ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια διάκριση για την 16χρονη Έφη Ζιώτα που έλαβε τη 10η θέση σε διαγωνισμό της Microsoft!

Το να είσαι μόλις 16 ετών και να κατακτάς τη 10η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ωστόσο μια μαθήτρια από την Καβάλα, η Έφη Ζιώτα, το κατάφερε! Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό πήραν μέρος σε όλες τις προκριματικές φάσεις ένα εκατομμύριο παιδιά συνολικά, ηλικίας 13-22 ετών, από 140 διαφορετικές […]

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

9 Αυγούστου, 2018

Το να είσαι μόλις 16 ετών και να κατακτάς τη 10η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Ωστόσο μια μαθήτρια από την Καβάλα, η Έφη Ζιώτα, το κατάφερε!

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό πήραν μέρος σε όλες τις προκριματικές φάσεις ένα εκατομμύριο παιδιά συνολικά, ηλικίας 13-22 ετών, από 140 διαφορετικές χώρες, τα οποία αξιολογήθηκαν στις δεξιότητές τους σε εφαρμογές όπως το Word, το Excel και το PowerPoint.

Από τον τεράστιο αυτό αριθμό συμμετεχόντων είναι που φαίνεται και το μέγεθος της επιτυχίας της 16χρονης Ελληνίδας μαθήτριας, η οποία σε παγκόσμιο επίπεδο κατέκτησε τη 10η θέση, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα πήγε ακόμα καλύτερα, καταλαμβάνοντας την 3η!

Προτού όμως γνωρίσει τη γλύκα της παγκόσμιας διάκρισης, έκανε την αρχή στη χώρα μας, κερδίζοντας το 2013 τον πανελλήνιο διαγωνισμό της Microsoft PowerPoint, μαζί με άλλους δύο μαθητές, τον Αναστάσιο Μελά από την Σπάρτη και τον Παναγιώτη Νικολόπουλο από τις Αφίδνες Αττικής, οι οποίοι κατέλαβαν κι αυτοί την 1η θέση στο Microsoft Excel και το Microsoft Word αντίστοιχα.

Οι τρεις τους αποτέλεσαν την εθνική ομάδα Microsoft Office στον παγκόσμιο διαγωνισμό, ταξίδεψαν στις ΗΠΑ, διαγωνίστηκαν ανάμεσα στους 140 καλύτερους μαθητές του κόσμου και κατάφεραν να διακριθούν, ο καθένας στον τομέα του.

Η ίδια η Έφη Ζιώτα μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τον περασμένο Μάιο, αφού κατέλαβε την πρωτιά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως:

Τους τελευταίους πέντε μήνες μελέτησα πολύ συστηματικά στη σχολή κάτω από την καθοδήγηση του καθηγητή μου, Παναγιώτη Ασλανίδη, που με στήριξε πάρα πολύ σε αυτή την προσπάθεια που κατέβαλα. Σημαντική ήταν όμως και η βοήθεια των γονιών μου, που με παρότρυναν συνεχώς και με ενθάρρυναν να συνεχίσω φτάνοντας μέχρι το τέλος. Ένιωσα πολύ όμορφα.

Επίσης η δήμαρχος Καβάλας, η οποία δεν μπόρεσε να αφήσει ασχολίαστη μια τέτοια επιτυχία, ανέφερε σε μήνυμά της:

«Η πόλη και ο δήμος στήριξαν την προσπάθεια της Έφης και σήμερα όλοι μαζί οι Καβαλιώτες, μπορούμε να χαιρόμαστε και να περηφανευόμαστε γι’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία της που φανερώνει το υψηλό επίπεδο των παιδιών μας και μας γεμίζει ελπίδα ότι οι νέοι άνθρωποι θα ανεβάσουν την πατρίδα μας ένα βήμα ψηλότερα. Ένα μεγάλο μπράβο στη δική μας Έφη, ένα μεγάλο μπράβο και στα άλλα δύο παιδιά από την Αθήνα και τη Σπάρτη, που συγκροτήσαν την εθνική μας ομάδα στο διεθνή διαγωνισμό της Microsoft, κάνοντάς μας όλους να νιώθουμε πάρα πολύ όμορφα αυτή την Αυγουστιάτικη μέρα.»

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Βάσεις 2024: Την έκπληξη θα κάνουν οι Ιατρικές Σχολές – Πώς αναμένεται να κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET