fbpx

12 λόγοι που «τα σπάει» να είσαι φοιτήτρια χωρίς σχέση!


Όσο είμαι φοιτήτρια, οι φορές που έχω ακούσει απελπισμένες εκφράσεις τύπου «Γιατί αυτή έχει γκόμενο κι όχι εγώ;», «Μα γιατί δε βρίσκω κάποιον;», «Κανένας δε με θέλει. Θα γίνω καλόγρια το αποφάσισα!» κ.ά, είναι αμέτρητες. Δε βγάζω τον εαυτό μου απ’ έξω, τις έχω πει κι εγώ, αλλά κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πως το να είσαι ελεύθερη όσο είσαι στο Πανεπιστήμιο δεν είναι δα και τόσο κακό, δε σημαίνει πως θα μείνεις και στο ράφι για την υπόλοιπη ζωή σου, ούτε θα σου ρίξει κάποιος την ευθύνη για την προσωπική σου κατάσταση. Ίσα ίσα που μπορείς να περάσεις όμορφα φοιτητικά χρόνια! Ορίστε λοιπόν 12 λόγοι που είναι καλύτερο να είσαι ελεύθερη όσο είσαι φοιτήτρια παρά σε σχέση επειδή νομίζεις πως έτσι πρέπει να συμβεί:

1. Έχεις απεριόριστο χρόνο για τον εαυτό σου και μπορείς να ανακαλύψεις πολλά πράγματα που δεν ήξερες γι’ αυτόν. Τα φοιτητικά χρόνια συνεπάγονται πολλές αλλαγές στις συνήθειες μας, στις υποχρεώσεις μας, στις προτεραιότητες μας, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις κι εν τέλει στο χαρακτήρα μας. Είναι εκείνα τα χρόνια που αρχίζει η πραγματική εξερεύνηση του εαυτού σου, που μαθαίνεις νέα πράγματα γι’ αυτόν και που προσπαθείς να αποφασίσεις ανάμεσα σε πολλά, ποιο θα είναι το μονοπάτι που τελικά θα ακολουθήσεις. Όταν είσαι ελεύθερη, έχεις απεριόριστο χρόνο στη διάθεση σου για να συγκεντρωθείς σ’ εσένα και στο μέλλον σου και να κάνεις όσα λάθη θες, χωρίς να παίρνεις στο λαιμό σου και κάποιον άλλον, όταν βρίσκεσαι σε σχέση όμως οι ευθύνες είναι μεγαλύτερες, αφού στα σχέδια που κάνεις πρέπει να υπολογίζεις +1 άτομο.

2. Δεν υπάρχει κάποιος που πρέπει να εντυπωσιάζεις συνέχεια. Σ’ αρέσει να κυκλοφορείς με τις πιτζάμες με τα αρκουδάκια σου, τις χοντρές κάλτσες και τις παντόφλες-σκυλάκια; Μπορείς. Έχεις να λουστείς 3 μέρες γιατί βαριέσαι; Ε, και τι έγινε;

3. Δε χρειάζεται να ξυρίζεις τα πόδια σου. Δε νομίζω πως υπάρχει κάποια γυναίκα επί γης, η οποία να λατρεύει ή γενικά να απολαμβάνει το ξύρισμα. Σίγουρα το αποτέλεσμα μας ανταμείβει. Και σε ποιον δεν αρέσουν τα απαλά, μαλακά, γυαλιστερά και σέξι πόδια; Όμως η διαδικασία που προηγείται; Όχι και τόσο. Επομένως, όσο είσαι ελεύθερη δε χρειάζεται να ανησυχείς για το αν θα έχεις απαλά πόδια ανά πάσα στιγμή γιατί δε θα στα πιάσει και κανείς (αυτό ακούστηκε κάπως, αλλά είναι η αλήθεια). Φοράς τη φορμούλα σου ή το jean σου κι όλα ωραία και καλά.

4. Μπορείς να φλερτάρεις με όποιον θες, όποτε θες, όσο θες. Έχεις βγει και σε κοιτάζει κάποιος απέναντι σου στο μπαρ. Είσαι σε ασανσέρ και στον επόμενο όροφο μπαίνει κάποιος πολύ νόστιμος. Είσαι στο γυμναστήριο και σου αρέσει κάποιος θαμώνας του ή απλά βρίσκεσαι στην ουρά του κυλικείου της σχολής σου και περιμένεις για καφέ και μπροστά σου τυχαίνει να έχεις κάποιον ωραίο συμφοιτητή. Όπως και να ‘χει, όπου κι αν βρίσκεσαι, αν σ’ αρέσει κάποιος, μπορείς να φλερτάρεις και να μιλήσεις μαζί του …χωρίς να έχει τύψεις που το έκανες.

5. Έχεις μια καινούρια ιστορία να μοιραστείς με τις φίλες σου με τον Κυριακάτικο καφέ. Σε γενικές γραμμές, όλοι ξέρουμε πως η ζωή είναι απρόβλεπτη. Όταν όμως είσαι ελεύθερη, μπορεί να γίνει πιο απρόβλεπτη από ποτέ, γιατί όταν βγαίνεις έξω δεν ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί. Για παράδειγμα, βγαίνεις βράδυ Παρασκευής ή Σαββάτου με τις κολλητές σου για ένα ποτό το οποίο γίνεται τέσσερα ποτά (για την καθεμία) και καταλήγει σε μια ακόμα αξέχαστη κι αστεία ιστορία που έχετε να λέτε μεταξύ σας. Από την άλλη, κάθε ραντεβού που βγαίνεις είναι ταυτόχρονα και λόγος για καφέ με τις κολλητές σου, ώστε να μοιραστείς μαζί τους ό,τι συνέβη.

6. Δε χρειάζεται να είσαι όλη τη μέρα με το κινητό στο χέρι. Όταν είμαστε σε σχέση, μια συνήθεια που είναι απόλυτα συνυφασμένη με την κατάσταση αυτή, είναι ότι το κινητό γίνεται προέκταση του χεριού μας (μηνύματα) ή σκουλαρίκι στο αυτί μας (κλήσεις) ή και τα δύο μαζί. Από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου βρίσκεσαι σε συνεχή επαφή με το έτερον σου ήμισυ και πολλές φορές, χωρίς να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος. Ακόμα κι όταν βγαίνεις με τις φίλες σου, (δυστυχώς) το μυαλό σου είναι εκεί. Όσο όμως είσαι ελεύθερη, η λογική σου, ο λογαριασμός του κινητού σου αλλά κι οι φίλες σου θα σ’ ευχαριστούν!

7. Βλέπεις πως πολλά άτομα είναι άπιστα στις σχέσεις τους. Φαντάζομαι θα σου έχει συμβεί αρκετές φορές το σκηνικό που κάποιος σε φλερτάρει ή σου την πέφτει χύμα κι αργότερα ανακαλύπτεις πως έχει σχέση. Θα ήθελες ειλικρινά να γίνεις η κοπέλα του; Δεν το νομίζω. Υπάρχουν πολλές σχέσεις που φαίνονται τέλειες αλλά στην πραγματικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο. Γι’ αυτό καλύτερα να είσαι μόνη σου και να είσαι καλά με τον εαυτό σου, παρά να είσαι σε μια μίζερη σχέση μέσα στην ανησυχία και την αβεβαιότητα για το σύντροφο σου.

8. Μαθαίνεις να τα βγάζεις πέρα μόνη σου και να μην εξαρτάσαι από κάποιον. Ένα αρκετά συχνό φαινόμενο είναι πως τα κορίτσια που βρίσκονται σε σχέση καταλήγουν να εξαρτώνται από τα αγόρια τους. Όπως είπα και στο #14, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων πλάθουμε το χαρακτήρα μας κι υπάρχουν αρκετές φορές που έχουμε την ανάγκη να γαντζωθούμε από κάποιον ώστε να μας βοηθήσει. Κάνοντας λοιπόν σχέση σε αυτή τη φάση, δεν καταφέρνεις να χτίσεις σωστά την προσωπικότητα σου, γιατί κατά πάσα πιθανότητα η σχέση αυτή΄καλύπτει τις ανασφάλειες που έχεις, οι οποίες θα εμφανιστούν ξανά όταν θα είσαι ελεύθερη. Όταν όμως είσαι ελεύθερη μαθαίνεις πως να ζεις και να τα βγάζεις πέρα μόνη σου, μαθαίνεις να είσαι δυνατή είτε έχεις σύντροφο είτε όχι.

9. Έχεις τη δυνατότητα να πειραματιστείς. Εάν είσαι σε σχέση με το ίδιο άτομο για όλη σου τη ζωή προφανώς και δεν έχεις τις ίδιες εμπειρίες με κάποια που έχει υπάρξει single για μεγάλο διάστημα. Μάλιστα, η φοιτητική ζωή σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσεις πάρα πολλά άτομα αλλά και να βγεις ραντεβού με αρκετά από αυτά, γνωρίζοντας έτσι διάφορους τύπους αντρών. Αυτό σε βοηθάει να κατανοήσεις καλύτερα τι σου αρέσει, τι θέλεις και τι δε θέλεις από έναν άντρα, με αποτέλεσμα να κάνεις όσο πιο σωστή επιλογή γίνεται όταν έρθει η ώρα να δεσμευτείς.

10. Δε ρισκάρεις να πληγώσεις την καρδιά σου. Όποιος έχει υπάρξει βαθιά πληγωμένος από σχέση ξέρει πως είναι ένα από τα χειρότερα αισθήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος στη ζωή του. Φαντάσου λίγο να σπαταλήσεις τα 4-5 χρόνια της φοιτητικής σου ζωής, τα οποία δεν μπορείς να ξαναζήσεις, σε μια σχέση η οποία έχει σκαμπανεβάσματα, έχεις κάνει πολλές θυσίες και τελικά θα τελειώσει άδοξα με το πέρας αυτών των χρόνων. Όσο είσαι φοιτήτρια ζήσε τη ζωή σου στο έπακρο και τα μόνα δάκρυα που θα εμφανιστούν στα μάτια σου, φρόντισε να είναι από …τα γέλια!

11. Δε χρειάζεται να δίνεις αναφορά ή εξηγήσεις για κάτι που έκανες. Από την στιγμή που μπαίνεις σε μια σχέση το «εγώ» μετατρέπεται αυτόματα σε «εμείς». Επομένως, δεν μπορείς να πηγαίνεις όπου θέλεις ή να κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να έχεις μοιραστεί πρώτα με το αγόρι σου το πρόγραμμα σου. Για παράδειγμα, έχεις κανονίσει να βγεις για φαγητό με τις φίλες σου και τελικά καταλήξατε να πίνετε ποτό και στις 03.00 γράφεις κι ένα μεθυσμένο status. Αν είσαι σε σχέση, α) πρέπει να του πεις ότι θα πάτε για φαγητό και δε θα βρεθείτε, β) να του στείλεις πως τελικά θα καθίσετε περισσότερο έξω (γιατί κάποια στιγμή θα ανησυχήσει κι αυτός) γ) αν ανεβάσεις μεθυσμένο status, το πρωί κάπως πρέπει να το εξηγήσεις, δε νομίζεις; Αν είσαι ελεύθερη όμως, το σενάριο πραγματοποιείται χωρίς να χτυπήσει ούτε μια φορά το τηλέφωνο σου.

12. Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Το να είσαι ελεύθερη σημαίνει πως ο δικός σου «πρίγκιπας» βρίσκεται κάπου εκεί έξω, απλά δεν τον έχεις γνωρίσει ακόμα. Επομένως, ζήσε όμορφα και χαρούμενα τα φοιτητικά σου χρόνια ξέροντας πως μια καταπληκτική σχέση σε περιμένει στο άμεσο μέλλον και στη διαδρομή διασκέδασε φιλώντας τους «βατράχους» του παραμυθιού. Ποτέ δεν ξέρεις…

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω πως είτε είσαι ελεύθερη είτε σε σχέση και τα δύο έχουν την ομορφιά τους. Η διαφορά είναι ότι για να είσαι ευτυχισμένη σε μια σχέση πρέπει να βρεθεί κι ο κατάλληλος άνθρωπος, κάτι που δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Αντιθέτως, το να είσαι ευτυχισμένη όσο είσαι ελεύθερη εξαρτάται μόνο από εσένα την ίδια. Επομένως, αν δηλώνεις φοιτήτρια χωρίς σχέση, δε σημαίνει πως κάνεις κάτι λάθος. Αντί να κλαίγεσαι, ζήσε αυτά τα χρόνια ώστε να σου μείνουν αξέχαστα κι όταν είσαι μεγάλη πια, να τα θυμάσαι και να γελάς. Αν πάλι βρίσκεσαι ήδη σε μια σχέση που σε κάνει ευτυχισμένη και σε γεμίζει, είναι απλά υπέροχο!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET