ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

15 εκφράσεις τις οποίες θα καταλάβει μόνο η νεολαία. Νιώθεις;

Από πάντα, οι νέοι άνθρωποι είχαν τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας. Η αργκό δεν είναι φαινόμενο της εποχής μας. Για να πειστείς απλά τσέκαρε μια ταινία του Στάθη Ψάλτη. Εκεί κι αν γίνεται χαμός… Όπως τότε, έτσι και σήμερα, χρησιμοποιούμε λέξεις κι εκφράσεις τις οποίες οι «παλιότεροι» δε γνωρίζουν και όπως είναι λογικό δεν καταλαβαίνουν. […]

Neopolis Team

22 Αυγούστου, 2016

Από πάντα, οι νέοι άνθρωποι είχαν τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας. Η αργκό δεν είναι φαινόμενο της εποχής μας. Για να πειστείς απλά τσέκαρε μια ταινία του Στάθη Ψάλτη. Εκεί κι αν γίνεται χαμός…

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, χρησιμοποιούμε λέξεις κι εκφράσεις τις οποίες οι «παλιότεροι» δε γνωρίζουν και όπως είναι λογικό δεν καταλαβαίνουν. Εμείς από την άλλη, είμαστε τόσο εξοικειωμένοι με αυτές τις λέξεις που ούτε καν καταλαβαίνουν τη διαφορά. Ακολουθούν 15 τέτοια παραδείγματα τα οποία συγκεντρώσαμε έτσι στα γρήγορα. Φυσικά, αναμένουμε κι από εσάς να συμπληρώσετε την σκέψη μας:

«Ψήσου ρε»: Πόσο συχνά λες σε κάποιον τα συγκεκριμένα λόγια όταν προσπαθείς να τον πείσεις να κάνετε κάτι;

«Που ‘σαι ρε μαν;»: Είναι το nigga culture που έχουμε αφομοιώσει από τις τόσες Χολιγουντιανές παραγωγές που έχει δει ο καθένας μας.

«Άραξε την πέτσα σου»: Κάτι σαν το χαλάρωσε ή το ηρέμησε ή το μην αγχώνεσαι, όλα θα φτιάξουν.

«Παίξε μπάλα με την κοπέλα»: Ακούγεται συνήθως σε αντροπαρέες όταν λες σε κάποιον να φλερτάρει ή να την πέσει σε κάποια κοπέλα που τον ενδιαφέρει.

«Δεν υπάρχει αυτό»: Είναι τόσο καλό που μοιάζει αδύνατο να είναι και αληθινό.

«Το ‘χεις λέμε ρε»: Το χρησιμοποιούμε σαν ένδειξη θαυμασμού προς κάποιον που έκανε κάτι σωστά. Όπως το έχεις βρει το κολάι ένα πράγμα…

«Τα σπάει το κομμάτι»: Αν βγει ένα καινούριο τραγούδι που κάνει πάταγο είναι ίσως η πιο συχνή έκφραση που το συνοδεύει. Καμιά φορά χρησιμοποιείται και για ρούχα ή ακόμα και για …γυναίκες!

«By the way»: Χρησιμοποιείται πολύ τώρα τελευταία με την έννοια του τέλος πάντων. Η αλήθεια είναι πως δεν καταλαβαίνω γιατί αφού η σημασία του είναι «Μιας και το ‘φερε η κουβέντα». Τουλάχιστον εγώ έτσι το ξέρω. Ίσως να το μπερδεύουν μερικοί με το Anyway…

«Τον Χείωσα»: Προέρχεται από μία άλλη λέξη της αργκό το «Γείωσα». Έτσι μερικές κοπέλες έκαναν την μικρή αλλαγή και χρησιμοποιούν το χείωσα σε περίπτωση χιλόπιτας (ή χυλόπιτας, ποτέ δεν έμαθα!).

«Οκεικ»: Χιουμοριστική (αν και σπαστική) έκδοση του ΟΚ!

«Μη σκαλώνεις ρε»: Όταν προσπαθείς να πεις σε κάποιον να ξεκολλήσει το μυαλό του από μία άποψη στην οποία έχει αφοσιωθεί σαν …γαϊδούρι!

«WTF»: Προέρχεται από το What The Fuck και σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει Τι στο διάολο.

«Τι MILFάρα είναι αυτή»: Τι σημαίνει αυτό το milf; “Mom I’d Liked to Fuck”. Ιδιαίτερα τιμητικό για μία 40άρα μητέρα. Αρκεί να μην είναι η δική σου!

«Είναι γεια σου ο τύπος»: Όταν κάποιος είναι στον κόσμο του, δεν έχει άμεση επαφή με το περιβάλλον και δεν ξέρει τι του γίνεται είναι λογικό να τον συνοδεύει μία τέτοια έκφραση.

Και φυσικά…

«Τεσπα»: Υπάρχει κάποιος που δεν το λέει (γράφει για την ακρίβεια) συνέχεια; Ποιος κάθεται να πει ολόκληρο Τέλος Πάντων…;

Σειρά σας τώρα!

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET