ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

8 καθοριστικές εμπειρίες που φέρνουν κάθε ζευγάρι πιο κοντά από ποτέ!

Ο καθένας έχει μια διαφορετική άποψη για το πώς ορίζεται μια σχέση και επομένως οι απαιτήσεις διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Από τη μία συναντάμε πιο χαλαρά ζευγάρια, τα οποία ναι μεν ταιριάζουν και περνούν καλά, αλλά μέχρι εκεί. Από την άλλη πάλι, υπάρχουν κι εκείνα που το βλέπουν πιο σοβαρά και προσπαθούν καθημερινά να […]

Κλεοπάτρα Μπράιτ

23 Μαρτίου, 2018

Ο καθένας έχει μια διαφορετική άποψη για το πώς ορίζεται μια σχέση και επομένως οι απαιτήσεις διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Από τη μία συναντάμε πιο χαλαρά ζευγάρια, τα οποία ναι μεν ταιριάζουν και περνούν καλά, αλλά μέχρι εκεί. Από την άλλη πάλι, υπάρχουν κι εκείνα που το βλέπουν πιο σοβαρά και προσπαθούν καθημερινά να χτίζουν ουσιαστικά και γερά θεμέλια στη σχέση τους.

Ωστόσο, ένα κοινό που υπάρχει μεταξύ αυτών των κατά τα άλλα διαφορετικών ζευγαριών, είναι πως είτε το παραδέχονται είτε όχι, θέλουν να εμβαθύνουν με τον καιρό όσο περισσότερο γίνεται στον σύντροφό τους και να μαθαίνουν νέα πράγματα για εκείνον. Και γιατί όλα αυτά; Για να έρθουν εν τέλει πιο κοντά τους. 

Υπάρχουν λοιπόν κάποιες χαρακτηριστικές εμπειρίες, που όταν ένα ζευγάρι τις βιώνει από κοινού, κάνουν τη μεγάλη διαφορά στη σχέση:

#1 Τσακωθείτε, κάνει καλό

Υπάρχουν δύο ειδών τσακωμοί: αυτοί που φθείρουν τη σχέση κι αυτοί που την ανανεώνουν. Το γεγονός πως ένας καυγάς μπορεί να βλάψει μία σχέση είναι απολύτως κατανοητό. Το παράδοξο της όλης υπόθεσης, είναι ότι μπορεί επίσης και να τη δυναμώσει. Αυτό ίσως να ευθύνεται στην αίσθηση φόβου που έχεις εκείνη την στιγμή, μήπως χάσεις τον αγαπημένο σου. Επίσης στο παιχνίδι μπαίνει κι ο εγωισμός. Όταν βλέπεις ότι ο σύντροφος σου δεν είναι και τόσο σιγουράκι όσο νόμιζες και μπορεί εύκολα να τα παρατήσει όλα και να πάει να βρει την ησυχία του, τότε σε πιάνουν τα δικά σου. Είναι γνωστό άλλωστε πως μας ελκύει λίγο παραπάνω το δύσκολο, ακόμα και το άπιαστο μερικές φορές. Bonus: Το σεξ που ακολουθεί είναι το κάτι άλλο.

#2 Κάθε γνωριμία, ένα βήμα πιο κοντά στην καρδιά του/της

Είναι πολύ σημαντικό σε μια σχέση να νιώθουν ασφάλεια τα δύο άτομα. Ακόμα κι αν είσαι από αυτούς/ες που προτιμούν τις πιο χαλαρές καταστάσεις, θέλεις να ξέρεις πως μέσα σε όλη αυτήν τη χαλαρότητα ο άλλος σε λογαριάζει. Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτόν το «άλλον» όμως. Που σημαίνει πως καλό θα ήταν να κανονίσεις μια έξοδο με όλο το παρεόνι πακέτο και να ξεκινήσουν οι συστάσεις για αρχή. Όταν στη συνέχεια θα μπορείτε να βγαίνετε όλοι μαζί και θα αρχίσεις αναπόφευκτα να αναπτύσσεις με το σύντροφό σου και μια πιο φιλική σχέση, θα δεις πως θα σας φέρει πολύ κοντά.

#3 Βάλε φαντασία και σκηνοθεσία

Αυτό που διαφοροποιεί τις ερωτικές σχέσεις από τις υπόλοιπες, είναι το κομμάτι του έρωτα. Για να δουλέψει λοιπόν μια τέτοια σχέση και να μη μετατραπεί σε φιλική ή ακόμα χειρότερα σε… οικογενειακή («σε βλέπω σαν αδερφό μου» που λέμε), πρέπει να κάνετε προσπάθειες πάνω σ’ αυτό. Μη φοβάσαι να προτείνεις νέα πραγματάκια, γιατί το να επιμένετε στα ίδια και στα ίδια είναι μεγάλο λάθος και όλο αυτό θα καταλήξει να μοιάζει με ρουτίνα. Είτε αυτό σημαίνει νέες τακτικές είτε μέρη είτε σεξουαλικά παιχνίδια, φρόντισε να πειραματιστείτε στο κρεβάτι. Με αυτόν τον τρόπο, θα μοιραστείτε από κοινού μία νέα και ξεχωριστή σεξουαλική εμπειρία που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ με κάποιον άλλο κι έτσι θα έρθετε ακόμα πιο κοντά.

#4 Τα όνειρα και οι φόβοι είναι για να μοιράζονται

Είπαμε, να πάτε και για το ποτάκι σας, να βγείτε όλοι μαζί με τους φίλους σου ή και τους δικούς του/της, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να βρεθείτε και λίγο οι δυο σας. Γιατί αυτό που κάνει μια σχέση μοναδική είναι η… μοναδικότητα των δύο ατόμων. Μίλα στο ταίρι σου, προσπάθησε να βρεις τι είναι αυτό που τον κάνει ξεχωριστό και άσε κι εκείνον να ανακαλύψει το ίδιο σε σένα. Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να μοιραστείτε ιδέες, εμπειρίες, μυστικά, όνειρα και φόβους. Κι επειδή όλα αυτά είναι δύσκολο να τα καταφέρετε στις καφετέριες και στα μπαράκια, δώστε μια ευκαιρία σε μια χαλαρή βόλτα με φόντο τη θάλασσα. Για κάτι τέτοιες στιγμές αξίζει να ερωτεύεται κανείς! 

#5 Το πρώτο ταξίδι είναι και το πιο καθοριστικό

Οι πρώτες διακοπές ενός ζευγαριού αποτελούν γεγονός ορόσημο γι’ αυτό. Πολλοί μάλιστα ισχυρίζονται πως δεν ξέρεις καλά τον/τη σύντροφό σου μέχρι να ταξιδέψετε κάπου και να περάσετε κάμποσο χρονικό διάστημα σ’ ένα μέρος που δε θα μείνετε στιγμή μόνοι, αλλά θα είστε όλη τη μέρα μαζί. Το λες και δοκιμασία για το δεσμό σας και έτσι είναι, αφού το πρώτο σας ταξίδι έχει καθοριστικό ρόλο για την πορεία της σχέσης. Δεν είναι τυχαίο που μετά από διακοπές, κάποια ζευγάρια επιστρέφουν πιο ερωτευμένα από ποτέ, ενώ άλλα χωρίζουν γιατί δεν τα βρήκαν. Επειδή όμως θέλουμε να είμαστε αισιοδόξοι, ελπίζουμε η πρώτη σας απόδραση να αποτελέσει αφορμή για να γνωριστείτε καλύτερα και να έρθετε πολύ κοντά!

#6 Στους δύο τρίτος… χωρεί

Είναι γνωστό πως το να αναλαμβάνεις ευθύνες σε κάνει πιο ώριμο. Έτσι λοιπόν συμβαίνει και με τη σχέση. Το να αναλαμβάνετε δηλαδή ευθύνες από κοινού, ωριμάζει και τους δυο σας και κατ’ επέκταση δυναμώνει τη σχέση σας. Για αρχή μπορείτε να υιοθετήσετε μαζί ένα κατοικίδιο. Να είσαι σίγουρος/η πως το γλυκό αυτό πλασματάκι θα σας ενώσει όσο δεν πάει, λόγω της υποχρέωσης που θα νιώθετε απέναντί του, αλλά και των στιγμών που θα ζήσετε μαζί χάρη σ’ αυτό. Θα παίξετε, θα γελάσετε, μπορεί και να… κλάψετε. Σίγουρα πάντως θα βιώσετε μαζί δυνατές καταστάσεις.

#7 Μια λέξη αρκεί για να σας πιάσουν τα γέλια

Το γέλιο ενώνει τους ανθρώπους. Προφανώς ενώνει και τις σχέσεις. Γι’ αυτό μη φοβάσαι να αστειευτείς ή να πειράξεις τον/τη σύντροφό σου. Πώς θα περάσετε όμορφα και ξέγνοιαστα άλλωστε; Συζητήστε και γελάστε με την καρδιά σας. Δημιουργήστε τα δικά σας inside jokes, τα οποία κανείς άλλος δε θα καταλαβαίνει. Ξέρεις, είναι πολύ πιο ωραία εικόνα να βλέπεις δύο ανθρώπους να συζητούν και να γελούν, παρά να χαμουρεύονται όλη την ώρα μέσα στο μαγαζί.

#8 Στις ζόρικες καταστάσεις φαίνεται η αγάπη

Προς Θεού, δε χρειάζεται να πεθάνει κάποιος για να έρθεις κοντά με τον άνθρωπο σου. Όμως μια τέτοια εμπειρία θα σας κάνει να μοιραστείτε ποικίλα συναισθήματα. Γιατί όταν βιώνεις μια βαθιά θλίψη, έχεις ανάγκη να στηριχτείς κάπου, να ζητήσεις τη συμβουλή κάποιου που εμπιστεύεσαι. Έτσι, σιγά σιγά φεύγει ο ενθουσιασμός και γεννιέται η αγάπη. Αυτή που συμβάλει στο να κρατήσουν οι σχέσεις για μια ζωή και όχι ο έρωτας. Και μια τέτοια στιγμή θα μπει ο άλλος για πάντα στην καρδιά σου…

OUR20s

DIGITAL

Ο Weeknd τραγουδάει «Φιλί Φιλί» – Τα καλύτερα AI Covers που παίζουν στο TikTok!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET