ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίθεση στο γραφείο της Κεραμέως με τρικάκια «ν+2 θα είναι οι ώρες σας μέσα στις Σχολές»!

Όλο και φουντώνει η κατάσταση.

Neopolis Team

4 Φεβρουαρίου, 2021

Η έκφραση της αντίθεσης στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας πλέον έχει πάρει κι άλλο δρόμο, αφού μετά τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο διάστημα και τις συνεχείς διαμαρτυρίες στα ΜΜΕ, ομάδα ατόμων βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο γραφείο της Νίκης Κεραμέως και μοίρασε… ραβασάκια.

Σ’ αυτά αναγράφονταν μηνύματα κατά των αλλαγών, ενώ ορισμένα είχαν και μια πιο απειλητική χροιά, με φράσεις όπως «ν+2 θα είναι οι ώρες σας μέσα στις Σχολές». 

Όπως ήταν φυσικό, το περιστατικό έγινε γρήγορα γνωστό, με τους παραλήπτες να κρατούν αγέρωχη στάση και να δηλώνουν πως δεν πρόκειται να υποκύψουν σε τέτοιου είδους τραμπουκισμούς και ότι οι αλλαγές, που έχουν ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων, θα πραγματοποιηθούν.

Σε ανακοίνωσή του για το συμβάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Ταραντίλης ανέφερε:

Τραμπούκοι πέταξαν τρικάκια με απειλητικό περιεχόμενο σήμερα στο πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Αν νομίζουν ότι με αυτό το λόγο θα φοβίσουν την Υπουργό και την κυβέρνηση, ώστε να μην προχωρήσουν οι αλλαγές στα ΑΕΙ κάνουν λάθος. Η βία δεν έχει θέση ούτε στα Πανεπιστήμια, ούτε στην κοινωνία. Τα ΑΕΙ είναι χώροι γνώσης και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών κι όχι χώροι ανομίας και τραμπουκισμών. Οι αλλαγές θα προχωρήσουν γιατί αυτό απαιτεί η μεγάλη πλειονότητα των φοιτητών, των καθηγητών και της κοινωνίας.

Σε ανάρτηση στο Facebook προχώρησε και η Υπ. Παιδείας, όπου παρουσίασε εικόνες από το σημείο και τόνισε χαρακτηριστικά: «Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για το Πανεπιστήμιο που αξίζει στα παιδιά μας».

https://www.facebook.com/NikiKerameus/posts/2781633672078426

Πέρα από αυτήν την έκφραση διαμαρτυρίας ωστόσο, για σήμερα έχουν προγραμματιστεί νέα συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Ηράκλειο και άλλες πόλεις της χώρας, με το ραντεβού στην πρωτεύουσα να έχει δοθεί στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Ανάμεσα στους φοιτητικούς συλλόγους υπάρχουν και δεκάδες εκπαιδευτικές ενώσεις και σωματεία, αλλά και ενώσεις γονέων, που διαδηλώνουν για την πανεπιστημιακή αστυνομία, το όριο φοίτησης και τη διαγραφή φοιτητών, την ελάχιστη βάση εισαγωγής, καθώς και για την κάλυψη της διδακτέας ύλης και αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών με τροποποιήσεις και ρυθμίσεις των αργιών, των διακοπών και των εορταστικών εκδηλώσεων.

Μεταξύ άλλων, οι φοιτητές αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι η κυβέρνηση πρέπει να «δώσει τα 30 εκατομμύρια που προορίζει για πανεπιστημιακή αστυνομία, σε μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ώστε να επαναλειτουργήσουν οι Σχολές. Αν «νοιάζονται» για την προστασία της υγείας των φοιτητών, για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών να αποσύρουν τώρα το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και να κάνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα δεκάδων φοιτητικών συλλόγων και χιλιάδων φοιτητών. Η κυβέρνηση αντί να κατηγορεί τους φοιτητές ως εγκληματίες ή ως υπεύθυνους για τη διασπορά του κορονοϊού να υλοποιήσει εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα δεκάδων φοιτητικών συλλόγων και χιλιάδων φοιτητών στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας!»

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Top πελάτες στα ZARA οι Έλληνες σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο!

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ταυτότητες: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού – Τι πρέπει να ξέρεις για τη διαδικασία!

TECH NEWS

Πέντε λειτουργίες του iPhone που αγνοούσες μέχρι σήμερα!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET