fbpx

5 εκνευριστικά πράγματα που οι άντρες με γένια έχουμε βαρεθεί να ακούμε!


Τον τελευταίο καιρό τα γένια είναι πολύ της μοδός. Μάλλον αυτή η τεράστια απήχηση προέρχεται από το ότι τα γένια προσδίδουν μια αρρενωπότητα και αυστηρότητα, δύο στοιχεία τα οποία είναι άκρως ελκυστικά για τις γυναίκες. Έτσι, όλοι οι άντρες ( ακόμα και αν δεν έχουν γένια) αφήνουν τα γένια τους να μακραίνουν και να μακράινουν και να μακραίνουν, μέχρι που μοιάζουν με Μητροπολίτη.

Βέβαια, λόγω του ότι αποτελούν ένα χαρακτηριστικό του προσώπου το οποίο τραβάει αρκετά την προσοχή, είναι πόλος έλξης αρκετών ερωτήσεων και σχολίων, τα οποία από ένα σημείο και μετά καταντάνε κουραστικά.

Έτσι, αν και εσύ τυχαίνει να έχεις την ευχή και την κατάρα του να είσαι μουσάτος, τότε είναι σίγουρο ότι θα έχεις σιχαθεί να ακούς τα παρακάτω σχόλια.

1. «Φίλε, πόσο καιρό πήρε για να μακρύνει;»

Η συγκεκριμένη αποτελεί τη νούμερο 1 ερώτηση σχετικά με τα γένια. Το αστείο όμως είναι ότι δεν υπάρχει στάνταρ απάντηση για αυτή. Αυτό κυρίως συμβαίνει διότι δεν έχεις στο μυαλό σου μια στάνταρ ημερομηνία για το πότε θα ξεκινήσεις το μεγαλειώδες σχέδιο του «Τώρα θα ξεκινήσω να μακραίνω τα γένια μου». Η όλη διαδικασία δεν έχει ημερομηνία έναρξης και αντίστοιχα ημερομηνία λήξης. Μπορεί να ξυπνήσεις ένα πρωί και να τα ξυρίσεις όλα, επειδή τα βαρέθηκες.

#2 «Μπορώ να το αγγίξω;»

Η συγκεκριμένη ερώτηση είναι καθαρά ένδειξη κολακείας προς το πρόσωπό σου ή μάλλον προς τα γένια σου, αλλά και πάλι αυτό δεν παύει να το κάνει αρκετά περίεργο. Ωστόσο πέρα από τους άντρες με γένια, το να σου ζητάει ένας άγνωστος να πιάσει το πρόσωπό είναι πάρα πολύ weird! Για αυτό προσπάθησε να κρατάς σε μια απόσταση ασφαλείας, τα γένια σου από αγνώστους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μαμάδες μας έλεγαν να μη μιλάμε σε αγνώστους…

#3 «Έχεις λίγο φαγητό κολλημένο στα γένια σου…»

Αυτό το σχόλιο προορίζεται στο να σε βοηθήσει, αλλά ανεξαρτήτως δεν παύει να είναι και λιγάκι ντροπιαστικό. Συνήθως για να το πάρεις και λίγο στην πλάκα απαντάς με εκφράσεις τύπου « Αποθηκεύω λίγο φαγητό για μετά» ή « Πείναγαν λίγο τα γένια μου οπότε είπα να τα ταίσω.» Βέβαια, όσο κουλ και αν σε δείχνουν αυτές οι απαντήσεις, άλλο τόσο ψάχνεις να βρεις τρύπα για να κρυφτείς.

#4 «Είσαι στ’ αλήθεια εσύ;»

*Όταν κοιτάζουν τη φωτογραφία της ταυτότητας*

Γενικά τα γένια μπορούν να αλλάξουν εμφανισιακά πάρα πολύ έναν άντρα. Ιδίως αν λάβουμε υπόψη πόσο παλιά είναι η φωτογραφία που έχει τραβηχτεί για να μπει στην ταυτότητα. Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που όταν την ελέγχουν, αμφιβάλλουν για το αν είσαι αυτός που δείχνει η φωτογραφία. Σε αυτές οι περιπτώσεις θα πρέπει να είσαι ψύχραιμος γιατί το τελευταίο που θέλεις είναι να σε μπουζουριάσουν πιστεύοντας ότι είσαι κανένας τζιχαντιστής.

#5 «Μήπως απλά βαριέσαι να ξυριστείς;»

Το συγκεκριμένο είναι ίσως το πιο προσβλητικό που μπορούν να σου πουν. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, τα γένια δεν είναι απόρροια τεμπελιάς αλλά καθαρά άποψη αισθητικής του ανθρώπου που τα μακραίνει. Επιπλέον, θέλουν και τη δική τους περιποίηση όπως τριμάρισμα, καθάρισμα ακόμα και ξύρισμα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σημάδια τεμπελιάς.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET