρονιστεί και να προσφέρει μεγαλύτερη οδική ασφάλεια, μιας και εμφανίζει πολλά κενά. Επιπλέον, οι εποχές και οι ανάγκες τους έχουν πάρει επίσης άλλη πορεία κι αυτό φαίνεται από τις καιρικές συνθήκες που προκαλούν νέα προβλήματα στους δρόμους.

Φυσικά κι αναφερόμαστε στις έντονες χιονοπτώσεις που συναντάμε εδώ και δύο χρόνια, μετατρέποντας την Αθήνα σε χειμερινό θέρετρο (μη ειρωνικά). Οι αλυσίδες πλέον δεν είναι αναγκαίες μόνο σε όσους κάνουν σχέδια για τριήμερο στον Παρνασσό, αλλά σε όσους κυκλοφορούν στην πρωτεύουσα κάποιες μέρες του χειμώνα.

Για να αποφευχθούν λοιπόν αντίστοιχα ευτράπελα με τα φετινά, η κυβέρνηση σχεδιάζει να εντάξει στον νέο ΚΟΚ υποχρεωτικά μαθήματα τοποθέτησης αντιολισθητικών αλυσίδων για τους νέους οδηγούς, καθώς και την υποχρέωση όλων των οχημάτων να φέρουν τον συγκεκριμένο εξοπλισμό το διάστημα Οκτώβριος-Απρίλιος. Αν σκεφτούμε ότι πριν λίγες μέρες χιόνιζε στο κέντρο της Αθήνας, βγάζει νόημα.

Με βάση, λοιπόν, την απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όπως χιονοκουβέρτες ελαστικών, εφόσον το όχημα δε φέρει ειδικά ελαστικά. Ως ειδικά ελαστικά νοούνται εκείνα που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου με την ένδειξη M+S (χιονολάστιχα).

Αλλαγές και στα όρια ταχύτητας στους δρόμους

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού για θέματα Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, ο νέος ΚΟΚ θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τα τέλη Μαΐου. Στις βασικές αλλαγές που θα περιλαμβάνει θα δούμε μεταξύ άλλων τροποποίηση των ορίων ταχύτητας, εντός και εκτός πόλων, και συγκεκριμένα θα υπάρξει μείωση των ορίων εντός του αστικού ιστού και αύξηση σε κάποια τμήματα του εθνικού δικτύου.

Τέλος, θα δούμε και κάποιες ακόμα μικροαλλαγές, σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου πλαισίου και σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα.


Photo by Art Markiv on Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα πατίνια της Lime, γιατί δεν τους έφτασε ο πρώτος γύρος… κακοποίησης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

SPILL THE TEA

Όλα δείχνουν πως η Shakira είναι ζευγάρι με τον Lucien Laviscount από το ‘Emily in Paris’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET