ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Τα 10 είδη φιλάθλων που θα συναντήσεις σε κάθε παρέα!

Ίσως η λέξη φίλαθλος να μην είναι η κατάλληλη για τις κατηγορίες που θα περιγράψω παρακάτω. Ωστόσο, επειδή έτσι έχει καθιερωθεί να λέγεται όποιος παρακολουθεί αθλητικό αγώνα, νομίζω πως η συγκεκριμένη περιγραφή κάνει τις κατηγορίες πιο άμεσες. Πρόκειται λοιπόν, για τα 10 είδη φιλάθλου που σίγουρα θα αναγνωρίσεις γύρω σου, είτε παρακολουθείς φανατικά είτε όχι. Εσύ σε […]

Default avatar

Guest Author

31 Μαρτίου, 2016

Ίσως η λέξη φίλαθλος να μην είναι η κατάλληλη για τις κατηγορίες που θα περιγράψω παρακάτω. Ωστόσο, επειδή έτσι έχει καθιερωθεί να λέγεται όποιος παρακολουθεί αθλητικό αγώνα, νομίζω πως η συγκεκριμένη περιγραφή κάνει τις κατηγορίες πιο άμεσες.

Πρόκειται λοιπόν, για τα 10 είδη φιλάθλου που σίγουρα θα αναγνωρίσεις γύρω σου, είτε παρακολουθείς φανατικά είτε όχι. Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Ο ιστορίας

get-over-it

Πρόκειται για μια κατηγορία φιλάθλου που εμφανίζεται κυρίως στα σχολεία, όπου οι δυο συμμαθητές (κλασσικά) αντίπαλων ομάδων ξεχνούν τον χθεσινοβραδινό αγώνα για τον οποίο άρχισαν τη διαφωνία και μιλούν για παιχνίδια που χρονολογούνται ίσως και πριν τη γέννηση τους. Είναι τα παιχνίδια-σταθμοί-θρύλοι της ομάδας τους και δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Όχι, ούτε μετά την ενηλικίωση. Κλασσική ατάκα: «Μα μου το παίζει ιστορία αυτός που το 1930 είχε φάει 8…»

Ο πωρωμένος

poromenos

Ίσως η πιο κλασσική κατηγορία στην Ελλάδα. Θα μπορούσε εναλλακτικά να λέγεται κατηγορία «Τάκης Τσουκαλάς». Είναι αυτός που θα βρίσει, θα σπάσει πράγματα (αν όχι άνθρωπο στο ξύλο) και θα αρχίζει να κατηγορεί το σύμπαν μέχρι το τέλος του παιχνιδιού – αν είστε τυχεροί – μέχρι το τέλος της εβδομάδας, του μήνα και πάει λέγοντας στις υπόλοιπες περιπτώσεις…

Ο στοιχηματάκιας

shut-up

Ξέρουμε όλοι πολύ καλά για ποιον μιλάω. Είναι αυτός ο ενοχλητικός τύπος που δεν θα σε αφήσει να δεις ούτε ένα λεπτό παιχνιδιού στην αγωνία του να μπουν περισσότερα γκολ αν το έχει παίξει over ή να μην σκοράρει κανείς άλλος σε περίπτωση under. Γκόοοορνερ που λέει και η διαφήμιση.

«Ο δεν ξέρω να χάνω»

no

Η κατηγορία αυτή μιλάει από μόνη της. Ο συγκεκριμένος τύπος φιλάθλου απλώς δεν ξέρει να χάνει. Είναι αυτός που θα κλείσει την τηλεόραση με το πρώτο γκολ που θα φάει η ομάδα του και που ακόμα θα φύγει από το γήπεδο πριν το τέλος σε περίπτωση ήττας κι ας έχει πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά του για εισιτήριο. Προσοχή: κυκλοφορεί και σε χειρότερη έκδοση που αλλάζει ομάδα αν δεν τα πηγαίνει καλά η προηγούμενη… Οπωσδήποτε όχι άτομα εμπιστοσύνης!

Ο προπονητής

coach

Άλλη μια κατηγορία που κυριαρχεί στην Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος τύπος όχι απλά έχει άποψη για τα πάντα, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις θα βρει τα λάθη του προπονητή, θα τα διορθώσει και στη συνέχεια ως δια μαγείας (φυσικά εκ των υστέρων) θα έχει δήθεν προβλέψει τα πάντα. Αγαπημένη του ατάκα: «Μα καλά είναι δυνατόν; 4-3-3; Πόσο πιο άσχετος; Το συστηματάκι είναι καθαρά 4-4-2!»

Η διχασμένη προσωπικότητα

what

Αν έχεις αυτήν την κατηγορία για παρέα, σου εγγυώμαι πως θα γελάσεις πολύ. Είναι απίστευτο πως «το τραγί», «το παλτό», «ο άμπαλος που δεν ξέρει την τύφλα του» θα μετατραπεί από τη μία φάση στην άλλη σε «θεό», «μάγο της μπάλας», «είδωλο», «παλικάρι» και πάει λέγοντας. Άντε να του εξηγήσεις ποιος δεν ξέρει την τύφλα του μετά…

Ο «πάντα φταίει ο διαιτητής»

facepalm

Κι αυτή η κατηγορία έχει την πλάκα της στην αρχή, αλλά μετά από κάποιο σημείο καταντάει κουραστική. Χαρακτηρίζεται από ένταση, θυμό, νεύρα και πάντα μια καλή κουβέντα για τον διαιτητή, για τον οποίο ξέρει τι απόβρασμα της κοινωνίας είναι από πριν. «Μα, κοίτα τον τι σφυράει ρε ο καραγκιόζης, το κοράκι, κλπ κλπ…» Μπορεί κάπου να φταίει όντως ο διαιτητής, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που απασχολεί τον συγκεκριμένο τύπο φιλάθλου. Ο διαιτητής είναι πάντα μια εξαιρετική δικαιολογία για την ομαδάρα του. Σε κάθε σφύριγμα είναι όπως στο gif παραπάνω, για αρχή…

Ο δήθεν γνώστης

dont-know

Αυτός ο τύπος φιλάθλου θα έλεγα είναι από τους λιγότερο εκνευριστικούς. Έχει ένα ελάττωμα: απλώς δεν ξέρει μπάλα και προσπαθεί να δείξει το αντίθετο. Είναι αυτός που θα πετάξει κάποιες επικές ατάκες «Καλά, πότε πήγε ο Ινιέστα στην Μπάρτσα;» ή κάτι του στυλ «Πολύ καλός είναι κι αυτός ο… πες τον μωρέ… εδώ τον έχω…». Ίσως κάποιες φορές καλύτερα να λέμε απλά την αλήθεια.

Ο «έρχομαι για το φαγητό»

eat

Μπορεί να ξέρει από μπάλα και να τον ενδιαφέρει, μπορεί και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι στιγμές που θα κοιτάξει την οθόνη (κυρίως σε σπίτι) είναι πολύ λιγότερες από τις στιγμές που θα κοιτάξει την πίτσα που τον περιμένει. Επίσης συμπαθητικός τύπος, αν και θα μπορούσε να τα συνδυάσει… έστω και λίγο!

Ο δεν έχω πραγματικά ιδέα

shut-upp

Αυτή η κατηγορία μοιάζει αρκετά με τον «δήθεν γνώστη» στο ότι κανείς από τους δύο δεν έχει ιδέα. Η συγκεκριμένη κατηγορία βέβαια το παραδέχεται και αρχίζει να επικεντρώνεται σε οτιδήποτε άλλο παρά στον αγώνα. Θα είναι ο ωραίος, γλυκούλης ποδοσφαιριστής; Θα είναι η καινούρια φανέλα; Θα είναι η διαφήμιση που παίζει πίσω; Θα είναι κάτι εντελώς άσχετο; Ο τύπος αυτός έχει πολλά πράγματα να πει και θα τα πει όλα κατά τη διάρκεια του αγώνα, θες δεν θες. Ο ίδιος βαριέται κι εσύ που τον ανάγκασες να παρακολουθήσει μαζί σου, θα το υποστείς.

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET