BINGE WATCHING

Είδαμε & Προτείνουμε | Η Wonder Woman δίνει …το φιλί της ζωής στην ταλαίπωρη DC!

Το πρώτο πολυαναμενόμενο καλοκαιρινό blockbuster κατέφθασε και σε μεγάλο βαθμό, επιβεβαιώνει το hype! Ταυτόχρονα όμως, ένας ανατρεπτικός και λίγο… ιδιαίτερος υπερήρωας, έρχεται σε μια απρόβλεπτη, αλλά 100% ευπρόσδεκτη έκπληξη! Αυτά κι άλλα πολλά καλούδια βγαίνουν αυτήν την εβδομάδα, χαρίζοντας μια ποικιλία ειδών και θεμάτων, που δεν θα αφήσουν κανέναν …πεινασμένο! Φυσικά, δεν ξεχνάμε το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κιν/φου (FeCHA 2017) […]

Το πρώτο πολυαναμενόμενο καλοκαιρινό blockbuster κατέφθασε και σε μεγάλο βαθμό, επιβεβαιώνει το hype! Ταυτόχρονα όμως, ένας ανατρεπτικός και λίγο… ιδιαίτερος υπερήρωας, έρχεται σε μια απρόβλεπτη, αλλά 100% ευπρόσδεκτη έκπληξη! Αυτά κι άλλα πολλά καλούδια βγαίνουν αυτήν την εβδομάδα, χαρίζοντας μια ποικιλία ειδών και θεμάτων, που δεν θα αφήσουν κανέναν …πεινασμένο!


Φυσικά, δεν ξεχνάμε το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κιν/φου (FeCHA 2017) που ξεκίνησε από χτες στην Αθήνα!  

Από 8 μέχρι 15 Ιουνίου, το θερινό σινεμά Λαΐς (a.k.a. Ταινιοθήκη της Ελλάδας στην Ιερά Οδό 48, κοντά στο Μετρό του Κεραμεικού) φιλοξενεί μια δυνατή φουρνιά από πρεμιέρες ισπανικών και νοτιοαμερικανικών ταινιών! Αν είσαι λάτρης της συγκεκριμένης γλώσσας, αν το άλλο σου μισό τη βρίσκει ερωτική κι αν θέλετε μια καλή πρόταση για έξοδο και βραδιά κάτω από τα αστέρια, επιβάλλεται να τσεκάρεις το πρόγραμμα και να επισκεφτείς αυτό το event!


Στα καινούρια της εβδομάδας λοιπόν, αυτές είναι ταινίες που ξεχωρίσαμε:

Wonder Woman 

Κι η κουτσή Μαρία έχει αντιληφθεί πόσοι περιμένουν αυτό το πολυσυζητημένο φιλμ, που για τους φαν του είδους, φέρνει πολύ ευχάριστα νέα! Το WW κερδίζει επάξια τα θετικά σχόλια που το συνοδεύουν κι αποτελεί σίγουρα την κορυφαία ταινία της DC εδώ και χρόνια, αν και για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό δεν αποτελεί και κάνα τρελό επίτευγμα…

Η ταινία θυμίζει πολύ περισσότερο πολεμικό φιλμ, μιας και εκτυλίσσεται στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου, οπότε μην περιμένεις υψηλή τεχνολογία ή… μπατμανικά gadgets! Τα ιστορικά γεγονότα συνδυάζονται με την επική φαντασία, ενώ η φρίκη του πολέμου είναι διάχυτη, κάτι που σου δείχνει πώς διαμορφώθηκε η προσωπικότητα της ηρωίδας, αλλά αποτελεί και σχόλιο για την κατάσταση του κόσμου μέχρι σήμερα

Παρά τα πλέον τυπικά προβλήματα μιας τέτοιας πανάκριβης παραγωγής (τυποποιημένο concept, προβλέψιμη πλοκή, ανεγκέφαλη διασκέδαση χωρίς εκπλήξεις) η ταινία είναι αναπάντεχα στιβαρή και σε ρουφάει στον ρυθμό της. Σ’ αυτό συμβάλλει και το εντυπωσιακό καστ ηθοποιών, που αν και βαριούνται λίγο, ενσαρκώνουν συμπαθητικούς χαρακτήρες, δημιουργώντας ένα κλίμα στο οποίο σ’ αρέσει να «συμμετέχεις».

Ευτυχώς και η δράση είναι ικανοποιητική, αν εξαιρέσεις τα άπειρα slow motion σε κάθε μανούβρα της Γκαλ Γκαντό (ήθελα να φωνάξω στην οθόνη «τελείωνε»)!! Πάνω-κάτω, ξέρεις τι θα δεις και σχεδόν σίγουρα δεν θα απογοητευτείς, χωρίς εκπλήξεις. Είτε για φανατικό των κόμικς, είτε για τυπικό θεατή, τo WW σε χορταίνει, δίνοντας και μια ανάσα καθαρού αέρα που τόσο ανάγκη έχει η DC, μετά τις απανωτές πορδές τύπου “Batman vs Superman”!


Με Λένε Τζιγκ (Lo Chiamavano Jeeg Robot

Κι εδώ έχουμε μια άλλη superhero movie που όχι απλά σου προτείνω, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να δεις! Ένας μικροκακοποιός, που λιώνει στις τσόντες και τις βρωμοδουλειές, μια μέρα αποκτά υπερδυνάμεις μετά από ένα ατύχημα. Απλή ιδέα, αλλά τέλεια δουλεμένη, με δυνατή δράση, υπέροχη αισθητική (με ελάχιστα ψηφιακά εφέ όπου χρειάζεται) και αστείρευτο χιούμορ! Ένα ακατέργαστο διαμάντι που δυσκολεύομαι να εκθειάσω επαρκώς!

Με budget που δεν φτάνει ούτε για το μακιγιάζ των Avengers, αυτό το τιμιότατο ιταλικό (!) φιλμ σατιρίζει τα σχετικά στερεότυπα με κέφι και αυτοσαρκασμό (ακόμα και σε πιο σκοτεινά σημεία), δίνοντας σου καλά ερωτήματα για να σκεφτείς, αλλά και μια πλήρη περιπέτεια που θα σε αφήσει …γεμάτο/η! Plus, έχει τον πιο χαρισματικό κακό που έχεις δει τελευταία! Όλοι οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί, αλλά αυτός ο τύπος είναι πα-ρά-νοι-α!

Είναι ακατάλληλο για ανηλίκους, δεν έχει γνωστά ονόματα και ούτε θα διαφημιστεί παντού. Αλλά σε μια εποχή που οι σχετικές ταινίες κυριαρχούν χωρίς να έχουν τίποτα το ενδιαφέρον, είναι χαρά Θεού να βλέπεις ένα προσγειωμένο και ειλικρινές εργάκι, γεμάτο τσαγανό και ιδέες! Καλά, όχι ότι κι η κουκλάρα συμπρωταγωνίστρια θα σε χαλάσει! ΔΕΣ ΤΟ.


& τα τρέιλερ των υπολοίπων ταινιών που βγήκαν από χτες:

 

FUN ZONE

BINGE WATCHING

‘The Witcher’: Το Netflix τελειώνει τη σειρά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δεν απορούμε!

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

EVENTS

Τo iconic street runway των adidas originals που είδαμε στο πιο αυθεντικό Fashion Show!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Το νέο PRO X 60 της Logitech G είναι το πληκτρολόγιο που θα λατρέψει κάθε gamer!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET