ΕΛΛΑΔΑ

Πιάστηκε «σπείρα» που έδινε εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης στη θέση άλλων υποψηφίων!

Να γιατί πολλοί οδηγοί δείχνουν να μην ξέρουν ούτε τα βασικά.

Η είδηση θύμισε πολύ Mike στο Suits, όταν ακόμα το ζούσε παράνομα δίνοντας εξετάσεις στο Harvard για χατίρι άλλων φοιτητών, προτού βρεθεί στο δρόμο του το είδωλο που ακούει στο όνομα Harvey Specter. Βέβαια, ο ίδιος χάρη σε αυτήν την κομπίνα έπιασε την καλή, πράγμα που δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης. Τίποτα δε μάθατε τόσες σεζόν… 

Συγκεκριμένα όμως, 4 άτομα πιάστηκαν με πλαστές ταυτότητες και αλλαγμένες φωτογραφίες στα δελτία εξέτασης, με σκοπό να δώσουν τις θεωρητικές εξετάσεις στη θέση των πραγματικών υποψήφιων.

Και απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε από τα λεγόμενα του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, μάλλον πρόκειται για ένα φαινόμενο που γενικότερα συμβαίνει και δεν είναι η πρώτη ανάλογη περίπτωση, εξού και το αίτημά του να γίνουν αυστηρότεροι οι σχετικοί έλεγχοι. Ενώ επίσης, μελετάται η εφαρμογή ειδικού συστήματος ελέγχου, το οποίο θα αποκλείει τέτοιου είδους φαινόμενα παραποίησης στοιχείων.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος:

Η Περιφέρεια Αττικής είναι αποφασισμένη, με γνώμονα πάντα την έγκαιρη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών και με τη συνεργασία συναρμοδίων Υπουργείων και δημόσιων αρχών, να καταργήσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και τις διαδικασίες που ευνοούν φαινόμενα συναλλαγής και διαφθοράς. Η ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα είναι μηδενική. Για το λόγο αυτό θα υιοθετηθούν νέα συστήματα ελέγχου που θα περιορίζουν κάθε προσπάθεια παραποίησης και πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, το σχέδιο για να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο των εξετάσεων έχει ως κύριο στόχο την ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών: από την κατάθεση των δικαιολογητικών έως τη χορήγηση αδειών οδήγησης κάθε κατηγορίας οχήματος ή μοτοσικλέτας.

Το επόμενο στάδιο του σχεδιασμού προβλέπει μεταξύ άλλων 3 καινοτόμες παρεμβάσεις:

  1. Ψηφιοποίηση του Δελτίου Εξεταζόμενου Υποψηφίου Οδηγού που θα φέρει μοναδικό αριθμό “barcode” και θα αποτρέπει παραποιήσεις,
  2. Ψηφιακό προγραμματισμό της εξέτασης υποψηφίου δίχως να απαιτείται προσέλευση στις αρμόδιες υπηρεσίες ή διαμεσολάβηση τρίτων,
  3. Τοποθέτηση στις αίθουσες εξέτασης κλωβού διακοπής ασύρματης επικοινωνίας, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και κάθε ηλεκτρονικού ή άλλου μέσου.

Επιστρέφοντας όμως στο παραπάνω συμβάν που οδήγησε να αναθεωρηθούν κάποια πράγματα, οι πληροφορίες λένε ότι η πρώτη ανακάλυψη απάτης έγινε την Πέμπτη (02/07/2020) κατά τη διάρκεια θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Δυτικής Αττικής. Τα άτομα που πιάστηκαν ήταν 4 συνολικά, κι αυτό γιατί οι επιτηρητές αναγνώρισαν 2 εξ αυτών που είχαν συμμετάσχει ξανά σε εξετάσεις τις προηγούμενες μέρες. 

Σ’ αυτό το σημείο να πω πως αν μέχρι σήμερα αναρωτιόσασταν τι φταίει που οι οδηγοί στη χώρα μας πολλές φορές δείχνουν να μη γνωρίζουν ούτε τα βασικά, παίζει να είναι που δε χρειάστηκε όντως να τα μάθουν! Τέλειο;;;  

Κλείνοντας την παρένθεση με την απορία που έχει περάσει από το μυαλό όλων κάποια στιγμή στη ζωή μας, αναφορικά με τους φακέλους των τεσσάρων υποψηφίων και τις αστυνομικές τους ταυτότητες, παραδόθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας, ενώ τα στελέχη της υπηρεσίας που συμμετείχαν στη διαδικασία εξέτασης έδωσαν ένορκες καταθέσεις για το συμβάν. 

Εμείς, πάντως, ένα ελπίζουμε: Ας είναι αυτά τα τελευταία αντίστοιχα περιστατικά, γιατί δε θα αντέξουμε κι άλλους άσχετους οδηγούς στους δρόμους που το μόνο που ξέρουν είναι να πατάνε γκάζι και να παραβιάζουν κάθε πινακίδα.


Photo by Orkun Azap on Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο όλο το καλοκαίρι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση μισθού: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος από 1η Απριλίου!

TECH NEWS

Google Al: Πολύ σύντομα η τεχνητή νοημοσύνη θα μας γράφει και τα email!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠαΠελ: Το τμήμα Πληροφορικής καλεί μαθητές Λυκείου να περάσουν μια μέρα σαν φοιτητές του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET