ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Έγκλειστοι 35 φοιτητές σε φοιτητική εστία της Πάτρας ύστερα από εντοπισμό κρουσμάτων!

Να πούμε υπομονή και περαστικά στα παιδιά!

Neopolis Team

30 Οκτωβρίου, 2020

Λίγο πριν μπούμε όλοι μαζί ξανά σε καραντίνα (έχουμε χάσει τις ελπίδες μας πια), μιας και τα νούμερα των κρουσμάτων έχουν χτυπήσει κόκκινο και άρα αναμένονται νέα μέτρα περιορισμού της διασποράς, φοιτητές από τις εστίες της Πάτρας τη βιώνουν ήδη, ύστερα από επιβεβαιωμένα περιστατικά που εντοπίστηκαν.

Ο αριθμός συγκεκριμένα των φοιτητών που θα παραμείνουν στις εστίες για το επόμενο διάστημα, αγγίζει τους 35, ενώ η ιστορία ξεκίνησε όταν ένας από τους φοιτητές που εργαζόταν σε κλαμπ της πόλης, ανέβασε δέκατα. Βρέθηκε έτσι να κάνει το τεστ και να βγαίνει θετικό, πράγμα που οδήγησε σε μαζικά τεστ στην εστία, κατά τα οποία διαπιστώθηκε ότι νοσούν 5 φοιτητές.

Για λόγους πρόληψης ωστόσο, αποφασίστηκε 35 συνολικά άτομα να μείνουν έγκλειστα στις εστίες για 2 εβδομάδες. Να σημειωθεί εδώ ότι, όπως ξεκαθάρισε και το Παν/μιο Πατρών, η εστία δεν ανήκει σε αυτό αλλά στο Παν/μιο Πελοποννήσου και άρα οι όποιες ενέργειες γίνονται, είναι σε συνεργασία του δεύτερου και του ΕΟΔΥ.

Τα παράπονα για την απόφαση της μαζικής καραντίνας δεν έλειψαν φυσικά, μιας και από πολλούς απαιτείται η μεταφορά σε κάποιο άλλο μέρος μόνο όσων αποδεδειγμένα νοσούν και να μην την «πληρώσουν» όλοι.

Όπως δήλωσε ένας από τους φοιτητές στο Live News, Παναγιώτης Κατσίμερος:

Βρισκόμαστε σε καραντίνα για τρίτη ημέρα, έχουν βγει πέντε άτομα θετικά στον κορωνοϊό. Εμείς λέμε ότι η καραντίνα από μόνη της δεν μπορεί να δώσει λύση. Εμείς είμαστε σε καραντίνα, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι ουσιαστικό μέτρο. Πρέπει να μεταφερθούν τα θετικά κρούσματα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να έχουν και την κατάλληλη φροντίδα, να δοθεί λύση στο θέμα της απολύμανσης στην εστία, που το ζητάμε από τις 25 Μαΐου και τελικά θα γίνει αύριο. Το φαγητό έρχεται από το εστιατόριο σίτισης και δίνεται στους φοιτητές.

Σίγουρα είναι μια δύσκολη περίοδος για όλα τα παιδιά, τόσο εκείνα που βρέθηκαν θετικά όσο για τα υπόλοιπα που νιώθουν ότι αδίκως κρατούνται μέσα, ωστόσο είναι μια ούτως ή άλλως περίεργη κατάσταση αυτή που βιώνουμε, που μόνο με υπομονή ξεπερνιέται. Κουράγιο λοιπόν, κάποια στιγμή θα ξεπορτίσουμε όλοι ελεύθεροι!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Θεσσαλίας καινοτομούν με τεχνολογία που βοηθά στην κίνηση των ΑμεΑ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ακόμα περιμένουν το στεγαστικό επίδομα οι φοιτητές που είχαν κάνει αίτηση από το καλοκαίρι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET