ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΔΠΘ: Έπεσε κομμάτι της οροφής εν ώρα μαθήματος, με κρανάκι από δω και πέρα σχολή παιδιά!

Καλού κακού θα κάνουν το σταυρό τους πριν μπουν στο αμφιθέατρο ξανά.

Neopolis Team

18 Νοεμβρίου, 2019

Ενώ δε θα έπρεπε να μας κάνει και τόσο εντύπωση, μιας και τις συνθήκες που επικρατούν στα πανεπιστήμιά μας τις γνωρίζουμε, κομματάκι μας αγχώνει η αλήθεια είναι το νέο αυτό. Γιατί εκεί που μπαίνεις για μάθημα στο αμφιθέατρο, μπορεί απ’ ό,τι φαίνεται να καταλήξεις στα επείγοντα και να αναθεματίζεις -με το δίκιο σου αυτή τη φορά- την ώρα και τη στιγμή που πήρες την απόφαση να σηκωθείς από το κρεβάτι για να πας μέχρι τη σχολή.

Διότι καλές οι διακρίσεις και τα βραβεία, δε γίνεται όμως εν έτει 2019 να μην υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για τον φοιτητή που θέλει να πάει στο μάθημά του, για το οποίο κόπιασε στο σχολείο προκειμένου να καταφέρει να βρίσκεται σήμερα στα φοιτητικά έδρανα.

Αναφερόμαστε φυσικά, όπως έχουμε γράψει και στον τίτλο, στην… προσγείωση οροφής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, την ώρα που 30-40 φοιτητές έκαναν μάθημα στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής.

Σύμφωνα με την ακόλουθη καταγγελία των φοιτητών, από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός, αφού η οροφή έπεσε στα πόδια τους και όχι σαν κεραμίδα στο κεφάλι. Με τον απαραίτητο εξοπλισμό από ‘δω και στο εξής, στη σχολή!

Αναλυτικά, λοιπόν, όσα καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης ΔΠΘ:

«Την Τετάρτη 6/11/19 στο μάθημα της Ανθρώπινης Ανάπτυξης, στις 3:00 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής και ενώ το μάθημα ήταν σε εξέλιξη με περίπου 30-40 φοιτητές έπεσε κομμάτι από το ταβάνι του κτιρίου και προσγειώθηκε στα πόδια (ευτυχώς!) συμφοιτητών μας και έγινε κομμάτια. Αυτό σημαίνει ότι από τύχη δεν έπεσε σε κάποιο κεφάλι και από τύχη αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι εν έτει 2019 δεν μπορούμε με ασφάλεια να μπούμε στα μαθήματά μας και να παρακολουθήσουμε, έχοντας ως φόβο μην τυχόν πέσει το ταβάνι στο κεφάλι μας! Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό, το πρώτο ή το τελευταίο, έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα φέτος που για άλλη μια χρονιά ξεκινήσαμε με τις χειρότερες προοπτικές. Συνεχίζουν να γίνονται τα μαθήματά μας σε κοντέινερ, που με την πρώτη βροχή πλημμυρίζουν και με το πρώτο κρύο γινόμαστε παγοκολόνες, συνεχίζουν σε ένα αμφιθέατρο που θα χάσουμε το μέτρημα αν δούμε πότε συντηρήθηκε τελευταία φορά».

Από τη μεριά της η Διοίκηση του ΔΠΘ με σχετική ανακοίνωση, προσπάθησε να σώσει ό,τι σώζεται. Πιο συγκεκριμένα, «δικαιολόγησε» τις ζημιές στο αμφιθέατρο λόγω των εκτεταμένων βροχοπτώσεων, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί πουθενά στο γεγονός ότι αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό.

Αντίθετα, έκανε λόγο για μια σειρά από εργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει να υλοποιούνται, αλλά και όλα όσα θα γίνουν εν καιρώ. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε…

Η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΔΠΘ

Λόγω των εκτεταμένων βροχοπτώσεωντων προηγούμενων ημερών,προκλήθηκαν ζημιές στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής, χωρίς όμως να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα το οποίο έθεσε σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού.

Οι πρυτανικές αρχές ενημερώθηκαν για το πρόβλημα και ζήτησαν την άμεση διακοπή των εκπαιδευτικών εργασιών, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του Ιδρύματος παρενέβη προκειμένου να γίνει η ορθή εκτίμηση των ζημιών και η άμεσή αποκατάστασή τους.

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, όπως και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής που πραγματοποιούν διδασκαλίες στο αμφιθέατρο, διέκοψαν τα μαθήματά τους ενημερώνοντας τους φοιτητές και τους διδάσκοντες για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης. Συνεργεία επισκευής έχουν ήδη ξεκινήσει τις εργασίες προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Το Πανεπιστήμιο προγραμματίζει την ολοκλήρωση των υπό εξέλιξη εργασιών στο αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς και την αναβάθμιση του αμφιθεάτρου, ενώ παράλληλα αναζητά λύσεις για την πραγματοποίηση των μαθημάτων σε άλλους χώρους.

Προβλέπεται, όχι μόνο η αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και περαιτέρω ενίσχυση της λειτουργικότητας του χώρου του αμφιθεάτρου, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και απαιτήσεις για το έργο της πανεπιστημιακής διδασκαλίας.

Αναλυτικά, οι εργασίες που ξεκίνησαν να υλοποιούνται στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής, είναι:

– αντικατάσταση φθαρμένης υγρομόνωσης

– θερμομόνωση

– αποξήλωση υφιστάμενης ψευδοροφής και κατασκευή νέας

– αντικατάσταση φωτιστικών

– νέοι χρωματισμοί εσωτερικού χώρου

– επανατοποθέτηση ηχητικού συστήματος.

Μελλοντικά προβλέπονται η αντικατάσταση δαπεδόστρωσης, η τοποθέτηση εσωτερικών σκίαστρων και η αντικατάσταση των καθισμάτων.

Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν για τη λειτουργία του ακριτικού μας Πανεπιστημίου, η Διοίκηση διαβεβαιώνει ότι σε συνεργασία με το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων και του έργου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Ιωαννίνων: Χρήματα για να αναβαθμιστούν οι φοιτητικές εστίες και η λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές Εκλογές: Άλλη μία χρονιά που ΠΚΣ και ΔΑΠ πανηγυρίζουν ταυτόχρονα τη νίκη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET