UNI LIFE & TIPS

Για σένα που θέλεις να σπουδάσεις πάνω στις Επιστήμες Υγείας, η Κύπρος σε περιμένει!

Τώρα που διανύουμε περίοδο μηχανογραφικού, μήπως να σκεφτείς πιο...out of the box;

Neopolis Team

26 Ιουλίου, 2021

Πολλά είναι εκείνα που κάνουν τα πανεπιστήμια της Κύπρου να ξεχωρίζουν και να προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες φοιτητές, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από ολόκληρη την Ευρώπη.

Εάν μάλιστα το καλοσκεφτεί κανείς, επιλέγοντας ένας απόφοιτος Λυκείου να φύγει από την Ελλάδα και διαλέγοντας την Κύπρο ως τόπο σπουδών, είναι εν πολλοίς σαν να σπουδάζει στο εξωτερικό, διατηρώντας παράλληλα ένα καλοδεχούμενο αίσθημα οικειότητας, που οπωσδήποτε θα του δημιουργηθεί με την παραμονή σε μία από τις κυπριακές πόλεις. Από τη γλώσσα μέχρι το γεγονός ότι θα συναντήσουν πολλούς Έλληνες που βρίσκονται εκεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο, οι Έλληνες φοιτητές της Κύπρου μπορούν να περηφανεύονται πως γνώρισαν τα καλά και των δύο κόσμων, των σπουδών στο εξωτερικό με στοιχεία… από την πατρίδα!

Προγράμματα σπουδών με υψηλά πρότυπα αλλά και σωστή καθοδήγηση για το μέλλον

Οι αναγνωρισμένες πανεπιστημιακές σπουδές που προσφέρονται στην Κύπρο όχι μόνο πληρούν τα υψηλότερα ακαδημαϊκά πρότυπα, αλλά συνοδεύονται και από μία σειρά άλλων πλεονεκτημάτων που προσφέρουν μία ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή εμπειρία από την οποία οι φοιτητές μπορούν να αποκομίσουν τα μέγιστα. Αρχικά, η εμπειρία σπουδών στο σύνολό της συνοδεύεται από την παράδοση των μαθημάτων σε σύγχρονες εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, ο μεγάλος αριθμός υπηρεσιών υποστήριξης και καθοδήγησης των φοιτητών, στελεχωμένες με διοικητικό προσωπικό που είναι σε θέση όχι μόνο να στηρίξει τον φοιτητή σε ακαδημαϊκό και προσωπικό επίπεδο στην πορεία που επέλεξε να ακολουθήσει, αλλά και να τον ενημερώσει για τις προοπτικές που θα του παρουσιαστούν στο επαγγελματικό του μέλλον, μόλις αποφοιτήσει με όλες τις απαραίτητες δεξιότητες του κλάδου του στα χέρια του.

Ακόμη, τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών που λειτουργούν αποτελούν τον ιδανικό εμπλουτισμό της φοιτητικής εμπειρίας, από την οποία οι φοιτητές όχι μόνο έρχονται σε επαφή με διαφορετικές ακαδημαϊκές προσεγγίσεις αλλά αποκτούν και την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους από όλον τον κόσμο.

Για σπουδές υγείας, η επιλογή είναι η Κύπρος

Ποιοι είναι λοιπόν οι κλάδοι εκείνοι που βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις όσων αποφασίζουν να σπουδάσουν στην Κύπρο; Ιδιαίτερα υψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται οι κλάδοι της Υγείας, κάτι το οποίο ίσχυε και πριν την έλευση της πανδημίας χάρη στα διεθνώς αναγνωρισμένα και σύγχρονα προγράμματα σπουδών. Για παράδειγμα:

Φαρμακευτική

Πενταετή προγράμματα σπουδών τα οποία είναι πλήρως εναρμονισμένα με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα και παρέχουν υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης για την προετοιμασία επαγγελματιών φαρμακοποιών και επιστημόνων ειδικών στον τομέα φαρμάκων. Υποστηρίζονται από καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό και φυσικά πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η ελληνική, ενώ οι απόφοιτοι μπορούν να εγγραφούν στο Συμβούλιο Φαρμακευτικής Κύπρου και να λάβουν άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος στην Κύπρο, την Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες.

Ιατρική

Εξαετή προγράμματα σπουδών που διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα, αναγνωρισμένα διεθνώς, εγκεκριμένα από το World Federation of Medical Education (WFME – πρόκειται για την υψηλότερη διάκριση για τις Ιατρικές Σχολές). Η φοίτηση περιλαμβάνει την κλινική άσκηση σε ιδιωτικά και κρατικά νοσοκομεία στην Κύπρο και το εξωτερικό και εργαστήρια ρομποτικής προσομοίωσης. Τα συγκεκριμένα προγράμματα προσελκύουν διεθνείς φοιτητές από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία και την Αμερική, ενώ πολλοί φοιτητές επιλέγουν να συνεχίσουν για την ειδικότητά τους στα πανεπιστήμια και νοσοκομεία των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου ή της Ελλάδας.

Οδοντιατρική

Πενταετή προγράμματα σπουδών, αντίστοιχα με εκείνα της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειου Αμερικής που προσφέρουν ολοκληρωμένο κλινικό περιβάλλον για την εκπαίδευση των φοιτητών και προσελκύουν διεθνείς φοιτητές από την κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη. Ο κάτοχος του πτυχίου αναγνωρίζεται αυτόματα ως General Dental Practitioner σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι σπουδές υγείας αποτελούν αδιαμφισβήτητα μία επιλογή καριέρας που θα παραμείνει σε υψηλή ζήτηση μελλοντικά. Εάν λοιπόν σας ενδιαφέρει μία τέτοια προοπτική, η Κύπρος έχει κάθε λόγο να αποτελεί την πρώτη επιλογή σας!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και πρώτο στην Ελλάδα – Τα πεδία όπου ξεχωρίζει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση φοιτητής που έφαγε στη λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET