Επιχορήγηση στα ΑΕΙ της χώρας | Το Πανεπιστήμιο Πατρών εκσυγχρονίζει τις υποδομές του!


Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η απόφαση για την έκτακτη επιχορήγηση στα ΑΕΙ της χώρες με το ποσό των 11,842,340.99 ευρώ. «Τα έργα θα αφορούν παρεμβάσεις αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών, του σχετικού λειτουργικού του εκπαιδευτικού εξοπλισμού», ανακοίνωσε ο ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

«Τα έργα θα αφορούν παρεμβάσεις αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών, του σχετικού λειτουργικού του εκπαιδευτικού εξοπλισμού και κάθε άλλη δαπάνη η κάλυψη της οποίας προβλέπεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Μεταξύ των κριτηρίων για την ένταξη των πράξεων είναι η επιλεξιμότητα και η ωριμότητα των προτεινόμενων έργων καθώς και η δυνατότητα άμεσης υλοποίησης αυτών», σημείωσε ο υπουργός.

Με την δημοσίευση της απόφασης γίνεται πράξη η σχετική δέσμευσή του κατά την 85η Σύνοδο των Πρυτάνεων, στις 8 Σεπτεμβρίου 2017. Τι επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη συμβασιούχων του Π.Δ 407 για τα Πανεπιστήμια.

Για το ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της Πάτρας έχει αποφασιστεί:

  • ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΚΕ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: 882,500.00
  • ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΚΕ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: 385,000.00

Μένει να δούμε βέβαια πότε θα ξεκινήσει το έργο υλοποίησης εκσυγχρονισμού των ΑΕΙ της χώρας. Ωραία να τα λέμε, αλλά είναι πιο ωραία όταν πραγματοποιούνται.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET