ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Επιβράβευση 1000€ στον αριστούχο πτυχιούχο κάθε τμήματος ΑΕΙ – Ποιοι εξαιρούνται!

Γράψτε άκυρο, τα 5άρια δε μας ικανοποιούν πια.

Neopolis Team

12 Δεκεμβρίου, 2021

Η τακτική του μέσου Έλληνα φοιτητή είναι πάντα «ας το περάσω με 5 κι όλα κομπλέ». Από ένα σημείο και μετά, δε μας απασχολεί ιδιαίτερα ο μέσος όρος, παρά μόνο να λιγοστεύουν τα μαθήματα. Όταν αρχίζουν να περνούν τα έτη και η μάνα να ρωτά επίμονα πόσα χρωστάς, δεν κάθεσαι να σκάσεις για βαθμούς…

Με το δωράκι που φέρνει το Υπουργείο Παιδείας όμως κάτι μας λέει ότι θ’ αλλάξει η στάση μας απέναντι στις εξεταστικές και το πέρασμα μαθημάτων.

Πρόκειται για ένα βραβείο 1.000€ που αποφασίστηκε να ισχύσει για τα ακαδημαϊκά έτη 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022, 2022- 2023 και να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για τους φοιτητές να τελειώσουν τόσο με καλό βαθμό όσο και έγκαιρα. Όπως έχουμε καταλάβει, το Υπουργείο δε γουστάρει καθόλου τις καθυστερήσεις στις σπουδές, πόσο μάλλον αυτούς που φτάνουν να ονομάζονται αιώνιοι φοιτητές, υιοθετώντας έτσι μια τακτική που μπορεί όντως να αποδώσει και να αποτελέσει κίνητρο για πολλούς. 

Όπως αναφέρει σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, το βραβείο Αριστείας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα καταβάλλεται εφάπαξ από το ΙΚΥ στον πρώτο σε βαθμολογία πτυχιούχο εκάστου Τμήματος ΑΕΙ, εφόσον δεν έχει υπερβεί τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών του οικείου ΑΕΙ για τη λήψη του πτυχίου, συμπεριλαμβανομένης της επαναληπτικής εξεταστικής του Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, αυτά τα δύο δεν είναι τα μόνα που πρέπει να προσέξει κανείς, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας, το βραβείο απονέμεται στον πτυχιούχο που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό μορίων για την εισαγωγή του στο Τμήμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις. Εκεί πια πάμε πολύ πίσω και δεν υπάρχει καν δυνατότητα να το ελέγξουμε όπως τα μαθήματα των εξεταστικών. 

Από το «δώρο» αυτό δυστυχώς εξαιρούνται οι πτυχιούχοι των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών και των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής, καθώς και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Εσείς θα χρειαστεί να βρείτε άλλο κίνητρο να ολοκληρώσετε με απόλυτη επιτυχία τις σπουδές σας. 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ θα λάβει 1.129.000€ για να επενδύσει επιτέλους στην ασφάλεια και τις υποδομές του!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φιλοσοφική Αθηνών: 1200 φοιτητές ζητούν την άμεση συντήρηση του κτιρίου της σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΥΔΟΞΟΣ: Παράταση πήραν οι δηλώσεις συγγραμμάτων, αν το άφησες για τελευταία στιγμή!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητής του ΠΑΔΑ έφτιαξε λαμπάδα Μαρίνα Σάττι, μήπως και δούμε… ανάσταση στην Eurovision!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET